Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Automatska klima slabo duva sa vozaceve strane - Megane 3 2010

Započeo Srdjan5033, 16.09.2021. - 18:07

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

wcyber

ja jos nisam sreo klimu koja ne pocne da smrdi bez nekog tretiranja nekom hemijom.. ni auto ni kucnu klimu

Ap0calypto

Moja je za ovih skoro 7 godina samo jednom zasmrdela :D

Sent from my Poco using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

Floyd

Kažite vi meni da li je slaba tačka Megana 3 isparivač klime. Jer sve je pokušano, punjenjem, menjanjem kondezatora, bojom.... i ništa - ne hladi. Koliko evrodolara da spremim, jer verujem popravka je velik i zahtevan posao.

wcyber

Jakota

Bolje biciklom u ku*vanje, nego mercedesom na posao

Floyd

Kompresor radi, a Bebe radi vizuelnom šac metodom, iliti na osećaj, pa je u mom slučaju osetio da je kondezator, to promenio, napunio, držalo nekoliko dana i izašao duh iz boce. Da li bi dijagnostika nešto pokazala, ne verujem. Iako je ovo vreme softveraša, fizički zakoni i problemi i dalje ostaju. Punjen je sistem bojom, kako se nije pokazalo curenje u vidljivom delu sistema, prostom eliminacijom reklo bi se da curka kod isparivača.
I sad ide ono: rekli su mi ljudi.
Rekli su mi ljudi da je kod Megana tih godišta (2013), a i drugih modela Renault-a tih godina, to bio problem kod sistema klimatizacije. Da li je to narodno predanje ili, izvinjavam se, pr(e)denje samo nebo zna. I poneki majstor klimadžija, možda.
Biću zahvalan na vašim komentarima.

mire

Postoji i detektor curenja, uređaj koji pišti tamo gde "oseti" freon. Moj savet je svakako da promeniš majstora. Taj nagađa o tvom trošku.

Jakota

Kao sto Mire kaze, menjaj majstora

U danaslje vreme su svi majstori i samo nagadjaju po tvom dzepu

Mozda da odes kod nekog ko radi samo klime
Bolje biciklom u ku*vanje, nego mercedesom na posao

Floyd

Citat: Jakota poslato 28.03.2026. - 09:28Kao sto Mire kaze, menjaj majstora

U danaslje vreme su svi majstori i samo nagadjaju po tvom dzepu

Mozda da odes kod nekog ko radi samo klime

Gore u Banatskoj u Zemunu što radi klime, jel' to isto Bebe familija?

mire

Idi kod Duleta na Altini. Guglaj, naći ćeš podatke.

Floyd

wcyber

na dijagnostici se mogu videti razni drugi razlozi loseg rada klime..  sto se curenja tice, tu idu samo fizicke  metode, da..
ja sam na scenicu 2014. imao problem sa dotrajalim prednjim hladnjakom klime , koji je postao totalno porozan sitno sitno, da boja nista nije pokazivala, dok nije proslo tipa pola godine

Ap0calypto

Uglavnom je hladnjak prvi uzrok

Sent from my Poco using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

zokce

Prva greška ti je da ne veruješ da li bi dijagnostika nešto pokazala. Zato te i voza majstor koji vrši defektažu odokativnom metodom. On je već detektovao kako će da te očerupa. Danas se ništa ne radi bez dijagnostike, samo trap i to možda. Pravi majstor će da proveri pritisak, da sipa u sistem fluorescentno ulje koje će da pokaže gde curi rashladni gas, staviće dijagnostiku koja će da mu pokaže bitne parametre rashladnog sistema (kao npr. temperaturu isparivača) i na osnovu toga i još drugih pokazatelja da donese zaključak. Zato je trebalo odmah da promeniš majstora.

Floyd

Hvala na vašim savetima. Bio sam kod Duleta na Altini, kažu ponajboljem za auto klime. Dule ne kači dijagnostiku, napunio je sistem gasom i bojom, pa se vidimo ponovo za tri-četiri nedelje. Pišem sve ovo jer će trebati još nekome...