Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Senzori pritiska u gumama

Započeo Pejko79, 13.01.2022. - 17:28

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Pejko79

Zna li neko, ko moze da mi učita-kodira senzore pritiska u gumama. Kupio sam felne sa senzorima za letnji set guma, celicne felne na kojima su zimske gume imaju svoje senzore, interesuje me ko može da učita senzore. Da li to rade ovlašćenji servisi i da li ovlašćeni servis hoce da ucita senzore koji nisu kupljeni kod njih? Radi se o cliu 4.Hvala

Sent from my Mi Note 10 using Tapatalk

slavko_bgd

Ovlašćeni servisi to sigurno rade i ne vidim razlog zašto ne bi kodirali TPMS , bez obzira što felne i senzori nisu kupljeni kod njih ili što montaža nije urađena kod njih.
Ta usluga se naplaćuje svakako.
Improvizacija je majka svih...sekiracija.

Pejko79

Hvala na odgovoru, zvacu Krunica u Nisu da se raspitam. Naravno da se placa kodiranje, samo me interesovalo da li se kodiranje vrsi iako senzori nisu kupljeni kod njih.

Pejko79

Pitanje za poznavaoce, da li je moguće da Clio 4 moze da ima samo 4 senzora ukodirana? Zvao sam Krunica da pitam da li mogu da mi ucitaju senzore na aluminijumskim felnama i čovek iz servisa kaze da clio, megan, kadjar mogu imati samo 4 senzora ukodirana i da cu na svakoj zameni guma(april-novembar) ukoliko zelim da menjam felne morati da uparujem senzore? Da li je to moguće?

Byk

Pejko79

Pa kako se onda vrsi to uparivanje, ove senzore na celicnim felnama ce auto prepoznati, ali na aluminijumskim verovatno nece, kako onda imati dva seta felni?

slavko_bgd

Tako što se nakon zamene seta guma kodiraju/upare senzori koji su na felnama, bez obzira da li su stari ili novi.
Čak i kada se radi rotacija točkova senzori se kodiraju.
Improvizacija je majka svih...sekiracija.

Lakijano

Postoji i mogucnost da se kodovi  senzora jednog seta tockova kloniraju na drugi set.   

Bistro

Takva mogucnost ne postoji ali postoji mogucnost da se senzori iskljuce putem dijagnostike.

damal

Ja imam Kadjara i 2 seta felni sa senzorima. Prilikom svake zamene moram da inicijalizujem ucitavanje senzora. Nema mogucnost da zapamti 8 senzora vec samo aktuelna 4 komada koja su montirana.

Bilo mi je glupo u pocetku, ali sam se vec navikao. Nakon inicijalizacije, auto se vozi 10-tak km i oni se ucitaju...nista specijalno.

Za to ne treba ici u servis. Inicijalizacija se pokrece komandom na volanu kada se pre toga selektuje ekran sa prikazom pritiska u gumama.

Pejko79

Probacu tako, mada ne znam da li na cliu uopšte ima prikaz ekrana sa pritiskom u gumama.

Sent from my 21051182G using Tapatalk

Lakijano

Citat: Bistro poslato 23.03.2022. - 17:25
Takva mogucnost ne postoji ali postoji mogucnost da se senzori iskljuce putem dijagnostike.

Naravno da postoji :ziveli:

wcyber

ne verujem da je na kolima od 2014. moguce gasiti TPMS jer su obavezni u EU.. jedino ako su bas ostavili kao mogucnost za van EU

cika mili

wcyber

nadjoh u uputstvu za clio4 da se senzori resetuju na palici .. izgleda da sam auto pronadje senzore pritiska i da ne treba dijagnostika