Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Senzori pritiska u gumama

Započeo Pejko79, 13.01.2022. - 17:28

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Pejko79

Tako je. Samo smo montirali felne sa novim senzorima i auto ih je sam prepoznao. Hvala svima na odgovorima.
Citat: wcyber poslato 25.03.2022. - 20:16
nadjoh u uputstvu za clio4 da se senzori resetuju na palici .. izgleda da sam auto pronadje senzore pritiska i da ne treba dijagnostika

Sent from my Mi Note 10 using Tapatalk

Papaluza

Pozdrav svima, da li neko na teritoriji Beograda moze da deaktivira TPMS na clio 4?

Milenko_M

Sada se uveliko koristi novi sistem TPMS bez senzora u toćkovima . Na osnovu informacije sa ABS senzora na točkovima sistem konstatuje gubitak pritiska . Ima ga i Clio 4
https://gb.e-guide.renault.com/eng/Clio-4-ph2/TYRE-PRESSURE-LOSS-WARNING

wcyber

problem sa TPMS je sto je obavezan na autima od 2014. god, pa uglavnom zvanicno ne bi trebalo ni da moze da se ugasi..

Papaluza

Sve ja to razumijem, al ja vise nemam senzore i treba mi neko ko moze to da obrise, legalno ili nelegalno sasvim je nebitno

Byk

Bilo koji kršteni servis sa dijagnostikom.

gablec13

Mozes da deaktiviras senzore sam sa DDT4ALL.
Treba ti OBD2 interfejs koji mozes da kupis za 10tak evra, free program DDT4ALL i laptop.
Ja sam pratio ove instrukcije i privremeno deaktivirao

mire

Umesto toga, preporučujem da nabaviš nove senzore. Kako čujem, dobro rade i oni sa aliexpressa. Jednog dana ćeš biti zadovoljan što si tako uradio, ako imaš nameru da auto duže zadržiš.

VolodjaNS

Imam Kadjara 1.5 Dci i imam problem sa senzorima pritiska u pneumaticima.
Kako krenuli ovi jutarnji minusi tri senzora mi otkazuju.

Resetujem rade par km i opet otkazu.
ALI POPODNE KADA IDEM SA POSLA SVE RADI OK!?!

Da li moze neki savet jer mi to ne deluje za zamenu senazora ako senzori rade bez problema kada je spoljna temp u plusu?
Da nije neka kondenzacija u pneumatiku?

zerc

Mozda baterijama ne prija hladno vreme.

VolodjaNS

Iskreno receno nisam ni znao za bateriju.
Nezgoda je sto su "zalivene" (kako pise na netu) i nema spasa nego se mora menjati sve komplet!?!

wcyber

prvo proveri koje senzore imas ako ih uopste imas..  kakvi su ti ventili na tockovima? metalni ili plasticni?

mire

Isti problem ima drugarica sa scenicom IV. Ima senzore u točkovima, ali je reno očigledno izabrao neke znatno lošijeg kvaliteta nego na starijim serijama koji nikakav problem nisu pravili kad je hladno.

wcyber

da, u scenic 2 sam kupio sa 2 senzora u tockovima i ta dva senzora su radila i posle 20 god i tako sam prodao auto

VolodjaNS

Da li neko ima iskustva sa senzorima porucenim preko AliExpres-a?
Kaze mi jedan drugar da ih je porucio, ugradio i rade bez problema!?!

Da li posle ugradnje treba uraditi nekakvo dekodiranje ili ce ih automatski prepoznati?

Mozda prvo proveriti koji je model pa tek onda kupovati?

Da li to uopste neko prodaje u Srbiji?