Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Renault Austral

Započeo Stragi21, 18.03.2022. - 09:40

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

bjeka

Citat: 1R Megane poslato 29.09.2024. - 14:17
Pozdrav ljudi!

Da li ovde ima vlasnika Australa ili samo "strucnih konsultanata"? :)

Pitam kako bih znao da li imam sagovornike za neke aktuelne teme u vezi vozila posle godinu dana voznje.

Unapred hvala svima!

Prošle godine sam nakon probne vožnje kaparisao Australa Techno mild hybrid 160 auto, međutim zbog promene paketa opreme za naše tržište odustao i povukao kaparu.
U aprilu ove godine sam kupio Iconic esprit Alpine E-Tech full hybrid 200 i nisam se pokajao. Pre toga sam vozio Kadjara 1.5 dCI 2017 sa dobrom opremom i jednostavno je ovaj auto dosta bolji.

1R Megane

Pozdrav Bjeka!

Pre svega hvala na odgovoru!

Ja sam uzeo Iconic Esprit, dvobojni beli, mild hibrid, 160ks i takodje se ne kajem ni sekude, sjajan auto!

Ono sto sam generalno hteo da pokrenem kao temu, jeste koriscenje aplikacije MyRenault na nasem trzistu. Da li si uspeo da je preuzmes i na koji kacin? Znam da je Francuzi nisu otkljucali za Srbiju a svi ovlasceni mi tvrde da ne moze da se hakuje...

Jesi pokusavao ista na ovu temu?

fLiP

Ne treba da se hakuje. Pitaj ABokija kako je koristi.

1R Megane

Hvala admine.

Saljem upit i iavljam za rezultat.

Stragi21

U zdravlju da se vozite  :ziveli:

Kolike su vam potrosnje na autoputu? Da kazemo pri 130, 140km/h idealno 150  :bigl:
Gradska vam oko 7L. Koja prosečna brzina?

Mislim da je austral stvarno lepo spakovan kao i svi novi modeli. Unutrašnjost stvarno pomak veliki, mislim da im je tu najviše pomogao pezo zbog kojeg su se i oni poboljšali.

slavko_bgd

Sreća pa Žil Vidal nije bio tu kad je dizajniran Austral... inače bi ličio na Pežoa.
Improvizacija je majka svih...sekiracija.

Stragi21

:celb1:

Danas morao da vidim koje sef dizajna, sad mi je sve jasnije :yes:

1R Megane

@stragi

Moj mild hybrid sa 1.3 benzincem od 160ks na cca 140km/h trosi oko 7,5-8l. Verujem da je verzija od 200ks ista ili gora sa poteosnom jer ima 1.2l +bateriju koja ga tera na nizim obrtajima i ne koristi mnogo na autoputu... Bjeka moze dati tacniju informaciju.

alexsasa

To i nije neka potrosnja za 160ks obzirom na aerodinamiku tog vozila.
Gledam pre neki dan, ti hibridi znaju bas da budu zeznuti za sus motor, mnogo hladnih startova laicki da napisem.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Stragi21

To je po bordu 140 realno po gps ce sigurno biti preko 8L a kako je ta jaca verzija 1.2 moze biti samo više.

Znam da su hibridi za grad jos bolje ako je plug in, stvarno trosi po dva tri litra.

Na duge staze meni tu najveću sumnju izazivaju ti slabašni 1.2 i 1.3 motori u visoj klasi vozila.

Toyota decenijama pravi hibride, zadnje generacije su 1.8, 2.0 a njima je u malom yarisu 1.5 motor koji verovatno ima vecu maksimalnu brzinu nego taj austral od 200ks  :celb1:

Da ne bude da kudim i ja sam zagrejan za australa ali kad vidim sta nudi bigster sa 1.8 hybrid motorom ili jos bolje BYD za slicne pare covek se zapita.

bjeka

Citat: 1R Megane poslato 24.10.2024. - 21:08
Pozdrav Bjeka!

Pre svega hvala na odgovoru!

Ja sam uzeo Iconic Esprit, dvobojni beli, mild hibrid, 160ks i takodje se ne kajem ni sekude, sjajan auto!

Ono sto sam generalno hteo da pokrenem kao temu, jeste koriscenje aplikacije MyRenault na nasem trzistu. Da li si uspeo da je preuzmes i na koji kacin? Znam da je Francuzi nisu otkljucali za Srbiju a svi ovlasceni mi tvrde da ne moze da se hakuje...

Jesi pokusavao ista na ovu temu?

Skinuo sam aplikaciju preko Google naloga koji nije registrovan u Srbiji, no vecina opcija nije dostupna za naše tržište. Može da se vidi stanje garancija, oprema automobila, pristup nekim FAQ stvarima i slično.

Što se tiče same potrošnje, s obzirom da živim u Novom Sadu situacija je ovakva:
- Gradska vožnja 70-80% na struju.
- Međugradska (80-90kmh) oko 50% na struju.
- Autoput (130kmh) negde 25-30% na struju.
- Prosečna potrošnja kada se aktivira benzinski motor je 5.2L (autoput oko 7L).

Napisao sam Novi Sad da biste imali u vidu da je ravnica. Imao sam prilike da vozim po predelima koji nisu ravni i potrošnja je bila nikakva (nizbrdo se puno baterija, uzbrdo se troši i tako u krug).
Imajte u vidu da auto vozim od aprila i da nemam iskustva kakav je na niskim temperaturama :)

wcyber

za brdske predele hibrid je mamara .. i naravno za gradsku voznju  :pije:

pedrogti

Citat: 1R Megane poslato 24.10.2024. - 21:08

? kako iconic u kombinaciji sa Mhev 160 EDC. nema u cenovniku trenutno tog paketa opreme. Isao sam za vikend da da pogledam restilizovanog captura i onda sam se prešaltao na australa ... 160 mhev edc je dostupan samo u techno paketu

1R Megane

Kako? Iskreno ukenj*lo me :)

Isao da ga porucim sredinom 2023.g i znao sam da zelim dvobojnu belu varijantu. Od opreme mi nije bilo toliko bitno sta ima, ali u Alpine Esprit Iconic ima 80% stvari svakako. Jedno takvo vozilo Stojanovu bilo u dolasku i tog sam i uzeo.

Drugim recima, Renault je u startu pravio i tu opciju, ali je odustao jer je skapirao da ga svi hoce a da su mu stavili suvise dostupnu cenu. Sad mozes dvobojnu samo u top (200ks) AustralE paketu opreme sto je u donosu na mojih placenih 36k, celih +6k eura vise.

I tako sad imam novo a vec raritetno vozilo  :hura:

Srle22

Razmisljam o kupovini Australa full hibrid 200ks. Odgledao sam razne testove po netu, procitao dosta clanaka o ovom autu i bas mi se dopada. No, nikako da nadjem podatke o redovnom odrzavanju. Naime, sto se tice benzinskog motora tu postoji neki servisni interval za mali i veliki servis i tu nema tajni. Ali ne mogu sa nadjem nigde kako izgleda odrzavanje elektromotora i celog tog elektro sistema. Sta to tacno podrazumeva, u kom intervalu se radi i koliko otprilike kosta. Koliki je vek trajanja baterije, koliko kosta zamena, kako se odrzava ceo taj sistem za rekuperaciju tj, punjenje baterije isl.
Ako neko zna nesto o tome bio bih mu zahvalan da nesto napise ili jos bolje, da me uputi gde mogu naci neke podatke o tome.
Unapred hvala na svakoj korisnoj informaciji.

Sent from my JNY-LX1 using Tapatalk