Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite lokaciju u Profilu.
Powered by
Plus hosting
Toggle full width forum
Dobrodošli,
Gost
. Molim vas
prijavite se
ili se
registrujte
.
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Pretraga
Vesti:
RFS na
Facebook
-u
RFS na
YouTube
Početna
Pomoć
Prijavljivanje
Registracija
Renault Forum Srbija
»
Renault - delovi, održavanje, problemi, unapređivanje vozila
»
Delovi, održavanje, problemi
»
Motor
»
Tema:
Problem: ulje u posudi za vodu (antifriz, rashladnu tečnost)
« prethodna tema
sledeća tema »
Štampaj
Stranice:
1
2
3
4
5
6
7
...
9
Idi dole
Autor
Tema: Problem: ulje u posudi za vodu (antifriz, rashladnu tečnost) (Pročitano 127465 puta)
0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.
sasa22
Clio
Trenutno vozim: megan ll 1.6 16V
Pol:
Starost: 50
Odg: Problem: ulje u posudi za vodu (antifriz, rashladnu tečnost)
«
Odgovor #30 poslato:
17.11.2013. - 17:18 »
Drugovi forumasi da li neko zna kako skinuti posudu za rashladnu tecnost?Hteo sam da skinem posudu kako bi je oprao detaljno od tragova ulja ali nisam uspeo.Otkacio sam oba creva koja dolaze do posude i odvio onu maticu (M6)kojom je posuda usrafljena za sasiju.Medjutim posuda nikako da izadje,udara u nosac motora.Ili ja ne vidim nesto ocigledno ili se mora skidati nosac motora kako bi se izvukla posuda.
Sačuvana
sasa22
Clio
Pol:
«
Odgovor #31 poslato:
19.11.2013. - 10:23 »
Zanima me sta misle iskusniji?Citajuci na HR forumu nasao sam da se jednom clanu pojavilo ulje u posudi za rashladnu tecnost kao kod mene i da je to resio zamenom kucista termostata-koji se srafi na blok motora.Da li neko zna da li je uopste moguce da tu dodje do mesanja ulja i rashladne tecnosti?Da napomenem opet da kod mene se auto ponasa sasvim normalno-temperaturu drzi na sredini skale,creva su mekana,nema pritiska u boci,ne smanjuje se nivo antifriza,ne smanjuje se i ne povecava nivo ulja,nema `majoneza`na cepu od ulja ni na sipki za merenje ulja,jednom recju sve Ok ali u posudi ulje?
Zbog svega navedenog ovo sa kucistem termostata mi izgleda s jedne strane i logicno,ali da vidimo sta kazu iskusniji forumasi?
Sačuvana
sasa22
Clio
Pol:
«
Odgovor #32 poslato:
24.11.2013. - 13:40 »
Evo sutra se spremam da isperem ceo rashladni sistem i da sipam novi antifriz.Kako iz predhodnih postova se vidi da imam problem sa pojavom ulja u posudi za rashladnu tecnost nameravam da skinem i kuciste termostata i vidim sta se tu desava.Nasao sam sliku na netu kako izgleda kuciste iznutra i kako vidim da ima ovaj gumeni dihtung vrlo je moguce da propusta pored njega.Evo stavljam i sliku kako izgleda termostat pa ako je neko skidao voleo bih da cujem da li u nekoj komori uopste prolazi ulje iz motora jer bih onda imalo logike sto sam procitao na forumima da je moguce mesanje ulja i antifriza unutar kucista termostata
Evo i posta sa foruma gde sam procitao da tu moze mesati ulje i antifriz?
Pri skidanju kucista termostata, vidljivo je da su one gumene tanke ripne otisle, i da je kroz to dolazilo do mjesanja ulja motora sa vodom, znaci u posudi vode je bilo vidljivo da je doslo do mjesanja, tekucina je bila skoz gusta i masna... To su mi potvrdila dva razlicita majstora, kupio sam kuciste termostata u kojem je ujedno i termostat, te je posuda ociscena i isprana. Tokom dva dana voznje nakon izmjene, stanje je bolje, vise tekucina nije toliko masna, te je potrebno jos jednom isprat i ocistit..
«
Poslednja izmena: 24.11.2013. - 20:34 od strane sasa22
»
Sačuvana
dragan
Administrator
Trenutno vozim: Renault Clio RS197, Ford Focus 2 ph1 1.6 16v tng, Renault Clio 2 ph1 1.4 16v tng
Pol:
Starost: 45
«
Odgovor #33 poslato:
24.11.2013. - 22:46 »
ocigledno niko nije imao takav problem do sada, ili se nije udubio... napisi sta si uradio, moze nekome nekad da koristi
Sačuvana
sasa22
Clio
Pol:
«
Odgovor #34 poslato:
25.11.2013. - 20:47 »
Evo da podelim sa forumasima moj danasnji rad.
Prvo sam nasuo u posudu tecnost za ispiranje rashladnog sistema Wurth i auto je radio jeno pola sata.
1.Ovako je izdledala posuda pre pocetka operacije
2.Zatim se motor malo ohladio i ispustio sam svu tecnost iz sistema.
3.Napunio sistem obicnom vodom,upalio auto da dostigne radnu temperaturu i nakon hladjenja ispustio.Ovaj postupak ponovio jos dva puta i voda je bila nakon treceg puta bila cista.
4.Sada krecem na famozno kuciste termostata
Skidam creva,prikljucak i vadim napolje celo kuciste sa termostatom.
Imam sta da vidim,obistinile se moje slutnje.Samo kroz dve komore prolazi zashladna tecnost,a kroz ostale prolazi ulje iz motora.Kako se na slici vidi po obodima komora ima gumeni dihtung koji je po mom misljenju glavni krivac za mesanje ulja u antifriza.Vidi se na pojedinim mestima kako je pocrneo od ulja.
Evo kako izgleda dihtung kada se skine
Kako po prodavnicama nema da se kupi pomenuti dihtung ja sam kupio Wurth hermetik i naneo preko dihtunga
A evo kako izgledaju komore na bloku motora gde se nalazi kuciste termostata
Vidi se da u vecini komora prolazi ulje a samo u dve rashladna tecnost.
5.Ocistio sam blok motora i usrafio kuciste
6.Nakon sat vremena(sacekao da se hermetik stegne)nalio antifris u sistem,ozracio na termostatu i na crevu koje ide ka malom hladnjaku za grejanje .
Iskreno se nadam da sam odradio dobar posao,ali vreme ce pokazati.Neki majstori cim im kazes ulje u posudi za rashladnu tecnost odmah ciljaju na digtung glave i odmah bi da rasturaju.
Ne bih voleo da neko ima ovkav problem ali ako se desi nadam se da ce ovaj moj post bar malo pomoci.
Za sada toliko od mene i
Sačuvana
edis82
Captur
Trenutno vozim: Renault megane II 1.5 dCI
Pol:
Starost: 43
«
Odgovor #35 poslato:
25.11.2013. - 22:41 »
Al si se potrudio svaka ti cast,
Vec sam ti odgovorio da je i kod mene imalo toga ulja u boci, vozim tako vec vise od godinu i nemam nikakvih problema, ali u svakom slucaju bolje je to resiti. prati sta se dalje desava pa nam javi. svaka cast :hura
Sačuvana
Ne brze od zivota
almin54
Twingo
Trenutno vozim: reno Megan
Pol:
«
Odgovor #36 poslato:
14.03.2014. - 17:28 »
Lave,
ako ti bude ponovo mjesalo provjeri hladnjak ulja, kod mene je to bio slucaj.
Sačuvana
wcyber
Espace
Trenutno vozim: Scenic II ph1 1.9 dci 120PS Scenic III ph3 1.5 dci 110PS
Pol:
Starost: 46
«
Odgovor #37 poslato:
14.03.2014. - 18:08 »
Zar hladnjak ulja nije vazdusno hladjen ?
Sačuvana
sasa22
Clio
Pol:
«
Odgovor #38 poslato:
14.03.2014. - 19:05 »
Evo da napisem posle tri ipo mececa od dihtovanja termostata.
Ima blagih tragova ulja u posudi za rashladnu tecnost (vrlo malo),e sad da li je nesto drugo uzrok ili sto ja sumljam da je u celom sistemu ostalo ulja od ranije (pre dihtovanja termostata) pa sada cirkulacijom rashladne tecnosti stize do posude i :nezna:v videcemo.
Inace 1.6 16V nema hladnjak ulja.A tacno je to da su imali ljudi ovakvih problema ,a glavni krivac je bas upravo bio hladnjak ulja.
Sačuvana
oxigen
Clio
Trenutno vozim: Megane 3 1.5dci 110hp
Pol:
Starost: 58
«
Odgovor #39 poslato:
14.03.2014. - 19:27 »
Citat: wcyber 14.03.2014. - 18:08
Zar hladnjak ulja nije vazdusno hladjen ?
Hladi se vodom.
Sačuvana
sasa22
Clio
Pol:
«
Odgovor #40 poslato:
03.01.2015. - 20:17 »
Evo nakon vise od godinu dana mogu sa sigurnoscu da kazem da se ulje u posudi za rashladnu tecnost vise nije pojavljivalo,sto znaci da je krivac bio dihtung na kucistu termostata koji sam predihtovao.
Sačuvana
boki1904
Twingo
Trenutno vozim: Clio 2 1.2 16v
Pol:
Starost: 31
«
Odgovor #41 poslato:
04.09.2015. - 17:01 »
Auto je poceo da mi trosi ulje bas u zadnje vreme a daanas sam i primetio da ima ulja u posudi za rashladnu tecnonst,sta bih mogao da ocekujem da je sve otislo?
Renauli Clio 1.2 16v
Sačuvana
Saćipko
Koleos
Trenutno vozim: Scenic 2 ph2, 2.0 dCi, 110kw; Škoda Octavia, A7, 1.6 TDI
Pol:
Qualis vita, finis ita
Starost: 42
«
Odgovor #42 poslato:
04.09.2015. - 20:37 »
Za pocetak dihtong glave, i obrada glave. A da molis boga da nije pustio vodu u komorama za ulje (svakako je ulje u komori za vodu) i da nine "oprao" lezajeve na radilici. ako je to onda si ga naebo. To mozes da proveris skidanjem cepa za ulje i na meracu za ulje, da li ima one "emulzije" Svakako zameni ulje. Koliko ga vozis tako...
Sačuvana
Kad izadjes iz auta, zakljucas ga i ne okrenes se da ga ponovo pogledas, znaci da ne vozis pravi auto
boki1904
Twingo
Trenutno vozim: Clio 2 1.2 16v
Pol:
Starost: 31
«
Odgovor #43 poslato:
05.09.2015. - 09:45 »
pa ne dugo mzd nekih 300km ali nije bilo ulja u vodi do juce,nema toga na cepu od ulja.ok hvala na odgovoru
Sačuvana
brane.nikic87
Twingo
Trenutno vozim: Renault Megane 1.4 16V 2006
Pol:
Starost: 38
«
Odgovor #44 poslato:
19.11.2015. - 12:13 »
Pozdrav svima,
Jucer sam doljevao antifriz u svoj Renault Megane 2006 1.4 Benzin i sve je ok bilo. Danas vidim da je antifriz pun ulja. Znaci nije par kapi nego cisto ulje.
Znate li do cega bi to moglo biti, je li dihtung glave ili nesto drugo?
Hvala svima
Sačuvana
Štampaj
Stranice:
1
2
3
4
5
6
7
...
9
Idi gore
« prethodna tema
sledeća tema »
Renault Forum Srbija
»
Renault - delovi, održavanje, problemi, unapređivanje vozila
»
Delovi, održavanje, problemi
»
Motor
»
Tema:
Problem: ulje u posudi za vodu (antifriz, rashladnu tečnost)