Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
W

Problem: ulje u posudi za vodu (antifriz, rashladnu tečnost)

Započeo wlada_85, 07.10.2010. - 15:47

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

jajajaja

Negde do 2005 je islo kao sacipku, a posle je islo ovako kako opisuje sasa.

Saćipko

Zbunilo me jer sam i ja menjao kuciste jer je gubio vodu. I odjednom se spominje ulje... Sad razumem ;)
Kad izadjes iz auta, zakljucas ga i ne okrenes se da ga ponovo pogledas, znaci da ne vozis pravi auto ;)

ivanm

kod mene slična situacija, što da radim? Dakle posuda od antifriza mi je masna iznutra po rubovima, ima malo ulja u njemu. Dakle svijetlo smedje ulje ko iz masine. Ne vjerujem da je brtva glave iako i to moze biti slucaj ali vidim da mi je sa donje strane masno kuciste termostata.. Ne curi odozgora nigdje nego oko tog centralnog vijka. Gledao sam malo srpski reno forum i jedan covjek je isto imao masnu posudu antifriza. Drugih znakova mijesanja nije bilo ni nema ko ni kod mene. Vidim da to kuciste ima brtvu koja je velika i odvaja dio gdje je ulje od dijela gdje je antifriz. Dal se kuciste termostata spiga il ta brtva oslabi pa ulje pusta van i u rashladni sustav nekako ulazi. nemam pregrijavanja ni nist sve uredno ne gubi nist ni ulje ni antifriz. Da skinem to kuciste i zamijenim tu ogromnu brtvu?

SomiKnight

Imas u ovoj temi kako je sasa22 to popravio, posto izgleda tog dihtunga nema kao rezervnog dela.
Ja licno platio 100e za novi deo, sto ti je bolja i sigurnija varijanta, pa ili to ili probaj sam da izdihtujes to.

sasa22

Evo da se javim posle nešto više od tri godine od dihtovanja termostata.Za sada je sve super :hura:,nema više nikakvih tragova ulja.
E sad verovatno je bolja opcija kupovina novog ko je u finansiskoj situaciji :nezna:,ja sa ovom pameću bih opet uradio isto.

ivanm

na hr reno forumu kažu da znaju puknuti pregrade unutar tog  kućišta pa da neovisno o brtvi pomiješa ulje i vodu..

milancheshow

Isti slucaj sam imao i ja... ulje i cep cisti, auto se ne pregreva, normalno vuce ali je posuda bila masna od ulja... skoro sam radio veliki servis i tom prilikom zamenio kuciste termostata koji je pravilo problem... medjutim u posudi je tecnost vrlo brzo ponovo zaprljana, da ne kazem crna, a sama posuda sva od kondenzacije... predpostavljam se da je to normalno, dok se ne iscisti sistem... Planirao sam na prolece ponovo da zamenim tecnost, ili je bolje da to odmah uradim?

dalibor76

Da sam na tvom mestu zamenio bih ponovo rashladnu tecnost iz vise opravdanih razloga,prvo to sto kazes da je ponovo pocrnela ajd da kazemo da je malo zaostalo od stare tecnosti pa kad zamenis videces dali se ponovo javlja ili ne.Drugo kad vec ispustas staru tecnost to ti je idealna prilika da operes ko sto kazes prljavu ekspanzionu posudu.Trece mislim da nije velika stavka 3L antifriza i isto toliko demi vode,izadje negde priblizno 1700din, pa zar za te novce da rizikujes bili sta :nezna:

frenchkey

Od ulja gumena crijeva rashladnog sistema postanu mlohava, bolje to dobro isprati

Šlapatalk

milancheshow

Rashladna tecnost je bukvalno nova, zamenjena na velikom servisu pre nepunih par stotina kilometara... takodje je i posuda oprana kolko je to mogao servis da uradi... verovatno se nisu iscimali oko toga kao kada bih je sam oprao, sto je skroz razumljivo... u sistem je sipana gotova tecnost, Valeo protectiv 40... isprao bih sistem vise puta ali nisam siguran da bih znao sam to da izvedem... samo me buni kako je toliko pocrnela tecnost za tako kratko vreme...

dalibor76

Ipak ces morati da ponovis postupak iznova nemas druge,stim kao sto kazes da ti je to servis odradio idi lepo kod njih ponovo i nek vide i sami da je problem i dalje prisutan i zahtevaj vrlo je bitno da ti ceo sistem dobro isperu obicnom vodom sa cesme i to nekoliko puta.Jedino ti je to pravilan postupak za ciscenje sistema od zaostalog starog antifriza i svih necistoca koje se vremenom tu skupljaju.

milancheshow

Evo kako izgleda tecnost posle samo 200km predjenih nakon zamene na velikom servisu... na cepu sam primetio mrvicu majoneza a kad otvaram cep na hladno cuje se minimalan pritisak... nadam se da ce ispiranje i ponovno sipanje nove tecnosti resiti "problem" kog prakticno nema osim vizuelnog... normalno ide, ne dimi, nema majoneza na cepu od ulja, ne pregreva... obicno ga vozim penzionerski ispod 2000 obrtaja ali sam ga sad malo stiskao terao u obrtaje, razvlacio na autoputu da ispratim temperaturu, ostaje zakucana u ovom polozaju:

frenchkey

milancheshow

Pa dobro to zavisi kako se igras sa papucicom gasa... sigurno bi bilo mucenje kad bi stiskao papucicu u pod na 1800 obrtaja ali ja nemam potrebu da se zalecem kao zivotinja izmedju dva semafora i isto tako kocim... gledam ljude pun gas na semaforu i posle 50m pravo sa gasa na kocnicu a sve vreme gleda u sledeci semafor i crveno svetlo... besmisleno je... svakako bih voleo da provozam nekoga i da mi kaze da li je i zasto to mucenje... misljenja sam da za clio 1.4 ~100 konja to nije mucenje... ali to je neka druga tema, da ne idemo u off

wcyber

E, sad si spomenuo dizel :D čuj mučenje ispod 2000 :D