Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Pumpa goriva (benzina) - Problemi, saveti...

Započeo SimkeS, 30.03.2010. - 18:04

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

VladeJaksa

Pozdrav, pisao sam pre skoro 2 god o problemu u ovoj temi ali i dalje vozim tako, nisam nista menjao jer nije bilo problema dok ne dodju ovi hladni dani... u pitanju je reno senik jedinica 1.6 benzin 79kw 2003 god...
Da li neko zna da li moze kuciste pumpe goriva sa dva izvoda za benzin (sa sve pumpom komplet) da se ubaci i da radi umesto kucista sa jednim izvodom koje je sada na autu?

Ceki21

Jel ima neka "posebna" metoda vraćanja matice na pumpu goriva (ispod zadnjeg sjedišta) ?

Jednostavno mi uvijek krivo "zagrize" i onda iskoči, nikak da je normalno stavim.
Bilo sa pumpom, bilo bez pumpe, za probu.

Vidim da ona na sebi ima strelicu di je početak navoja, ali mi ne znači previše.

Poslano sa mog SM-S921B koristeći Tapatalk

wcyber

pricas o poklopcu rezervoara? koliko znam mora biti prazan jer tezina goriva deformise rezervoar i navoj.. mozda pomogne podmetanje necega od dole

Ceki21

Milenko_M

Sve navrtke a posebno ova sa krupnim navojem se prilikom zavijanja okreću u nazad dok ne osetiš neki blagi udarac. Tada su se poklopili početak navoja na gornjem i donjem delu. Onda se navija normalno u desno .

Ceki21

Da, znam to, ali uvijek mi loše primi i skoči van.
Budem sutra izvukel gorivo pa probal sa praznim rezervoarom.

singer

Ma jok...nema potrebe da gorivo izvlačiš,ništa se promeniti neće,  kućište pumpe stisneš po sredini na dole nečim ili neko pa čak letvu podbočiš od krov jer kućište ima federe koji moraju da se sabiju da bi kućište bilo na dnu rezervoara,onda matica lagano ide...

kreneš ulevo pa kad škljocne onda udesno,možeš malčice tovatne masti po navoju jer je jedno i drugo plastično pa se lepi...

Zavrći sa obe ruke istovremeno...

Ceki21

Izvukel sam gorivo, obrisal krpom sve.
Stavil tovatne masti na 4 mjesta na dosjed gumice, da mi ne ispada.
Stavil masti na početak navoja matice i na rezervoar i iz prve zašarafil bez greške.

U petak sam se namučil ko idiot (sat vremena), a danas sve bilo gotovo doslovno za 5 minuta.

Hvala

wcyber

ja znam da su u mom servisu vadili gorivo .. ja dosao zatos to mi curio dizel kad sam natocio pun do vrha .. bili su presrecni  :celb1:

mire

Da, i ja pamtim da je moj majstor pričao da uvek izvuku gorivo jer se deformiše rezervoar pa može da bude baš problem da se zašrafi.