Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Reno megan 2 1.6b

Započeo drjan, 07.08.2023. - 12:13

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

drjan

Naručio sam taj delphi klon, sa dve ploče i japanskim relejima. Cena je 40 dolara, javljam iskustva.

mire

Citat: wcyber poslato 11.08.2023. - 10:44
pa pise samo 1.6 ... 16v moze da bude i dci .. nema veze sa benzinom :)

Znaš neki reno dizel sa 16V oznakom? Ja ne znam, iskreno.

wcyber

slazem se da ne stavljaju na dizele broj ventila, ali to i dalje nije oznaka za benzince ..  16v dodaju uglavnom kad nije 8v motor

milan035

Citat: drjan poslato 11.08.2023. - 13:11
Naručio sam taj delphi klon, sa dve ploče i japanskim relejima. Cena je 40 dolara, javljam iskustva.
Taj sa dve ploče nije klon. Originalni uređaj ima jednu ploču.
Sa uređajem sa dve ploče velika je verovatnoća da će očitavati kodove grešaka kojih zapravo i nema...

drjan

Stigla je, po svemu sudeci najbolja verzija sa 2 ploce, 21 crveni nec relej. Sve funcije rade, moguce cak i programiranje kartice za paljenje, sto nisam ocekivao. Za taj novac je ova spravica odlicna.

drjan

Da napisem resenje svog problema, mozda ce da pomogne nekom ko je godinama mucio muku kao i ja sam.
Nakon zamene zupcastog kaisa, 3 put kod mene za 10 godina, stavljam continental, za koji sam citao na nekim stranim forumima da je najbolji, svi moji gore navedeni problemi nestaju.
Do sada sam iskreno stavljao neke jeftinije setove.
U ishod svega ne verujemo ni ja ni majstor :D
Znaci posle gomile promenjenih senzora, svih dzekova, cak sam i ecu racunar zamenio, continental zupcasti mi je resio problem.

Jakota

A koji su to jeftini setovi?

Cena za veliki servis je priblizno ista bio Ina, Comtinental ili neki drugi proizvodjac

Razlika  oko 1000din
Bolje biciklom u ku*vanje, nego mercedesom na posao

Goxxy

Citat: drjan poslato 30.11.2025. - 15:29
Znaci posle gomile promenjenih senzora, svih dzekova, cak sam i ecu racunar zamenio, continental zupcasti mi je resio problem.
Da neće biti da je prosto bio pogrešno uzubljen?

Miloshh

Citat: Goxxy poslato 01.12.2025. - 08:30
Da neće biti da je prosto bio pogrešno uzubljen?

To je jedino logično objašnjenje.
All excess is rooted in emptiness