Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Automatsko sklapanje retrovizora pri zakljucavanju/otkljucavanju auta

Započeo Mares, 17.09.2015. - 14:07

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

SasaLaguna95

Kolege nakon uspešnog projekta tempomat
Na red su došli retrovizori
Kad sam bio na otpadu skinuo sa lagune oba el.preklapajuca retrovizora
Da bi situacija bila gora
Desna strana je bila plug and play
Bukvalno bila ostavljena instalacija sa svim žicama i sve
Ja samo stavio svoju masku/poklopac retrovizora u boji svog auta
Međutim lijeva strana haos
Nit ima instalacije, nit 4 instalacije koje sam skinuo ne odgovaraju
Ili ne odgovaraju džekovi za podizace prozora kod mene su sivi i smedji (4x impulsna stakla) dok na ovim instalacijama koje sam skinuo nijedna nema impulsne podizace i ne odgovara na moje (sivi i crni dzek) čak sam i sa lagune initiale uzeo instalaciju ni ona nema impulsna stakla
Pa onda ne odgovara dzek na motor podizaca prozora
Znaci ne znam kako ovo da izvedem
Plus moja ima handsfree dok ove ostale nemaju sem te initiale al naveo sam sta ostalo ne odgovara
Imaju li kakve elektro šeme ili način da to sve osposobim

My car = My rules !

milan035

Inicijale sigurno ima impulsne podizače, ali ima i memoriju retrovizora, za tu funkciju provodnici idu preko podizača stakla, pa zato Inicijale ima drugačiju elektroniku podizača sa velikim pravougaonim konektorom (oko 20 ptovodnika).
Slikaj tvoj konektor retrovizora i prekidača retrovizora,  treba ti i drugačiji prekidač retrovizora

SasaLaguna95

Odrađeno danas sve
Jedno 5h sam se za*ebavao
Skinuo svoju instalaciju komplet, i ogulio crnu izolir traku i isto uradio sa donator instalacije
Slikao svoje pinove i od donora
Označio na fotografiji koji gdje ide i koja žica
Onda lagano prebacio donorsku instalaciju i pokacio pinove gdje trebalo (prethodno svoje istekao)
Sve radi perfektno
Prekidac za regulisanje retrovizora je od PH2 sa chrom prstenom (ujedno i ono malo osvjetljenje radi al skroz slabo. Želio bih ga u crveno promeniti al ne znam kako da otvorim sve da dodjem do didoe)

Nisam slikao nista, jer sam izgubio cijeli dan dok sam sredio sve
Nije teško kad se napravi šema po kojoj će se raditi
Vidiš sad si me podstakao da ganjam i takve retrovizore sa memorijom pošto gadnjam i sjedista takva
Al ovom potom dosta ovo za sad

My car = My rules !

Ivan037

milan035

Za memoriju vozačevog sedišta je ispod sedišta.
Za memoriju retrovizora je u sklopu elektronike prednjih podizača stakala.

Citat: SasaLaguna95 poslato 23.05.2023. - 01:21

Vidiš sad si me podstakao da ganjam i takve retrovizore sa memorijom pošto gadnjam i sjedista takva

Retrovizori  sa funkcijom memorije imaju i funkciju samozatamnjivanja, kao onaj u kabini. Ogledalo je žućkaste boje, ima crni okvir i ružni su u pm.

SasaLaguna95

Ako kad naleti dobar ocuvan enterijer u full crnoj koži sa tapacirima mozda odradim i taj projekat

Znam kakvi su spoljašnji retrovizori sa zatamnjivanjem znam da moraju raditi u saradni sa unutrašnjim (koji takodje nemam a ima ostavljena instalacija)
Našao sam ja instalaciju sa HF i kad sam mislio da će biti plug and play, nije bilo jer kao što kažeš drugačiji je dzek za motoric od podizaca stakla, ima hrpa žica i ove sto idu u podizace su sve neke debele žute i ljubičaste
Dok su kod mene tanke

Evo kako sam ja odradio sebi šemu žica po bojama i gdje koju trebam zamijeniti

Nemojte se smijati mojoj ideji  :rotfl:
My car = My rules !

SasaLaguna95

Neki dobar prijedlog čim podmazti retrovizore, tj onaj dio gdje opruga i mehanizam za preklapanje
Silikonski sprej, mast ili totmast?
My car = My rules !