Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

TomTom navigacija

Započeo IvanMR, 18.09.2022. - 18:04

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

IvanMR

Zdravo svima.

Kupio sam Renault Megan 2011. godište koji ima navigacioni uređaj i koji naravno nema naše mape (SRB, CG, BiH, HRV, MAK).

Ja sam kao pokušao da pratim neke instrukcije preko nekih sajtova ali tu spominju neka formatiranja kartice, neke CIDove... a to su za mene španska sela!  :banghead:

E sad pitanje. Da li mi neko može pomoći i objasniti kako da to sve fino instaliram i pokrenem na automobilu? Da li je to neka specijalna kartica ili ipak obična koja se može naći u svakom foto aparatu?
Kako da se mijenjaju mape? Npr. želim da koristim samo SRB ili se nađem u Portugal pa želim samo mapu Portugala....

Ne znam koliko je to sve komplikovano i da li je izvodljivo ali jako slabo se snalazim sa ovim stvarčicama pa eto, ako je neko voljan da pomogne bio bih mu zahvalan.  :hey1:  :help: :help: :help:
Lucida sidera

Ap0calypto

Voljan sam ti pomoci, ali nije dozvoljeno stavljanje linkova ovog tipa. Kontaktiraj me preko PM, pa cu ti objasniti.

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

mire

Od kada nije dozvoljeno? :)

markoboja

Da li si riješio problem sa mapama? Ja imam TomTom Carminat Live, ali mi je potrebno da ubacim mape na TomTom Carminat za druga. On ima karticu samo sa Francuskom, pa me zanima da li mogu na tu karticu ubaciti mape Evrope? Ako imate link sa objašnjem, možete li mi poslati?

sofke

Nabavio sam v10.85 mape za R-Link, ali iz nekog razloga nema srpski glas za navigaciju. Ranije sam to rešavao putem R-Link explorera i tako ubacivao glas koji želim. Iz nekog nepoznatog razloga, kada karticu pokušavam da učitam u windows, on je jednostavno ne prepoznaje. Niti mogu da uradim backup niti da ubacim srpski glas. U kolima radi sve kako treba. Zna li neko sta može da bude? Ranije verzije sam bez problema učitavao u da R-Link explorer.

Sent from my SM-A528B using Tapatalk

[Žile] Aaaa, pa to ne može, neee može, to ne pasuje, ovo je đunta sa sitnim nutom.
[Floyd] Jeste Žile, rekli su mi, može da se ubudži."
[Žile] A jesu ti tako rekli? Dobro, onda neka ti ubudži onaj koji ti je to rekao. Ja ne umem.

IvanMR

Citat: sofke poslato 18.10.2022. - 19:28
Nabavio sam v10.85 mape za R-Link, ali iz nekog razloga nema srpski glas za navigaciju. Ranije sam to rešavao putem R-Link explorera i tako ubacivao glas koji želim. Iz nekog nepoznatog razloga, kada karticu pokušavam da učitam u windows, on je jednostavno ne prepoznaje. Niti mogu da uradim backup niti da ubacim srpski glas. U kolima radi sve kako treba. Zna li neko sta može da bude? Ranije verzije sam bez problema učitavao u da R-Link explorer.

Sent from my SM-A528B using Tapatalk

I dalje ništa. Pokušavao sam nešto ali ne ide.
Srećno sa tim.
Lucida sidera

Stefan Pavlović

A zna li neko kako ubaciti i odakle skinuti mape za Srbiju?

Goxxy

Ako je u pitanju TomTom Live - ja sam karticu ubacio u računar, instalirao software i kupovao mape bez ikakvog problema. Da li update ili mape pojedinačnih delova Evrope ili ostatka sveta - svejedno, sve se može. Isto važi i zvukove, slike, ikonice, itd - sve se može lako uraditi preko Tom Tom Home aplikacije.

Odakle ih skinuti - ne znam, nisam skidao nikada, plaćao sam update.

slavisazelj

POzdrav svima
koja je cena mapa , odnosno koja je cena update navigacije
hvala

wcyber

ima na kupujemprodajem kartica sa mapama za 2800 din

Stepit

Citat: wcyber poslato 02.02.2024. - 20:19
ima na kupujemprodajem kartica sa mapama za 2800 din

Porucio sam od doticnog, prevario me je tako sto sam uplatio novac u napred (konj), da bi mi poslao preporucenim pismom. Od tad se ne javlja, a zanimljivo je da je imao 3 negativne ocene do pre neki dan, danas nema ni jednu - ukljucujuci i moju sa opsirnim opisom prevare.

Ap0calypto

Prijavi ga KP, mozda možeš i policiji. Postoji trag uplate svakako

Sent from my Poco using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

Stepit

Citat: Stepit poslato 15.06.2024. - 13:23
Porucio sam od doticnog, prevario me je tako sto sam uplatio novac u napred (konj), da bi mi poslao preporucenim pismom. Od tad se ne javlja, a zanimljivo je da je imao 3 negativne ocene do pre neki dan, danas nema ni jednu - ukljucujuci i moju sa opsirnim opisom prevare.

Da sumiram odgovor na temu, poslao mi je SD karticu sa mapama koje rade kako treba, ali 15tak dana nakon uplate na racun sto je podjednako nedopustivo. Pazite se :)

alexsasa

I ja sam porucivao od coveka iz Ks-a, nisam imao takvih problema. Slikaj verziju mape kada stignes ako nije problem.

Sent from my iPhone using Tapatalk

fLiP

Ja sam kupio mape za scenic 3 za tomtomlive od Djiuliu. Meni rade!