Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Senzor radilice - laguna 1.6 16V

Započeo Nara_32, 18.10.2022. - 18:36

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Nara_32

Opet problemi. Desilo mi se prije mjesec dana da auto nije htjelo paliti, zamjenio senzor radilice (stavio polovan jer sam popravljao kod majstora u subotu u 15:00 a trebalo mi auto, pa nisam imao kada uzeti nov).  I opet mi se pojavili problemi, juče ga jedva upalim, dovezem pred kuću i to je to, neće da pali više. Imam malu bluetooth dijagnostiu, uđem preko nje, pogledam broj obrtaja motora, on 214, a auto ugašen??? Reko to je to, opet senzor pobudalio, odem kupim nov, zamjenim, opet neće. Uđem preko dijagnostike, pokazuje 188 obrtaja a auto ugašeno??? Izvadim senzor, izvadim džek iz njega, i dalje mi pokazuje 188. Ima li ikakva fora da se to resetuje, nulira??? On pušta struju i gorivo ali ne kako treba. Napršćem start spreja, upali pa se ugasi, jer i kad upali par sekundi ne pokazuje dobro obrtaje, jednostavno konstantno pokazuje 188 obrtaja u minuti.

wcyber

treba proveriti da li je instlacija dobra do  ECU .. ako je dobra, moguce da  je i sam ECU prosvirao

Nara_32

2 problema su bila. Žice od senzora radilice su se spojile. Od toplote se izolacija sva orunila, to zamjenim, izoliram fino. Ali opet nije htio upaliti. Kad ono otišla pumpa goriva. Zamjenim pumpu, prikazuje mi kratak spoj u kablovima od pokazivača goriva... Pa kako sad to, kazaljka od goriva mi uopšte ne radi, gori rezerva stalno. Dakle, sada gori rezerva i kada uštekam na svoju staru pumpu sa plovkom na kojoj je radio pokazivač i na ovu novu. Kao da je u kablovima problem, a kablovi do pumpe nisu dirani, tj samo isključena pumpa, stavljena nova i to je to. AL gledaću to kad stignem, u glavnom auto pali, radi ide.