Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Volan trese pri brzini 80 90 100 problem poluosovine

Započeo mimi1994, 13.11.2022. - 13:44

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

mimi1994

Postovanje svima, imam problema sa lagunom 3 2.0 110kw, volan mi trese na 80 90 100 najvise se manifestuje na 90 95, posle detaljne provere balansiranja tockova menjanja setova zimski letnji sa komplet drugim felnama radjenja reglaze majstor mi kaze istrulele poluosovine tacnije sipke pa izasle iz ose. Da li to moze stvarno biti problem ili ne ja ne znam, nema veze da li je auto u brzini da li drzim gas da li ubrzavam da li kad izbacim iz brzine da li kad kocim uvek je isto. Da li stvarno moze biti problem poluosovine ili ne. Kazu leva istrulela sipka cela desna jedan deo sipke ok drugi isto istruleo. Hvala na pomoci.

DS9

Pa može, ako je auto vožen na mestima (oblastima/državama) gde se za vreme snežnih padavina koriste velike količine obične soli, ili još gore kalcijum-hlorida koji je vrlo korozivan. S tim što se u takvim slučajevima konstatuje korozija na dosta mesta.

Najbolje da pogleda još neko, jer se to uglavnom lako konstatuje.

mimi1994

Auto je uvezen iz francuske ocigledno sa tim problemom.

singer

Skoro sam siguran da nije do toga.........

Osovina bi morala da istruli sa jedne strane trećinu da bi bilo u debalansu a pošto je u centru i obodna brzina mala u odnosu na brzinu točka....

Moj savet je da problem tražiš dalje...

p.s. ako možeš slikaj pa da vidimo u kakvom su stanju osovine.

mimi1994

Pa videcu da slikam ako uspem negde. Inace kazu leva uzas, desna nedan deo ok drugi poluporozan a leva je bas losa kazu. Hmmm...

singer

Onda ti je komplet auto trulež  :zubo:

Msm osovina fi 25-30mm a lim 0.55...

Godište auta....  kuda dalje kuda dalje što kaže Đura :kez:

mimi1994

Ma baki upravu si ti zato je i meni cudno auto ispod ni tackica haha :D Sipke cu probati sutra da slikam kad okrenem tocak da vidim ako mogu nekako jer ima sus pleh ali nemam kanal da ga skinem :(  Jos sad ovo uzasno vreme znaci katastrofa. Zvao sam jednog drugog majstora kaze mozda je u krst problem, sad da li ima krst i na levu i na desnu poluosovinu ili samo na desnu ne znam.

singer

mimi1994

Na desnoj poluosovini krstaci se nalaze na sredini izmedju leve i desne sipke? A na levoj poluosovini? ovamo kod menjaca?

Ovo je leva poluosovina nema emaila ili ti presvlake crne kako se vec zove strucno ne znam i vidim da je korodirala bas bas...

singer

Osovine su u korektnom stanju,površinska korozija je uvek i svuda prisutna,krstaci se nalaze na krajevima poluosovina na ulasku u menjac,ne vidiš ih jer su manžetne preko njih.

Majstor mora da skine manžetne do menjača sa poluosovina i vidi koliko ima lufta ili oštećenja krstaka,jedino mora da ispusti ulje iz menjača jer kad izvuče manžetnu-iscurice ulje...

mimi1994

Da to znam a ovo sto je sipka sa korozijom i sto nema ovu crnu navlaku kako vec to nema veze?

Ovo je jedan deo desne strane...

singer

Razumem šta pišeš ali sam ubeđen da nije do osovina(tipujem i dalje na krstake) eevventualno na srednji zglob desne poluosovine.... :spit:

horvat

Nije da sam video milion poluosovina, ali meni ove deluje sasvim normalno, za nekog polovnjaka.

Kazes da si menjao letnje zimske i druge felne. Moze koja rec detaljnije o tome? Koje su letnje, koje su zimske gume, koliko su stare, i koje su gume bile na tim drugim felnama?

mimi1994

Ma sigurno nije do guma prednje 18tice 2020 kupljene hankook, a na druge felne 16tice all season riken 2022 kupljene gume i iso sam kod par vulkanizera proveravali i zimski i letnji set isto je....

DS9