Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Volan trese pri brzini 80 90 100 problem poluosovine

Započeo mimi1994, 13.11.2022. - 13:44

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

mimi1994

Pricam za prednju osovinu sta je... U jednom slucaju 18 u drugom 16 i koje gume...

horvat

Da li tresenje ima nekakve veze sa gasom? Npr. ukoliko se zaletis ~110 pa izbacis auto iz brzine i pustis da sam usporava do tog opsega u kom trese, da li i tako trese?

mimi1994

Koliko sam primetio da ali najvise pri opterecenju jos kad je uzbrdica, u cetvrtu nesto mizerno u petu ima u 6tu bas...

mimi1994

Danas sam zamenio poluosovinu desnu i opet isti problem... Probao opet auto da se zasiguram kad pocne da trese ja izbacim iz brzine ono nastavi da trese. U ponedeljak idem u Huntera sto imaju masinu Hunter za balansiranje guma itd pa ce da vidimo dal je do guma i do felni jer se isto manifestuje na oba seta guma i oba seta felni... Nema razlike.

horvat

Bas sam to hteo da napisem, ali nisam zeleo da forsiram tockove, posto si bio siguran da nisu oni.

Sasvim je realno da oba seta tresu. Meni je 5 setova treslo. To je 20 pneumatika. Zbirno jedno ~15 balansiranja sam uradio, dok nisam spoznao Hunter :D

zerc

Jel ima taj hunter i u Beogradu? Mislim da je kod mene poceo da trese zimski set.

Byk

mire

mimi1994

Horvat. Meni je cudno jer isti ti su mi balansirali gume na seniku i nemam problema godinama nikad. A takodje su mi nove gume 16tice koje sam kupio u kemoimpexu ,kemoimpex balansirao.  A iso sam kod 2 3 vulkanizera privatna posle i svi kazu da je ok.

Inace ja mislim kad gume tresu i tockovi to bi trebalo biti konstantno od 60 pa povecava na dalje sve vreme, a ne kao meni u 4tu brzinu malo se oseca u petu seoseca u 6tu jos vise. Najvise kad je uzbrdo i kad je vece opterecenje ocigledno. Ajd jos neki savet.

Byk

Ako trese najviše pod opterećenjem, onda je svakako nešto do prenosa. Ali to bi prouzrokovalo vibracije a ne da se volan trese. Jel tako?

Mora da je nešto do trapa, nekada je teško pronaći šta je. Kada je rađena reglaža?

A da li imaš neku varijantu da te svoje točkove postaviš na drugi auto?

mimi1994

Ko ce da ti da da stavis na neciji auto. Drugovi ne voze isti raspon rupa i srafova inace bi stavio. A to sto ja kazem trese ili vibrira evo da objasnim kako, volan se mrda nekih cm ili 2 levo desno i to bas brzo, dal je to tresenje ili vibriranje nzm.

Ivan037

Jel ona ima elektro servo ili hidraulicni?
Mozda tu ima nekih problema.

mimi1994

Elektro servo ima moja. Nemam gde da sipem ulje za servo :D i letvu sam radio. Komplet viljuske amortizere opruge solje. Ma sve izmenio. Radio reglazu bio nema lufta niti vuce u stranu niti cima.

Byk

SasaLaguna95

Seleni na lafetama?
Gledao jednog na yt sto vozi I radi samo bmw-a i sve covjek uradio i izmenio na trapu i volan mu tresao na 90-100km/h
Na kraju bili seleni na lafetama
My car = My rules !