Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Lambda sonda. Pomoc!

Započeo DuleSlo, 06.12.2022. - 12:13

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

DuleSlo

Zdravo. Kod kolege smo gledali na pyren paramtere lambde sonde jer mu nesto lose radi pri prvom paljenju. Ja sam snimio paramtre lambde sonde pa ako moze ko da mi pomogne da mi kaze dali su to prave vrjednosti za nju. Da napomenem, ne znam dali ima dve ili jednu, al jedna je skroz iskljucena. Ne pali se. Mozda na 1s i to je to. Hvala

mimi1994

Za drugu lambda sondu postoji emulator koji sam uzeo od jednog lika i resio si problem prva je bitna sonda ona daje parametre, ali ako druga ne valja hoce da remeti prvu. Zato stavis emulator i daje joj super parametre.

horvat

Prednja lambda sonda nema jednu vrednost koja je ok ili nije, nego ona oscilira konstantno, kao sinusoida. Morate logovati taj parametar, pa gledati kako se krece kroz vreme. Druga lambda sonda je za "proveru" katalizatora, ona ne bi trebala da oscilira ukoliko katalizator dobro radi i neka pozeljna vrednost za nju je oko 450mV, mada naravno moze da bude i vise i manje od toga...