Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Renault Master 2.2 dci - problem sa paljenjem

Započeo Kaludjer123, 28.01.2023. - 14:40

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Kaludjer123

Pozdrav ljudi,
imam problem koji kida zivce sa kombijem, inace 2002. godiste je. Problem je takav da kombi ponekad upali iz prve i radi normalno, ponekad upali i cim se ubaci u prvu i pusti kvacilo ugasi se, i onda nekad ponovo upali, a nekad vergla i nece, a takodje ima slucajeva kada uopste nece da upali. Kombi je uzet od poznanika koji je rekao da ima problem sa paljenjem. Covek je uradio generalnu motora, proveravane su dizne, menjao je nekoliko senzora pritiska goriva. Kod mene je promenjen i senzor radilice i senzor bregaste, inace je dijagnostika pokazivala problem senzora bregaste, medjutim problem je isti. Takodje, u crevu koje dolazi na filter goriva bilo je uvek fals vazduha i onda sam promenio i ulozak filtera i sada vise nema vazduha. Vise nemam ideju sta bi moglo da bude. Da napomenem da kada se uzme start sprej i samo malo prsne odmah pali.

Desilo se pre 3 dana, da sam ga upalio iz prve, pustio kvacilo i ugasio se odmah, upalim ga ponovo i primetim dosta dima, mada je bilo i hladno pa je mozda i kondenz, i ugasim ga ,probam ponovo, on sporo vergla, vratim kljuc ,probam opet ,upali. Primecujem i da kad je hladan malo variraju obrtaji pa se posle smire i ponekad cujem da nestabilno radi. Pretpostavljam da je kvar elektronske prirode cim pravi takve nagle promene. Primecujem i ponekad gubitak snage kad je hladan, pa se gasi ponekad na uzbrdici. Stvarno vise nemam ideju sta  to moze da bude. Hvala unapred !  :banghead:

wcyber

instalacija od svih senzora ka racunaru.. konektori    na samom racunaru.. isprskati mozda kontakt sprejem

Bistro

Kaludjer123

Citat: wcyber poslato 28.01.2023. - 16:30
instalacija od svih senzora ka racunaru.. konektori    na samom racunaru.. isprskati mozda kontakt sprejem

Pokusacu i to, cak sam razmisljao da uzmem na probu drugi racunar.

Kaludjer123

Bistro

Prikaci na Can Clip, mozda izbaci preciznije greske

Kaludjer123

Citat: Bistro poslato 29.01.2023. - 17:49

Uh morao bih se raspitati ko ima tu dijagnostiku u Loznici

Bistro

Pitaj kod ovoga

Dobrivoje Radisic - Doco
Autoservis "Kurdo"
ulica Marije Bursac

mire

Citat: Bistro poslato 29.01.2023. - 17:49
Ne možda nego sigurno. Milion puta ponovljeno da od univerzalnih dijagnostika sa renoom nema velike koristi.

Kaludjer123

Hvala ljudi na savetima. Proveriću onda i sa tom dijagnostikom. Stvarno postaje nepodnošljivo,evo jutros i sa sprejom nije hteo da upali iz prve kao do sada..

Drobac

Iamo sam sličan problem na firminom Jumper-u. Prvo je počeo da se gasi u vožnji, kad npr. kočim, pa iz veće brzine prešaltam u manju, onda se ugasi. Tako nekoliko puta, pa više nije hteo nikako da se upali. Upali na sprej, ali se brzo ugasi. U blizini bili neki majstori, pa mi pomogli. Na kraju su prodrmali kablove koji vode ka kompjuteru, kombi upali i tako stignem do firme. Epilog: neki konektori na kompu su oksidisali od vode i to je pravilo problem. Probaj da prodrmaš kablove, možda ti negde gubi kontakt. Svakako ćeš morati kod majstora, ali ćeš barem znati da li je to problem.

Kaludjer123

Evo jedan apdejt: Nakon promene senzora bregaste kombi još teže pali, sada sa sprejom jedva pali. Skidao sam računar i čistio kontakte, ni to nije pomoglo, inače delovali su suvo i uredno. Posto mi drugar ima Launch ponovo smo kačali i ponovo je pokazao grešku za senzor bregaste iako je zamenjen, obrisali smo grešku, zaverglali, nije upalio, i ponovo prikačili, i ponovo je pokazao istu grešku DF070. Što mi zapravo sa sigurnošću govori da nije do samog senzora. Sutra zakazujem kod verovatno najboljeg električara u Loznici, pa nek pogleda šta može biti.

Ap0calypto

Imas i senzor radilice.

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

Bistro

A na bord kompjuteru u autu izbacuje neku gresku? ili ako nemas bord onda pali li se neka lampica na tabli? Na primer ona sa oznakom grejeca ili ona sto je kao slavinica?

Kaludjer123

Citat: Ap0calypto poslato 01.02.2023. - 07:27
Imas i senzor radilice.

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

Zamenjen, stavljen nov.