Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Fluence pali i gasi klimu non stop

Započeo Delboy981, 23.03.2023. - 08:15

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Delboy981

Imam problem sa automatskom klimom na fluensu, naime, svakih 5-6 sekundi pali i gasi kompresor i ventilator, nebitno da li je u leru ili voznji. Nakon dopune plina ista stvar se desava. Dijagnostika ne pokazuje nikakvu gresku.
Dalibor

Ap0calypto

Jel na ekranu klime stoji da je ugasena, iako je upaljena? Ili se i na ekranu pali i gasi?

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

Delboy981

Ne. Normalno pokazuje da je ukljucena,kao da sve radi kako treba, samo sto istovremeno pali i gasi kompresor i ventilator svakih par sekundi i tako non stop. Unutra takodje uduvava hladan vazduh u intervalima od tih 5-10 sekundi.
Dalibor

Ap0calypto

Da nemas freona, kompresor se ne bi palio. Da nemas previse freona?

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

Delboy981

Provjeravao sam, napunili su koliko ide u taj auto u ovlastenom servisu. Opet nema promjena.
Dalibor

Filip

A kad stavis temperaturu na minimum?
Captur 1.3 tce 2025

Delboy981

Isto se desava na koliko god da stavim temperaturu, osim jedino kad je hladno u autu, onda ga ne ukljucuje nikako, tj. samo ukljuci u startu i ne pali ga vise jer je u kabini mozda 10ak stepeni.
Dalibor

wcyber

moguce da ces morati da menjas taj racunar klime

mire

Neko je imao takav problem već . koliko se sećam... Nisam siguran u čemu je bio problem, ali nešto oko hardvera, ne kompjuter.

wcyber

da, moguce sasvim da ima veze sa regulacijom pritiska gasa

Delboy981

Danas sam opet bio kod majstora, pregledao sve pritiske i sve ostalo kaze da je sve idealno i da je problem nesto oko struje.
Dalibor

Ćimo

Ja bih prvo krenuo od senzora temperature u kabini pa spoljni...ako je neki u banani ko zna koje vrednosti daje racunaru

Ap0calypto

Proveriti da li pokazuje ispravno spoljnu temperaturu.

— Robert Todd Carroll

Delboy981

Pokazuje ispravno vanjsku temperaturu. Zna li neko gdje se tacno nalazi senzor unutrasnje temperature?
Dalibor

Ćimo

Na laguni je u unutrasnjem retrovizoru...
Ne mora znaciti da je do njega ali sam imao takav problem da klima nije htela raditi kako treba zbog tog senzora a dijagnostika nije nista pokazivala