Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Vibracije koje ne mogu da otklonim

Započeo daxsm, 27.03.2023. - 16:05

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

daxsm

Znam da je ovo Renault forum, ali Citroen forum nema ni blizu ovakvu zajednicu kao sto je ovde :).

Naime, imam C4 Picasso 2018.god 1.6hdi 88kw. Imam neke cudne vibracije na volanu i menjacu koje se desavaju samo na leru koje nikako ne mogu da resim. Kad sam kupio auto nisam ih uopste imao. U kabini je bio izuzetno tih, i lepo je radio. Posle par meseci su se javile vibracije koje su postajale sve intezivnije. Tabla je krckala, volan je imao bas jake vibracije.

Igrom slucajeva sam morao menajti viljuske jer je selen otisao i nakon toga su vibracije nestale na par dana. Auto se preporodio. Onda su se vratile. Bio sam kod nekoliko majstora, na kraju sam menjao donji nosac motora, zamenio kvacilo i zamajac. Vibracije su se nakon toga smanjile, ali su i dalje tu. Nekada iih uopste nema, nekada se jave.

Osetim kako motor radi grublje, na 2000 obrataja je nekako bucniji unutra u kabini. MIslio sam da oteram da proverim dizne i da ultrazvucno ocistim. Mozda su zaprljane ili su mozda za remont.

Sa majstorima imam razna iskustva. Da imam nekog kojem 100% verujem sigurno bih oterao i resio a ne bih po internetu mesecima trazio potencijalna resenja za probleme.

Ako neko ima bilo kakvu ideju ili sugestiju dobro je dosla!

Gornji nosac nisam menjao, kad stavim ruku na njega deluje da dobro upija vibracije. Imam onaj zvuk lupkanja kad krenem u prvoj, zato i sumnjam na dizne. Ali me zanima da li neko ima iskustva sa slicnim problemom i da li zaprljane i neispravne dizne mogu da prouzrokuju vibracije i malo grublji rad motora? Inace auto lepo trosi, lepo vuce, nema nikakvog dima nigde. Ovako se ne bi reklo nista, ali znam kako je auto radio i znam da ponekad vibracije nestanu tako da je nesto problem ali ne mogu da odgonetnem sta.

Ap0calypto

Kako bre Citroen forum nije aktivan dovoljno? :D. Vozim Picasso iz 2009, kako mi je zamenjen nosac motora glavni i jedan donji. Ja na volanu vibracije nemam. I to je toliko mirno, da na semaforu ne znam da li je motor upaljen ili ne. Samo sam uzeo fabrički nosač pre vise od godinu dana. Ako nisi uzeo origigi nosace, kineski, turski traju po 6 meseci.

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

wcyber

takav je i meni trip bio kad su mi izmenjali dva nosaca motora.. ja reko jbt ovo novo auto ovo nije moje auto  :pije: :cekicem:

daxsm

Jedan majstor mi je rekao da sumnja da mi nisu zamenili donji nosac, sto moze biti istina jer su vibracije bile tu nakon zamene. Videcu da oteram pa da pogleda majstor pa da ih zamenim

Ap0calypto

Uzmi nešto valjano, da traje duze.

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

daxsm

Koja je preporuka? Koje su marke dobre?

reemark78

Kod svih Francuza najbitnija je dobra muzika, da poništi cvrčke, vibracije, itd.

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

Ap0calypto

Moj nosac motora ima Citroen logo, znaci takav uzmeš :D

— Robert Todd Carroll

rotkod

Citat: reemark78 poslato 27.03.2023. - 17:52
Kod svih Francuza najbitnija je dobra muzika, da poništi cvrčke, vibracije, itd.

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

Hehehe... vidi se da nisi seder švabi, jer da jesi, znao bi da sinonim vrednosti (BMW), škripucka unutra preko svake rupe...

😊

Filip

Kad se lepo ugreje auto jel manje vibrira?
Captur 1.3 tce 2025

mire

Citat: rotkod poslato 27.03.2023. - 21:28
Hehehe... vidi se da nisi seder švabi, jer da jesi, znao bi da sinonim vrednosti (BMW), škripucka unutra preko svake rupe...

Kako da ne.

Za pojedine mercedese je to tačno, doduše.

Što se BMW tiče, nekoliko ih imam u okruženju (F serija uglavnom) a i dosta sam ih vozio kao test automobile. Ne kažem da su baš bešumni, ali u odnosu na francuze (i mercedes) jesu.

SasaLaguna95

Kolega ima F30 skripi gore nego moja L2 stara 22god
Čak šta više I sam kaže kako je bmw po tom pitanju bas los

Za nosac motora, slično iskustvo sam imao, stavio meyle i metalcouch neke nosače

Da bi kod rusa i poljaka pročitao ja forumu samo original renault ili Hutchinson nosači (koji su prva ugradnja) rešavaju problem
Tako da sam naručio i kupio sve original nosače pa čekam ljepše vrijeme da mijenjam
My car = My rules !

mire

Možda ima veze sa nivoom opreme, ne znam. Ne bi smelo, realno.

SasaLaguna95

Skoro full F30 bas jaku opremu ima i očuvan je maksimalno, covjek picajzla oko auta teška
Kaze nogom kad pritisne središnji tunel sve skripi
My car = My rules !

daxsm

Citat: Filip poslato 27.03.2023. - 23:07
Kad se lepo ugreje auto jel manje vibrira?

Ne. Nema pravila kada manje vibrira, kada vise. Npr jedan dan sam upalio auto jako lepo je radio, onda nakon 100km voznje je vibrirao kad sam stao. I obrnuto, upalim i vibrira, a kad posle 100km voznje stanem ne vibrira. Totalno cudno