Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Nosači motora megan 1

Započeo knezzlatko, 05.04.2023. - 16:11

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

knezzlatko

Imam reno megan 1, 1,4 karavan iz 2001 godine. Zadovoljan sam njime jer radi ko Doxa, osim jedne stvari.
Kad ubrzava ili kocim nešto mi lupi uspod haube. Vozio sam ga kod majstora i on mi je rekao da mu otišao nosač motora, gore levo gledano iz haube. Sumnjam da je samo to jer mi lupi i sa druge strane, pa se bojim da mi nešto ne otpadne.
Koliko taj megan ima nosača motora, i gde se oni nalaze?
Nisam verovao dok nisam video, a kad sam video, nisam mogao da verujem

Drobac

Lupi baš kada kočiš ili kada pustiš gas?

knezzlatko

Provericu, mislim dok kocim.
Pošto sam iz Zr, i sve nam je ravno, zaukam ga na nadvožnjak (to nam je najveće brdo), pa kad dođem na vrh, izbacim iz brzine, ugasim motor i pustim ga da se sjuri uz poneko kočenje i slušam...... LUPI
Najčešće čujem taj zvuk kad izlazim iz kapije i uključujem se na ulicu, ležeći policajac mi je oma levo, tako da kad namotam pun levi i pokrenem auto, naiđem na policajca on..... TUP

Ap0calypto

Amortizeri?

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

frenchkey

I meni je taj nosac pukao na meganu.

knezzlatko

Koji, druze, ja pokušavam da ih otkrijem?
Za sada sam pronašao taj gore levo od motora, ne vidim da mu ista fali, ali kad kum pokušava da krene pod ručnom, vidim kako se motor baca napred nazad.
Mora da negde postoji još nešto što drži motor?

mire

Idi kod majstora da ti promeni nosače koji su dotrajali dok ne napraviš dodatnu štetu. Nemoj da izabereš neke jeftine delove jer neće dugo da traju. Motor ima nosače i gore i dole.

knezzlatko

Tako će i biti.
Sad ovo važi samo za Zrenjanince.
Može li neko na privatnoj poruci da mi preporuci sigurnijeg majstora koji radi renoe iz Zrenjanina ili okoline.
Ima Reno servis u Zrenjaninu ali oni ne rade starije modele.

frenchkey

Citat: mire poslato 06.04.2023. - 09:09
Idi kod majstora da ti promeni nosače koji su dotrajali dok ne napraviš dodatnu štetu. Nemoj da izabereš neke jeftine delove jer neće dugo da traju. Motor ima nosače i gore i dole.
A koska odozdo?

mire

Na nju sam i mislio. Mora to lepo da se pregleda i da se zameni sve što je dotrajalo.

frenchkey

ma krivo sam cititrao tebe, mislio sam na knezzlatko :D