Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Renault Twingo 3

Započeo damal, 13.10.2010. - 11:31

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

slavko_bgd

Paaa...moglo bi se reći da je platforma zajednička. Osnovni koncept pogona nazad sa motorom između pogonskih točkova je Smartov, odnosno Mercedesov. Reno je dizajnirao karoseriju i razvio pogonsku grupu modifikacijom motora H4B, da bi se mogao smestiti tu gde je sada a da se iznad njega dobije prtljažnik i da se što je moguće više poveća osovinsko rastojanje. Smart FourFour i Twingo3 dele identičnu karoseriju, pogonsku grupu, upravljanje i (mislim) vešanje.
Inače, Twingo3 je u osnovi  konstruisan za električni pogon, SUS motor je prelazno rešenje. Sa donje strane, ispod plastičnih poklopaca je prilično veliki prostor za smeštaj baterija.
Improvizacija je majka svih...sekiracija.

skydriver6

Onda bih između ta dva svakako kupio reno, tj isti auto sa drugim znakom i uštedeo novac. :yes:

mire

Naravno. Automobili su skoro pa identični, a i prave se u istoj fabrici. Imaju čak i neke iste "gluposti", na primer šrafove pored stakla na zadnjim vratima čiji krajevi nisu prekriveni i vide se sa unutrašnje strane.

francuz69

Jeste, oba se prave u Sloveniji u Novom mestu. Inace, da, postoje neki ocigledni znakovi smanjivanja troskova proizvodnje kao sto su ti srafovi, leptir prozori u zadnjim vratima, platneni poklopac gepeka ali ipak treba imati na umu da je to mali auto sa poprilicno pristupacnom cenom pa su takve ustede jednostavno neminovne. Ja sam pri testiranju a kasnije i odabiru novog Twinga toliko bio odusevljen njegovim pozitivnim stranama da sam na ove negativne detalje jednostavno zazmurio na jedno oko. Sitnice su mu sa moje strane oprostene. Inace pri usporedbi Twingo vs Smart, meni licno se Twingo mnogo vise dopada. Smart jeste skuplji i vidi se da su neki materijali u enterijeru kvalitetniji ali meni licno Twingo ima mnogo vise stila. Ono sto mi ljubitelji automobila volimo da kazemo: Twingo me mnogo vise "radi".
Inace kada stigne Twingac bice i adekvatna tema sa predstavljanjem...

mire

SLažem se. I ja sam probao oba i Twingo mi je ostavio bolji utisak. Sada se više ne sećam, ali bilo je na njemu i neko rešenje koje je daleko praktičnije nego na smartu. Možda vrata prtljažnika, ali nisam više siguran. U vožnji je sjajan, a ja baš i ne volim male automobile. :)

francuz69

Jao ljudi, upravo su mi javili iz Hit auta da mi je auto stigao 3 nedelje ranije. Treba da ga preuzmem prekosutra. Pa ja ne mogu da vam objasnim koliko sam hepi!

skydriver6

:wavey: hehe, verujem! Obično je pravilo da kola uveliko kasne, kao škode recimo. Ali ovo da čujem da je stigao ranije je neverovatno. :yes:

francuz69

i ja ne mogu da verujem. Eto i u Srbiji moze da se desi

boree

I nama je master onomad stigao ranije,jedno dve nedelje... u sreći ga vozio!!!!

francuz69

Sad sam bio u salonu i zaljubio sam se u svog malog Twingaca na prvi pogled. Da cela stvar bude jos gotivnija, stigle su i neke novine u njemu. Novi kockasti kljucevi koji su mnogo lepsi od starih oblih, nova zadnja sedista koja vise nisu ravna kao klupa vec lepo profilisana i lice na prednja i kugla rucice menjaca koja je aluminijumska kao iz sport paketa.

mire

Super! Što se kugle tiče, ona je fenomenalna, ali zimi... kuku! :)

skydriver6

Baš bih voleo da ga preuzmeš čim pre pa da ga slikaš da se i mi nagledamo lepotana u novoj temi! :hura:

francuz69

Bice bice, preuzimam ga u petak ujutro

francuz69

Tema je otvorena u sekciji automobili clanova. Molio bih samo nekog od admina da pogledaju da li je sa temom sve ok jer mi deluje da ima nekih problema. Npr pise da je zadnji post u automobilima clanova iz teme o R5 gt a nije, trebalo bi da je iz moje teme jer je postovana kasnije