Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Renault Clio2 1.2 8v (98-01)

Započeo Jovan69, 26.05.2023. - 21:14

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Jovan69

Imam problem Renault Clio2  1.2 8v (98-01).
Posle jake kiše ili perionice pušta vodu kroz
ventilacioni otvor u kabinu, pretežno sa desne strane.
Zimi je zaledio vodu u tom tunelu pa je lupao ventilator.

Da li neko ima predlog rešenja?

Hvala unapred.
Renault Clio 1.2 (D7F)

wcyber

naravno, ciscenje kisnih kanala ispos soferke... yt je pun videa na tu temu

MilosM

Moras da skines plastiku ispod brisaca i pronadjes kisne kanale i ocistis. Meni je tako zapusilo isto i na autoputu po najvecem pljusku sam se vratio kuci mokrih nogu iz auta :D
We are ham operators, we are not normal!!

Predrage

Bočne odvode možeš da pročistiš guranjem žice sa donje strane tj. na otvorima na podkrilu uz sipanje vodo odozgo. Potpuni pristup središnjem odvodu je malo nezgodniji jer moraš da skines kompletnu plastiku što nije baš jednostavno. Prva dva dela plastike se lako skidaju i to je otprilike kao kad menjaš filter kabine ali za dalje mora da se skidaju brisači. Ja sam se svremenom izveštio tako da nisam skidao središnji deo plastike nego sam prvo gurao crevo usisivača da pokupi lišće i krupnu štroku  :4u2ap3b: a posle par puta prsnuo vodu pod pritiskom uz čačkanje creva sa donje strane dok ne probije posle lagani mlaz vode u potpunosti uspe da ispere središnji odvod. Generalno ovo mora da se periodično radi preventivno da ne dođe do začepljenja jer je posle veći poso da se pročiste kanali.

Jovan69

Sve je to očišćeno, ima plastika u motoru promera skoro 2cm gde voda odlazi
izmedju blatobrana i unutrašnje plastike od točka.
Međutim, clio ima gumu samo levo, desno i gore na staklu, dole ima plastike
sa "gumom" koje su vremenom (sunce-sneg) iskrivljene.
Žao mi je auta da truli jer je dobar.
Da li tu pomaže debeli silikon?

Hvala unapred na odgovoru!
Renault Clio 1.2 (D7F)

frenchkey

Znaci sva 3 odvoda su cista?

Jovan69

Renault Clio 1.2 (D7F)

Predrage

Pa na šta sumnjaš onda? odakle ulazi voda?  Gde se nakupi toliko vode da može da prodre u kabinu na suvozačevu stranu? Jedino kroz klapnu recirkulacije  :hmm:. Probaj da uključiš recirkulaciju kada pada kiša ili kada ideš u perionicu pa neka za to vreme ostane klapna spuštena a otvor zatvoren prema spolja.

MilosM

Onda bih skinuo u tom slucaju tapacirung suvozacevih vrata i proverio zabice sto drze tapacirung. Postoji mogucnost da ti voda upravo odatle ulazi sem ako nisi video svojim ocima da nadolzai iz predela nogu. Upravo je to bio problem na Citroenu C1 doduse.
We are ham operators, we are not normal!!

Jovan69

Ništa pametno... Samo sililkon ako može pomoći
Renault Clio 1.2 (D7F)

mire

Kakav silikon? Probaj da crevom zalivaš auto i da gledaš gde ulazi voda. Pre verujem da je zapušteno nešto što ne treba, nego da je negde popustila zaptivka. Inače, iz mog iskustva, oni odvodi vode ispod šošferšajbne nema šanse da se očiste kako treba ako se ne skinu i dobro ne operu vodom i četkom za pranje flaša.

Ovoj temi nije mesto u RS podforumu, pa je premeštam na bolje mesto.

singer

Možda je i grejač kabine ......

Jovan69

Citat: singer poslato 30.05.2023. - 10:45
Možda je i grejač kabine ......
Nije grejač kabine ako si čitao...
Nisam znao da ima treći odvod na sredini. Kada sam skinuo svu plastiku sa brisačima i
po sredini prolio kofu sa vodom unutra je bio tuš. Otpušio sam taj odvod i opet sipao
vodu ali je ona odmah kod motora iscurila, nadam se da je to u pitanju.
Nije mi samo jasno kako ulazi voda u ventilator i filter kabine.
Sve je očišćeno.
Renault Clio 1.2 (D7F)

mire

Ulazi tako što ne može da izađe iz tog dela ispod šoferšajbne pa pređe iznad nivoa filtera kabine i nalije komplet sistem za ventilaciju. Isti problem je ćale imao na svom cliu II.

Predrage

Svako sa clio-om II muke muči sa tim srednjim odvodom. Ja više ludim  :tup: od breza jer ih imam nekoliko ispred kuće a to je smrt za odvode jer breze imaju onaj plod što cele godine neprestano pravi sitno đubre idealno da zapuši sve živo po kolima :mad:. Nema druge nego samo preventivno čistiti. Nikako ne čekati da voda počne da ulazi u unutrašnjost auta :doh: