Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Cene auto mehaničarskih usluga i auto delova

Započeo boblegend, 16.06.2023. - 16:00

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

boblegend

Već duže vreme , učestvujući na dva tri foruma, u zavisnosti od auta koji posedujem u tom trenutku, sam konstatovao da smo mi kao članovi foruma uvek škrti iz ovih ili onih razloga sa konkretnim podacima o ceni koštanja određenih delova i usluga .Imam utisak da se malo stidimo,  kako ne bi smo ispali naivni, glupi ili da nas nije majstor zeznuo itd.  S tim u vezi, moj bi predlog bio da u ovoj temi, ko hoće da učestvuje ,ukratko iznese i objasni šta je radio na autu , koje su cene radova i delova i da li je zadovoljan sa uslugom. Kao primer dajem, da sam  kao nov vlasnik polovnog Renoa Clio 2016. 0,9,  90KS ,uradio po preporuci majstora, zamenu disk pločica i dva stabilizatora što je  sa radom izašlo   10,200 din. Nisam insistirao koje delove će ugraditi već sam to prepustio njemu, pretpostavljajući da se radi o nekom srednjem kvalitetu.Ne tvrdim ni da je skupo ni da je jeftino ,al mislim da je to ono što nam često fali da bi o nečem mogli argumentovano da komentarišemo.

Ap0calypto

Mogu napisati listu stvari koje su za ovih 5 godina promenjene, u pitanju je C4 Picasso 2009 EGS. Da li ce nekome to značiti, ne znam, moze jedino zaključiti da je njihov auto jos povoljan za održavanje.

Krajem 2019:
Set kvačila
Elektromotor hidraulične pumpe kvačila
Akumulator
Vertikalne spone
Semering menjaca

Sve ukupno 120 000 rsd sa rukama

2020:
Prednje i zadnje kočnice sa pločicama, sve ukupno oko 50 000 rsd sa rukama

Hladnjak klime : 7000 rsd + ruke + freon

Grejači predpaljenja : 10 000 sa rukama

2022: tokom malog servisa zamenjen glavni nosač motora : 15 000 rsd.

2023 : prednji amortizeri sa šoljama

32 000 + ruke 7000

Manžetna poluosovine : 2500 + 4000 ruke.

Redovne servise ne računam, veliki sam radio jedanput.

Sent from my POCO X5 Pro using Tapatalk
"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

Hajduk

Renault clio 0,9 tce , pre dve nedelje zamenjeni prednji diskovi i pločice. Delovi 9000 din, ruke majstora 3000 dinara. Da sam išao u neki servis gde se se izdaju računi, tj plaća PDV, bilo bi to znatno skuplje. Imao sam opciju da uzmem neke kvalitetnije diskove i pločice za 15000 dinara. Sve zavisi šta čovek hoće i koliko ima novca, pa se tako mogu mnogo razlikovati cene delova i održavanja automobila generalno .

MilosM

AK Francuz KG, ovl. servis

Dihtung poklopca ventila: 12.100
Rad mehanicara: 11.000
We are ham operators, we are not normal!!

boblegend

C4 Picasso je prelep auto, al ovih cena sam se plašio  kad sam razmišljao da promenim auto. Znam reći će neko pa slično i mene čeka, al zato sam se trudio da uzmem što mladji auto,kako bih  kolko- tolko odložio one prve  kvarove  i izdatke, sem malog  i jednog dana velikog servisa što me svakako čeka.