Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Laguna ph3 modifikacije

Započeo SagA, 03.06.2020. - 16:51

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

mire

Da, u pravu si za to i sećam se i te zelene i crvene crtice. Nije taj ekran ni blizu iskorišćen, ali eto.. u to vreme je bilo tako.

Byk

Citat: drale01 poslato 07.10.2020. - 15:35
Byk, imam.opciju 'auto: na prekidacu ali svetla se pale svaki put prilikom paljenja  motora bez obzira da li prekidac stoji na polozaju "auto" ili polozaj '0'
Da. To je bio i kod mene problem. Nisam uspeo da rešim taj problem uključivanjem/isključivanjem one opcije preko Clip-a (Scandinavian mode).

Morao sam preko rele-a da to rešim. Sredio mi AS Krstevski relativno brzo.

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Mića71

Da nije zalepio relej ?
Meni sve regularno radi.

Byk

Nije. Jednostavno su neke Lagune ph1 (i Megani) tako konfigurisane i nema šanse da se učita nova konfiguracija (vuče po vin broju konfiguraciju za auto sa Reno servera). Kao što rekoh, da bi radilo kao što je napravljeno, jedina opcija je relej.

Byk

Na ovom ruskom forumu (jedan od mnogih koji imaju ovaj isti problem), dole u komenatrima objašnjava jedan čovek kako može da se aktivira drl na ovim bangavim lagunama korišćenjem ddt4all dijagnostike.

https://www.drive2.com/l/480570420173472034/

Koliko sam razumeo treba na dva različita mesta u UCH da se aktivira (u BCM i Cluster-u). Na jednom mestu se aktivira drl kako bi se pojavio u "settings-u" na samom bordu (gde možeš sam da štikliraš on/off), i na drugom mestu da isključiš "scandinavian" mod.

Vidim da se spominje i učitavanje konfiguracije drugog VIN-a ali nisam u potpunosti razumeo šta se radi s tim i kako (i da li je potrebno nakon ona dva postupka).

SasaLaguna95

Da malo podignem temu iz mrtvih
Zna li neko gdje se nalazi ovaj dio, koliko sam skontao potreban mi je da bi imao vizuelni prikaz parking senzora na L3 ph1

My car = My rules !

Byk

Mislim da je u gepeku, na strani gde su vratanca za gorivo. Ali oroveri, nisam 100% siguran.

SasaLaguna95

Mislim da si upravu
Znaci u principu ako nadjem takav modul sa L3 ph2 trebalo bi da mi prikaze vizuelno prikaz senzora na bordu? Ili trebam voziti ja Clip da se upali ili otkljuca ta opcija

Sta jos treba da aktiviram i Needle sweep (drugi sat ili neki modul?)
My car = My rules !

Byk

Ćimo

SasaLaguna95

Uzeo bi samo od GT Ph2, jedini mi se on svidja a i sad je takav sa crvenim kazaljkama, samo nema needle sweep
My car = My rules !