Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Ugradnja full led Talisman

Započeo elcuervo, 15.09.2019. - 23:26

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

SasaLaguna95

Upravo tako, a i kod nekog kvara ili totalnog pregorevanja morao bi opet mijenjati sve ili popravljati, sto vjerujem da nije jeftino
My car = My rules !

mire

@mladenst - To je aftermarket xenon far sa LED DRL.

@filo - Apsolutno. Vozio sam talisman sa led svetlima i apsolutno nisam video razlog zašto bih ih želeo na svom automobilu.

Uzgred, i oko toga ima glupost. Auto je imao automatska duga svetla. Problem sa njima je što auto ne dozvoljava da se ta duga svetla upale ako u susret dolazi neki automobil, ili ako proceni da se voziš po naseljenom mestu. Konkretno, sećam se da u naselju Radiofar nije dozvoljavao paljenje dugih svetala. Ok, možda to može da se deaktivira, ali ja nisam imao dovoljno vremena da to tražim. Za mene svakako još jedna glupost za zaglupljivanje vozača.

slavko_bgd

Može da se deaktivira i aktivira po želji. Nije za zaglupljivanje pametnih vozača jer ga isti neće koristiti ali jeste za glupe vozače koji ne razumeju kada treba da isključe duga svetla.
LED svetlo je bolje usmereno, jasnije osvetljava prepreke tipa  pešaka u tamnoj odeći i slično i ima mnogo bolju probojnost u magli ( zato vozila sa LED nemaju maglenke) . Manje zaslepljuju vozače u susret, tako da za vozila sa LED svetlima nije obavezan uređaj za nivelaciju i pranje farova kao za xenon/HID. Manje troše struje i praktično se ne greju. Zato je kod LED farova najveći problem kada se u faru pojavi prirodna kondenzacija jer se teško evakuiše iz fara. Neki predviđeni vek trajanja LED izvora svetlosti je po deklaracijama proizvođača cca 10000h.  Da li razlika u ceni opravdava prednosti ili ne odnosno treba li nam to ili ne je stvar ličnog izbora.
Improvizacija je majka svih...sekiracija.

wcyber

Kad se pređe na masovniju proizvodnju led svetala biće i jeftinija

fLiP

Smatram da su led svetla odlicna. Voznja sa LED farovima i njihobom aut.dinamikom paljenja i gasenja i osvetljavanje cak i neba je super. To su moji utisci iz XC90 i E220 kupe.

filo

Vozio sm tu kantu XC 90 .  Mislim trafiku na tockovima .   Nista spec .  Bas me zanima kakvi su kada je lose vreme   Kisa i mrkli mrak.   Verovatno zaostaju zbog boje 
ALP & Net Radar DSP2  Valentine ONE

fLiP

Strahota je nakaciti prikolicu na takav auto plus da vucete trafiku na tockovima. Sigurno ste bili cirkus na putu? Imali ste i pratnju sa zutom rotacijom i H4 sijalicama u rotaciji? Kazu da je to tada bila najmodernija tehnologija. Bolje nego sadasnji led zuti blinkeri koji su nalaze na pratecim vozilima za veliki gabaritni teret. :D

Provozaj opela, renao sa led svetlima po kisi pa javi razliku.
U mom slucaju je bilo lepo vreme. Pakao napolju... A u njemu panorama i ladovina i dobra kilometraza.
Nije mi jasno tvoje pitanje oko kise i mraka? Pa ti imas xenon na svojim kolima?

SasaLaguna95

Ja na P508 imam full led svjetlo i maglenke i dnevna
Imam i dugme Auto (automatski prebacuje sa kratkih na duge svjetla čim senzor ili kamera i unutrašnjem kućištu od retovizora skenira da nailazi auto ili ulična rasvjeta koja je jačine svjetala auta, gasi duga i vraća na kratka
Po meni odlična stvar,  upalim i ne razmišljam o tome, a ako ručno povucem palicu ka sebi, auto prebacivanje se gasi i moram ponovo stisnuti dugme.
Po kiši i magli su 100x bolja od BiXenona koje sam imao na L3
Plus imam i dodatne 3 diode u kućištu fara, kada skrećem i da osvetle put a i pali se maglenka.
My car = My rules !

Maraccc

Pozdrav, mene zanima da li netko zna da ako si kupim polovne led farove  za talisman, full led i stavim ih na svoj koji tvornički ima obične. Moram onda što prepravljati po instalacijama? Ili se samo ubace ko obični i onda isprogramira da auto zna koji su?

Megane IV

Ja mislim da je dovoljno samo zameniti farove, i onda ih prepodesiti kroz dijagnostiku. 4-5 parametara, i mislim da je to to

Maraccc

A gdje mogu pronači što moram promijeniti sve kroz dijagnostiku?

Megane IV

Udjes u UPC / LIGHTS... dalje ce ti se sve samo ukazati.