Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Problem za grejanjem desne strane

Započeo tootalnolud2015, 18.12.2021. - 20:50

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

tootalnolud2015

Zdravo, kolege, imam problem sa grejanjem desne strane, leva strana greje lepo, a desna hladno, u pitanju je laguna 2 sa digitalnom klimom, ccitao da ima motorcic za toplo hladno, ali sad nisam siguran koji je motor tačno u pitanju, pa bi zamolio ,ako neko zna, ili ima sliku, da mi pojasni šta da Čačkam, jer u okolini ,stv nzm ko bi se zanimao ovim problemom, ali ako znate majstora u okolini Kruševca Paraćina, pomozite , hvala u svakom slučaju,

Poslato sa NTN-LX1 pomoću Tapatoka

Ap0calypto

Ne mogu ti puno pomoci, jer nemam lagunu. No, imao sam dva puta problem ne Picasso sa tim. U mom slucaju pukne plastika na koju ide motoric i nema otpora pa ode u pocetni(hladni) polozaj. Elem, u mom slucaju se skida dole plastika iznad nogu. Tu sam se zavukao i gledao. To mozes sam, ili ces tu naći uzrok, ili se mora cela tabla skidati.
"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

Ivan037

Moras da skines kutiju od kasete. Drzi je jedan T20 sraf.

Videces motorce koje sluzi za toplo hladno.
Ubaci karticu i posmatraj da li se motorce okrece. Trebalo bi da se malo okrece i stane.
Ako se duze okrece bez prestanka onda je klapna u defektu. U tom slucaju moras celu tablu da skidas da bi je zamenio.

Tako je meni bilo pa sam to sam odradio prosle godine. Sad je sve kako treba.

tootalnolud2015

Citat: Ap0calypto poslato 18.12.2021. - 20:55
Ne mogu ti puno pomoci, jer nemam lagunu. No, imao sam dva puta problem ne Picasso sa tim. U mom slucaju pukne plastika na koju ide motoric i nema otpora pa ode u pocetni(hladni) polozaj. Elem, u mom slucaju se skida dole plastika iznad nogu. Tu sam se zavukao i gledao. To mozes sam, ili ces tu naći uzrok, ili se mora cela tabla skidati.
Zavlačio sam se , i video sam čini mi se 3 komada ,ali nzm koji je tačno za toplo hladno, pa da skinem motorcic i da okrenem mehanički da toplo, ako je do motorcica ,

tootalnolud2015

Citat: Ivan037 poslato 18.12.2021. - 20:57
Moras da skines kutiju od kasete. Drzi je jedan T20 sraf.

Videces motorce koje sluzi za toplo hladno.
Ubaci karticu i posmatraj da li se motorce okrece. Trebalo bi da se malo okrece i stane.
Ako se duze okrece bez prestanka onda je klapna u defektu. U tom slucaju moras celu tablu da skidas da bi je zamenio.

Tako je meni bilo pa sam to sam odradio prosle godine. Sad je sve kako treba.
A da nema neki klip o skidanju table na laguni

Ap0calypto

Mislim da motorici retko crknu, pre ta plastika ode, promene temperature itd, i postane krta. Ako imas 3 motorica, jedan od njih je za toplo hladno. Kod mene kad se da kontakt samo, krece vec da pomera klapnu toplo/hladno. Verovatno isto i kod tebe, verovatno se jedan motoric upali kad das kontakt.
"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

Ivan037

@ totalnolud2015

Evo klipa.

https://youtu.be/xB6EXrWvdZw

@ Ap0calypto

Kod Lagune se desava da crkne motorce.
I kod nje kad se ubaci kartica motorcici odrade.

sir Oliver

uh što ga frajko rastavi... nego, imami ja isti problem, grijanje vozačeve strane radi normalno, a suvozačeve puše hladniji vazduh nego ljeti pod klimom. Čačkajući po youtube naletih na ovaj klip...
https://www.youtube.com/watch?v=kCeIYYsr7tM
da li bi to zaista moglo biti riješenje problema, ili da tražim negdje drugo? ne djeluje previše koplikovano za probati kao početak, pa ako upali upali. Ne bih rekao da je problem sa motorićima koje su spominjali na nekom drugom sličnom pitanju, jer fakat puše bez ikakvih promjena u snazi. Samo je hladno i na 26 stepeni leden vazduh

Ap0calypto

Automatska klima pomera klapnu, u zavisnosti da li treba da duva toplo ili hladno. Za svaku stranu odvojeno.

Sent from my POCO X5 Pro using Tapatalk

— Robert Todd Carroll