Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Poliranje soferke

Započeo Rade Lukovic, 11.11.2023. - 09:57

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Rade Lukovic

Pozdrav svim clanovima :pet:
Interesuje me ako neko zna cime je najbolje ispolirati soferku ili ti ukloniti tragove brisaca(Uradi sam varijanta)Tragovi se ne osecaju pod noktom...Ako je neko radio,uspeo,kako,sta,rucno,masinom... :yeah:

Ap0calypto

To mora mašinski, i to mora neko ko zna sta radi.

Sent from my POCO X5 Pro using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

Radonja

Po meni je bolje zameniti soferku nego se zezati sa poliranjem, a predpotstavljam da nista specijalno jeftinije nece izaci poliranje.  :nezna:

Ako ti ne smetaju ogrebotine previse, za sada nemoj dirati nista, a kasnije zamena.

Rade Lukovic

Pa i ne smetaju toliko,vise supruzi,svakako hvala na odgovorima.Neki spominju cerium oxid prah,kao dobar je za te stvari...

Byk

wcyber

ja imam jednistavno i duplo korisno resenje
namazes water repelent.. istovremeno kisa bezi sa soferke, a i dosta umanji ogrebotine na soferci

uzgred, koliko ti je dobro oprana soferka iznutra? to isto mnogo smeta nocu, iako se ne primecuje ne znam sta prljavo.. brisati obavezno iskljucivo ubrusima

boblegend

Pretpostavljam da misliš na onaj klasičan papirni ubrus ?

Rade Lukovic

Probacu sa tim water repelent,neki savet,gde ga nabavljas?Aki avakako treba poliranje vudan je trag brisaca...

wcyber

da, kuhinjski ubrus jednokratni.. i neko sredstvo za pranje stakala tipa KLIN.. naprska se na soferku i prebrise dobro ubrusima..

water repelent ja uzimam arexons rain-off.. neki drugi uzmu turtle verziju..  probaj po nekim radnjama auto kozmetike ..

u novom sadu ga ima u top stop auto..
https://www.topstopauto.rs/index.php/proizvodi/auto-kozmetika/sredstvo-za-odbijanje-kise-rain-off-100-ml-arexons-437059-detail

nakon mazanja ovakvih polira, mozda skroz odustanes od ozbiljnih zezanja sa soferkom

dovoljno je premazati svaka 2-3 meseca, jedna ova bocica traje godinama

mire

Ja ne bih to polirao... Nema šanse da staklo posle ne pravi izobličenje, odsjaj, dioptriju, ko zna šta...

Osiguraj ti to lepo, ako nije slomljena i eto...

alexsasa

Citat: Rade Lukovic poslato 13.11.2023. - 07:55
Probacu sa tim water repelent,neki savet,gde ga nabavljas?Aki avakako treba poliranje vudan je trag brisaca...
Ja ti ne bih preporucio da water repelent stavljas pred zimu xD
Ima da magli spolja kao lud, to se stavlja u aprilu, maju.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Rade Lukovic

alexsasa

Nema na cemu
Mozda da sacekamo water repelent experta da potvrdi- Wcyber

wcyber

slazem se da nije za pred zimu, medjutim zime su nam nesto slabe... kad se ukljuci grejanje soferke, sredi se taj problem.. ali da.. ume da magli zimi spolja hladno staklo

alexsasa

Ispod 12-13 stepeni koliko se secam? Hoce i malo da zamagli donji deo soferke leti, po velikim vrucinama, kada je klima duzi vremenski period okrenuta ka soferki. Ali to ne utice na preglednost. Da, konfenz se stvara i bez tog sredstva samo sto sa njim ranije malo krene da magli, verovatno kada klima ohladi soferku spolja ispod tih 12,13 stepeni.