Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite lokaciju u Profilu.
Powered by
Plus hosting
Toggle full width forum
Dobrodošli,
Gost
. Molim vas
prijavite se
ili se
registrujte
.
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Pretraga
Vesti:
RFS na
Facebook
-u
RFS na
YouTube
Početna
Pomoć
Prijavljivanje
Registracija
Renault Forum Srbija
»
Renault - delovi, održavanje, problemi, unapređivanje vozila
»
Delovi, održavanje, problemi
»
Delovi karoserije
»
Tema:
Vozaceva vrata ne otvaraju se spolja
« prethodna tema
sledeća tema »
Štampaj
Stranice:
1
Idi dole
Autor
Tema: Vozaceva vrata ne otvaraju se spolja (Pročitano 1723 puta)
0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.
dusanst90
Twingo
Trenutno vozim: Megan 2 1.5dci
Pol:
Starost: 34
Vozaceva vrata ne otvaraju se spolja
«
poslato:
22.11.2023. - 10:59 »
Pozdrav svima
Imam problem na autu megan 2 1.5 2004god , ne mogu spolja da otvorim vozaceva vrata ,iznutra se otvaraju. U toku dana kasnije nakon tog prvog otvaranja ujutru , kasnije kada na kartici zakljucam, otkljucam vise puta na tasteru nekada se i dogodi da se otvore. Sada me buni jer ne cesto ali desava se i da se vrata pored vozacevih isto tako ne mogu otvoriti.
Kakva su vasa iskustva jel imao neko ovakav ili slican problem ? Da li je bravica na vratima otisla ili je ipak nesto od elektronike ?
Sačuvana
DusanS
Goxxy
Conorde Azure
Administrator
Trenutno vozim: 1998. Renault Laguna Azure RXE 2.0 16v 140bhp, 2008. Renault Megane GT Falcon 2.0dCi (ex 2011. Renault Megane Rafale 1.5dCi 110bhp EDC, 2003. Renault Megane Magister 1,6 16V 113bhp)
Pol:
Not all are as well equipped as a Renault Laguna
Starost: 45
Odg: Vozaceva vrata ne otvaraju se spolja
«
Odgovor #1 poslato:
22.11.2023. - 13:21 »
Iznutra se prednja vrata koliko znam UVEK moraju otvoriti na ručicu, a zadnja kontroliše child lock. Tako da mi deluje da je problem pre sa otključavanjem nego sa samom kvakom.
Sačuvana
Renault
, Createur d'Automobiles
dusanst90
Twingo
Pol:
«
Odgovor #2 poslato:
22.11.2023. - 14:06 »
Da , jer je iznutra kvaka mehanicka i ide preko sajle. A problem sa kvakom spolja nije sigurno kao ni otkljucavanjem jer ostala vrata se otvaraju bez problema, mozda je bravica na vratima ili nesto oko elektronike nisam imao ovakvo iskustvo tako da nagadjam.
Sačuvana
DusanS
Goxxy
Conorde Azure
Administrator
Trenutno vozim: 1998. Renault Laguna Azure RXE 2.0 16v 140bhp, 2008. Renault Megane GT Falcon 2.0dCi (ex 2011. Renault Megane Rafale 1.5dCi 110bhp EDC, 2003. Renault Megane Magister 1,6 16V 113bhp)
Pol:
«
Odgovor #3 poslato:
22.11.2023. - 14:28 »
To bi sve trebalo da možeš relativno lako da testiraš. Ostavi otvorena vozačeva vrata i zabravi ih na bravici (bočno na vratima, tamo gde se zabravljuju ka B stubu) šrafcigerom i probaj da zaključaš da vidiš da li se zaključava ili ne, probaš na kvaku spolja da vidiš da li radi. Ako se zaključava - super, probaj isto i sa otključavanjem. Moguće da je prosto do elektronike, neki prekid na motoru
Ovde ti je primer na šta mislim kako da proveriš na NEZATVORENIM vratima da li zabravljuje i zaključava / otključava.
Sačuvana
Renault
, Createur d'Automobiles
smuchac
Captur
Trenutno vozim: Grand Scenic III 1.9 dCi 130
Pol:
Starost: 38
«
Odgovor #4 poslato:
22.11.2023. - 16:24 »
Čini mi se da niste skužili šta je zapravo problem kod kolege ili se varam...
Kolegi se nakon otključavanja vozačeva vrata izvana ne otvaraju. Iznutra da. Sve i da je zaključano,potezanje kvake iznutra će otvoriti vrata. Meni se čini da kolegi motor zaključavanja uredno zaključava ta vrata ali ih ne otključava dobro i ne svaki put a ponekad ih i otključa i tada ih se izvana može otvoriti. Trebalo bi mehanizam motora očistiti i podmazati.
Sent with my Poco X4 Pro 5G using Tapatalk
Sačuvana
Goxxy
Conorde Azure
Administrator
Pol:
«
Odgovor #5 poslato:
22.11.2023. - 18:24 »
Shvatio sam ja šta je problem, ali sam mu naveo kako može da testira otključavanje i zaključavanje na otvorenim vratima, ništa više. I mene je zezalo otključavanje i zaključavanje pa sam sve oko mehanizma podmazao i radi savršeno.
Sačuvana
Renault
, Createur d'Automobiles
dusanst90
Twingo
Pol:
«
Odgovor #6 poslato:
23.11.2023. - 16:04 »
Pozdrav Goxy i hvala na prethodnim odgovorima, proverio sam bravicu sa zakljucavanjem i otkljucavanjem , sa kvakom kad je otkljucano obara bravicu bez problema i sve funkcionise. Da li to znaci da nije problem u bravici vec u necemu drugom ?
Sačuvana
DusanS
dusanst90
Twingo
Pol:
«
Odgovor #7 poslato:
23.11.2023. - 20:25 »
Ustanovio sam zbog cega dolazi do problem , slucajno mi je pala na pamet ideja da probam da gurnem vrata pa da probam da otvorim auto i radi . Sto znaci da je problem sa vratima izgleda da su izmrdala malo i da zato blokiraju otvaranje.
Sačuvana
DusanS
Goxxy
Conorde Azure
Administrator
Pol:
«
Odgovor #8 poslato:
23.11.2023. - 22:21 »
Ali onda ne bi radilo i iznutra, a ne samo spolja. Ali to možeš sve lako proveriti i naštelovati (šteluje se lakše onaj deo na B stubu a ne vrata, samo ti treba veći torex ključ).
Probaj sa povučenom kvakom spolja ili iznutra da privučeš vrata do kraja da vidiš da li negde kače ili ne. Ako sve ide glatko dok privlačio vrata do kraja, nije problem do toga.
Ja bih svakako sve to rastavio i podmazao mehanizam kao i samu kvaku. Nije veliki posao a skidanje svega (tapacira, kvake, svega) za Megane 2 imaš na YouTube koliko god hoćeš.
Sačuvana
Renault
, Createur d'Automobiles
Štampaj
Stranice:
1
Idi gore
« prethodna tema
sledeća tema »
Renault Forum Srbija
»
Renault - delovi, održavanje, problemi, unapređivanje vozila