Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

dvoozonska klima ne greje ravnomerno

Započeo srdjanstojkovic, 27.12.2023. - 12:39

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

srdjanstojkovic

Pozdrav,

imam reno kađara 2015 god. imam problem sa digitalnom dvoozonskom klimom, (isto se dešava i kad pustim grejanje bez klime). Kada je uključena na max, ona greje, kada je spustim za stepen niže (26,5 stepeni) onda je grejanje dsosta slabo, moglo bi se reći da čak duva hladno. Na levoj strani duva hladnije nego na desnoj.
Da li se taj problem rešava resetom klapni klime i koji je postupak za to?

wcyber

SasaLaguna95

Sličan problem imam na L3
Kada držim obe strane klime na HI (max) duva toplo/vruć vazduh, čim spustim na 27 počne hladno da duva, jel to do motorica klapni ili je nesto drugo problem....odavno mi se čuju motorici klapni kada mijenjam smjer duvanja, ali mi je čudno da lijevu stranu ako držim na HI duva vruće, desnu čim spustim na 27 počne hladno...
My car = My rules !

Ivan037

Tako je bilo i kod mene na L2. Na max duva vrelo. Ako spustim za 1 stepen duva maltene hladno.

reno f1

Citat: srdjanstojkovic poslato 27.12.2023. - 12:39
Pozdrav,

imam reno kađara 2015 god. imam problem sa digitalnom dvoozonskom klimom, (isto se dešava i kad pustim grejanje bez klime). Kada je uključena na max, ona greje, kada je spustim za stepen niže (26,5 stepeni) onda je grejanje dsosta slabo, moglo bi se reći da čak duva hladno. Na levoj strani duva hladnije nego na desnoj.
Da li se taj problem rešava resetom klapni klime i koji je postupak za to?

Kod mena Scenicu 4 radi suprutno,greje dobro,ali leti klima hladi samo na LO.Ako stavim npr.na 22 stepena,desna str hladi a leva greje....Nisam pronasao resenje,osim da zamenim auto :hmm:
Sve u svemu jako sam razocaran kvalitetom Scenica 4,zbog jos puno gluposti koje se desavaju.

SasaLaguna95

Citat: Ivan037 poslato 16.02.2025. - 13:27
Tako je bilo i kod mene na L2. Na max duva vrelo. Ako spustim za 1 stepen duva maltene hladno.

I kako si rijesio problem ako si uspio riješiti?
Ja sumnjam na motorice klpani, ali moze možda biti i do malog hladnjaka kabine..
My car = My rules !

Ivan037

Nisam resio.
Jedva sam nasao majstora sa CLIP-om.
Testirao sve i tekao da nema gresaka.
Ja skidao onaj senzor kod vozacevih nogu. Citao negde da hoce klima da brljavi zbog zaprljanosti. Kad sam ga skinuo on bio cist.
Posle toga sam odustao.

Ali mi je bilo interesantno da se to nije desavalo kad je radila klima.
Ako namestim na 16 i postepeno povecavam temperaturu tek na 21-22 stepena se osecala neka promena.
Pre toga vrlo malo se primecivalo da se temperatura povecala.

SasaLaguna95

Hmm...
Probacu za početak sa motoricima za regulaciju klapni, trebalo bi da ih ima 5 kom.
Mogu se lako otvoriti i problem je navodno u zupčaniku na motoricu koji pokreće klapnu...njega treba vratiti i staviti neku blokadu (komad plastike ili nesto) za sta ima ostavljeno i mjesto ali renault to nije uradio
Poslije toga cu ganjati taj senzor...
My car = My rules !