Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

TPMS Megane 3

Započeo kermit, 29.12.2023. - 21:08

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

kermit

Imam Megana trojku Limited, ali izgleda nazalost da je jedan od onih kojima ne moze da se iskljuci pomocu KLIPA ocitavanje senzora pritiska. Kupio sma drugi set felni za zimske gume i zbog toga bi iskljucio dok se ne vartim na letnje gde imam senzore.
Hteo sam da kupim ali odmah odustao, traze mi 6500 po komadu. Malo previse ako se uzme u obzir da 4 senzora na Aliju kostaju 25 dolara.
Ceo ovaj uvod je zbog pitanja - da li je neko kupovao i probao te senzore? Pise da su za Renoa (4PCS Tire Pressure Sensor TPMS 407000435R For Renault Fluence Laguna Latitude Megane Scenic Zoe 40700-0435R 407003743R 433Mhz).
I drugo pitanje, gde mogu da ih aktiviram a da me opet ne deru bez veze?

wcyber

je li bese na trojci vec sam prepoznaje senzore? 🤔 je li imas u uputstvu deo kako se resetuje tpms  na rucici? slicno ko mali servis

Piros

Kupi senzore za Daciu, jeftiniji, a isti

kermit

Citat: wcyber poslato 30.12.2023. - 14:07
je li bese na trojci vec sam prepoznaje senzore? 🤔 je li imas u uputstvu deo kako se resetuje tpms  na rucici? slicno ko mali servis

Nisam dobio uputstvo uz auto, moracu da ga skinem pa da pogledam. Ima reset na rucici i to sam video. Mislis da sam moze da preposna novi zenzor i da ne treba nikakva druga aktivacija?

kermit

Citat: kermit poslato 30.12.2023. - 17:06
Nisam dobio uputstvo uz auto, moracu da ga skinem pa da pogledam. Ima reset na rucici i to sam video. Mislis da sam moze da preposna novi zenzor i da ne treba nikakva druga aktivacija?

Na Aliekspresu kostaju isto. SAmo me zanimalo da li ih je neko isprabao ili ja da budem prvi :)

SasaLaguna95

Meni su aktivirali na L2 u Kemoimpex vulkanizerska radnja
Nisu naplatili nista, bukvalno probudili senzore I očitali kodove samo da provjerimo jel se poklapaju u računaru, na kraju proradilo sve...
My car = My rules !

wcyber

laguna 2, scenic 2, megane 2.. tamo ide preko dijagnostike.. al vec trojka.. nisam siguran da mora..  na cetvorkama sigurno ide reset preko rucice i onda trazi senzore

kermit

Imam samo jos jedno pitanje, prevrnuo sam internet ali ne mogu da nadjem informaciju pa se nadam da ce neko znati.
Slikao sam senzor kad sam menjao gume i vidim da je moj sa oznakom 407003743R continental a na ali ekspresu kad ukucam broj dobijam taj i skorto uvek u istom oglasu oznaku  407000435R. Pitanje je da li je to isti senzor postgo ga ocigleno tako vode? U upitsrtvu od megana takve informacije nema, GUGL ne zna :)

Milenko_M

Ako pogledaš kod ovih :https://www.daparto.de/Teilenummernsuche/Continental-VDO/s180052064z?modelId=f10da9d3

i dole ima "vergleichsnummer" videćeš da zu oba broja odgovarajuća.

kermit

TPMS saga se nastavlja :)
Dakle, stigli kinezi, u kemoimpeksu probali i senzori daju signal, medjutim nisam ih montirao na felne iz glupog razloga. Gumice koje su dosle uz njih su za alufelne i kad smo probali da ih stavimo na celicne - ne ide. Dakle pitanje, gde da nadjem gimice za montazu senzora na celicne felne? Kad sam ih narucivao nigde nije bilo pomenuto da postoji razlika niti je bilo moguce naruciti posebo za alu-celicne sta god. Da li je neko imao ovakav problem?

cika mili

Pretpostavljam da ti "majstori" ne znaju kako staviti ventile, jer sam imao sličan slučaj. Kad sam pitao u vulkanizerskoj radnji, sve znaju i mogu. Čude se što ih pitam. Probao lik i pokidao ventil, i kaže: "ovo ne može na čelične felne." Nakon toga odem u "Reno Savu" i njihovi majstori za par minuta staviše ventile (te koji "ne mogu") na čelične felne.

Vlada1001

Pre dve godine su i meni u Kemoimpeksu očitali Aliexpress kineske senzore, pokazuju pritisak, temperaturu,, slikao sam kodove...  Izgledaju kao originalni. Ali džaba, nisam ni ja uspeo da ih uparim preko DDT4all ni u Hitautu:) Neka felerična serija, sad deaktiviram sa zimskim setom, aktiviram sa letnjim.  Originalni se kod mene automatski prepoznaju, kada zamenim prednje i zadnje felne sve lepo upari

Nek ti je sa srećom da ih povežeš, javi kako si prošao.

kermit

A videcemo. Kod mene ne moze da se deaktivira, a strasno me nervira crvena poruka celu zimu. Zato sam i u zeo senzore, a ovde mi ne pada na pamet da placam 6000 komad. Nasao sam neki set za reparaciju tpms ventila pa cu uzeti gumicu sa njega. Javljam kako se zavrsilo.

Vlada1001

Nije neka nauka, ja ih dva puta godišnje aktiviram i deaktiviram. Slično su nam godište automobili, ne znam što ne bi moglo kod tebe preko DDT4all.