Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Megane IV 1.5 70KW Blue DCI pumpa rashladna crijeva

Započeo Damjan, 08.05.2024. - 20:41

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Damjan

Poštovanje svima,

Eto nakon dužeg vremena od kako sam član da se javim.

Od skoro sam vlasnik Megane-a četvrte generacije. Auto koje odista odiše kvalitetom, udobnošću , performanse ovog malog motora su me oduševile. Nema neko zavidno medjuubrzanje ali kad se zaleti "ne umije" da stane  :laugh:

Elem , najmanje što sam mogao da očekujem je da doživim da ovako mlado auto ima problem ovoga tipa koji ću vam sad objasniti.

Rutinskom kontrolom ,kako mi je već dugogodišnja navika prije svakog daljeg putovanja, volim da prekontrolišem tečnosti.
Rashladna tečnost je bila na neobično niskom nivou i ja sam se odlučio da istu i dolijem, sledećom inspekcijom utvdjujem da nivo tečnosti opet nije u redu.
E tu se rodio paranoični osjećaj u smislu "KAKO TO DA OVAKO MLADO AUTO GUBI VODU?" . Uvrdjujem da je motor ozračen na svaku moguću tačku za odzračivanje , pratim situaciju medjutim poslije jedne vožnje crijeva rashladnog sistema su tvrda (napumpana) nivo vode u posudi ispod minimuma. Kada bih nasuo na MAX i odvezao kratku vožnju crijeva bi opet bila napumpana a nivo vode bi opao. Kada otvorim čep nivo se podigne skoro pa do nasutog MAX-imuma.

Provjereno: vodena pumpa, termostat, ventilator, temperatura ne oscilira , odzračen motor na svim mogućim tačkama, nigdje ne pokazuje da je mokar niti voda kaplje nigdje ispod auta.

Da li je neko imao možda sličan problem?

Hvala i živjeli !

URKE 80

Uradi test na Co u  posudi za rashladnu tečnost. Da ,pored svega nabrojanog i proverenog,eliminišeš i dihtung glave motora.

Послато са Redmi 8 помоћу Тапатока

Karavani su kul

wcyber

nivo je bio ispod minimuma?

ima i neka pravila kada se gleda nivo rashladne tecnosti..

mozda slavko_bgd pomogne

mire

Gleda se na ravnoj podlozi, kada je motor hladan.

Damjan

Da budem iskren nisam znao za CO ispitivanje , ovo je najmjerodavnija varijanta za ispitivanje dihtunga .

Hvala, ovo ce pomoci definitivno.

Javljam sta sam uradio