Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Megan 1 prezubio - veliki servis AK Francuz Jagodina

Započeo MeganeMK1, 21.05.2024. - 00:18

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

MeganeMK1

To mi je bilo vazno koliko tacno traje garancija, na netu svuda vidim da je garancija na ugradjene delove 1 god ili 60000. A ovo radilicu i to sam ih pitao da provere u kakvom je ona stanju odnosno remenica radilice i da je zamene ako je potrebno, rekli su da je u redu i ja sumnjam da je ona uzrok, ali sada je sve nebitno.
Ponavljam vazna je garancija a ona je ocigledno istekla....

markofpi

Svakako ti nama javljaj epiloge i obavestavaj o svemu.

mire

Pet nije sigurno... Osim toga, nikad ne bi mogao da dokažeš koliko si km prešao. Ne zamaraj se tuženjem, ne isplati se.

MeganeMK1

U pravu si, njihova pravna sluzba mi je trazila br sasije i dokument koji je dosao uz racun, poslacu im, ali nema od toga nista... Bar da saznam samo zvanicno koliko je to trajanje garancije nakon servisa... I naravno ostaje da ih "HVALIM". Da im nisam napomenuo za remenicu radilice i sve ostalo ako je nesto potrebno da se radi na motoru, ne bi mi bilo ovoloko krivo....

slavko_bgd

Citat: MeganeMK1 poslato 22.05.2024. - 00:10
Zvao sam ih odmah, niste procitali, kazu garancija 1 god ili 60000 km sta pre od toga dodje, tako pise i na racunu koji sam dobio. Dodjem kuci pogledam racun i onaj papir nigde ne pise koliko traje garancija. Inace mala ispravka sad u julu bi bilo tacno tri godine od kada je radjen servis i od tada sam presao 31000 km.
Ne znam kako da utvrdim koliko traje garancija? Kad to vidim zvacu ih ponovo, ako je jedna ili dve godine nista, ako je pet tuzicu ih.

Još uvek se ne zna šta je uzrok havarije, što je ključno pitanje.
Ako je očigledan uzrok nešto što nije navedeno u računu i RN - to nije i ne može biti predmet garancije.
Ako jeste nešto što je na računu, sledeći korak je ustanoviti rokove u kojima se primenjuju opšti garancijski uslovi, ako već kako kažeš nigde ne piše do kada važi garancija.

Kako da ustanoviš do kada traje garancija? Pa napiši e-mail Francuzu, prijavi šta ti se desilo, priloži dokumentaciju, izjavi garanciju i sačekaj odgovor.
Na osnovu njihovog odgovora se informiši kod nekog pravnika ili još bolje tržišnog inspektora da li imaš ili nemaš ikakva prava u ovom slučaju.

Mislim da nemaš apsolutno nikakva prava. 

Na osnovu svega iznetog do sada nemaš ni realni niti moralni osnov da javno kako kažeš u prvom postu  "hvališ" servis AK Francuz Jagodina.

Pozdrav i  :ziveli:

Improvizacija je majka svih...sekiracija.

wcyber

uh, dosta je to i sam po sebi mator auto..  :pije:

darkovozd

Možda je remenica radilice pre tri godine , tj. 31000km stvarno bila u dobrom stanju.
Darkovozd

nikouro

Nadji nekog advokata i popricaj sa njim u vezi Zakona o zastiti potrosaca ( npr, zanimljiv je clan 49 gde se spominje saobraznos kupljenog prizvoda ). Sem garatnog roka za kupjeni deo postoji i saobraznost proizvoda. Ako mene odredjeni proizvodjac dela ubedjuje da je isti boljeg kvaliteta od konkurencije i za isti trazi vise novca zbog detalja u prozvodnji a isti ne ispunjava date "garancije", kvalitet  onda prozivodjac dovodi u zabludi kupca u vezi saobraznosti . Naravno, slazem se sa pojedinim clanovima sa delom da treba prvo utvrditi zbog cega se desilo to sto se desilo.
Neki odustanu jer je put veoma tezak i kosta vise od nacinjene stete, neki se bore  ...
Sedi razmisli hladne glave, proceni sa nekim strucnim sta i kako pa resi sta ces.

mire

To za saobraznost će u dokazivanju da košta toliko da bi novi auto mogao da kupi, a ne da sredi štetu na ovom...

E, stvarno, a da li se zna kakva je šteta? Možda i nije strašno. Ako zamena nekoliko ventila reši problem, onda i nije neka frka.

Darmarko

Citat: mire poslato 23.05.2024. - 10:19
E, stvarno, a da li se zna kakva je šteta? Možda i nije strašno. Ako zamena nekoliko ventila reši problem, onda i nije neka frka.
Ovo je i mene zanimalo. A možda pristanu i da pokriju neki deo troškova.

MeganeMK1

Evo sta se desilo odnosno zasto je prezubio, pogledajte sliku, voleo bi da mi neko objasni kako je moguce da se ovaj deo koji je fabricki zanitnovan odvalio sa remenice bregaste!?

wcyber

MeganeMK1

22 ako cemo pravo... To sam i ja pomislio, ali rekoh pa ovo je bilo zanitnovano, mora da je imalo neku tesku muku da se odvali ovako...

mire

Možda je neka druga remenica, ili španer malo ekscentrična pa nateže kaiš preko te ivice na remenici. Zupčasti kaiš je prilično jak i može vremenom svašta da ošteti. Treba videti kad se montira novi i upali motor (pretpostavljam da ga popravljaš) da li kaiš ide ravno.

singer

Ovde def. neka remenica vuče u stranu,treba proveriti remenice barem lenjirom ,mada neki servisi imaju laser za proveravanje razvoda...tzv laser pointer..