Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Grand Kangoo 2024

Započeo infe88, 29.05.2024. - 18:58

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

infe88

Pozdrav kolegama. Posto vidim da nije komentarisano(nisam nasao temu), u pitanju je zanimljiv model.

https://autorepublika.com/2024/05/18/ar-test-renault-grand-kangoo-1-5-blue-dci-95/#comments

Firma eventualno razmilja o kupovini istog u skorije vreme, pa da cujem i sta Vi mislite?

markofpi

Ja bih pre Ford Tourneo Connect/Courier. Deluju mi ozbiljnije, a ovaj Kangoo kad videh multimediju iz Dacie, a placas cenu Renaulta...
https://autorepublika.com/2024/03/23/ar-test-ford-grand-tourneo-connect-2-0-ecoblue-122-4motion/

Piros

Meni je taj auto super  :too: . Vozio Kangoo druge generacije(2008 god) i bio prezadovoljan, a uostalom ne bi ga uzeo Mercedes da nije dobar.

Citat: markofpi poslato 30.05.2024. - 08:26
Ja bih pre Ford Tourneo Connect/Courier. Deluju mi ozbiljnije, a ovaj Kangoo kad videh multimediju iz Dacie, a placas cenu Renaulta...

Platis cenu Renaulta , a vozis Mercedes   :rotfl: :rotfl:

damal

Ja sam isto vozio Kangoo II - auto je fenomenalno rešen i za velike porodice i za malu privredu  :v:

Nego, rekao si da firma kupuje? Jel kupujete novo ili polovno?
Putnička verzija koju si postavio se zvanično ne uvozi u Srbiju već samo teretna. Jedino ako uvozite iz inostranstva....

infe88

Da, hoce firma da ga uzme za poslovne i moje privatne poslove. Ja sam zvao ovlascenog dilera i rekose mi da pratim vesti i aktivnosti na mrezama, kako bih bio upucen. Bilo bi bas steta da nedodje kod nas na trziste. Vec eto imaju zainteresovanog klijenta i bila bi dobra reklama.

infe88

Zaboravio sam pitati(ako se neko razume u to). U slucaju da firma kupuje, spomenuti model se klasifikuje kao MPV ili moze da bude N1? Jer sam bio na nekim ovlascenim sajtovima i tamo ima izbor konfiguracije sa 5 ili 7 sedista da se selektuje.

Piros

Može i kao N1 i kao putnički

Sent from my RMX2170 using Tapatalk

pedrogti

da preciziram ...
N1 je sa N1 homalogacijom i to je lako teretno vozilo koje mo%u017Ee imati 2 mesta za sedenje a mo%u017Ee i sa 5. Nisu isti putni%u010Dki i sa N1 specifikacijom iako mogu izgledati sli%u010Dno. Su%u0161tina je u fizi%u010Dki odvojenom tovarnom prostoru (recimo u dasteru su to re%u0161ili sa mre%u017Eom). Za vlasnike firmi N1 je tro%u0161ak jer je sredstvo za obavljanje delatnosti i mo%u017Ee da se odbije PDV (i mo%u017Ee da se odbija PDV na sve servise i delove koji su neophodni za funkcionisanje istog) a putni%u010Dko vozilo nije tor%u0161ak ve%u0107 se vodi kao luksuz. Firma mo%u017Ee da kupi putni%u010Dko na operativni lizing i onda pravi tro%u0161kove kroz mese%u010Dnu rentu ali nije vlasnik vozila.

Mozda da pogledate i mercedes T klase meni on deluje slicno kao novi kangoo samo ima zvezdu umesto dijamanta i mozda je malo luksuzniji, bezveze su mi iskocili pre par nedelja na polovnim automobilima i bas cool izgledaju...

Piros

Mercedes T klase i Kangoo su isti automobili, čak se i prave u istoj fabrici. U vreme kad sam razmišljao da zamenim moj Kangoo , odnos cene Mercedes Citana i Kangoo-a je bio da bih dobio Twinga pride. Kakva je sad situacija stvarno ne znam

pedrogti

vidim da su oko 30K + pdv na oglasima ... mercedesi a ovaj novi kangoo nemam pojma ali nece biti jeftiniji nešto mi se javlja

Piros

Vrlo moguće, jer cene više nisu normalne

Sent from my RMX2170 using Tapatalk

pedrogti

nisu normalne, definitivno :)

infe88

Navodno, klasifikuje se kao M1 Grand Kangoo. Postoji mogucnost verzije L2H1 (https://business.renault.cz/uzitkove-vozy/kangoo-van/konfigurator.html ). Ali pitanje je koliko/hoce li to zaziveti kod nas. Mozda eventualno cekati sledece godine sajam pa tamo raditi attack. :) . Nije lose ni MB T klase, ali svakako sve cemo detaljno ispitati i videti sta je najbolje i prakticno. Ostaje nam nada i zelja kad dodje kod nas pa na licu mesta ga testirati. :)