Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite lokaciju u Profilu.
Powered by
Plus hosting
Toggle full width forum
Dobrodošli,
Gost
. Molim vas
prijavite se
ili se
registrujte
.
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Pretraga
Vesti:
RFS na
Facebook
-u
RFS na
YouTube
Početna
Pomoć
Prijavljivanje
Registracija
Renault Forum Srbija
»
Renault - delovi, održavanje, problemi, unapređivanje vozila
»
Delovi, održavanje, problemi
»
Električna oprema
»
Tema:
Clio V, otključavanje gepeka i multimedija
« prethodna tema
sledeća tema »
Štampaj
Stranice:
1
2
Idi dole
Autor
Tema: Clio V, otključavanje gepeka i multimedija (Pročitano 883 puta)
0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.
sasa000
Twingo
Trenutno vozim: Clio V Tce90
Pol:
Starost: 48
Clio V, otključavanje gepeka i multimedija
«
poslato:
14.06.2024. - 13:46 »
Pozdrav, ako neko zna, imam clio 5 sa ključem, na ključu klasično ima tri dugmeta, otključavanje, zaključavanje i gepek nacrtan, kad pritisnem taj gepek nista se ne desava, da li je to zaključano softverski ili jednostavno je ključ neki univerazalni fabrički pa ovaj moj nema opciju.
Jos jedno pitanje ko se razume, oko ove my renault aplikacije, nema nigde da se skine odnosno nije za nas region, o čemu se tu radi, ako vec prodaju ovde reno, kako mi da to koristimo ako to uopste ima nekog smisla ta app.
i gde se moze naci malo oko navigacije i multimedija, imam fabričku onu srednju, nije onaj ogromni ekran, nego malo manji i imam navigaciju, mape su 2023 v1, kako to apdejtovati, dal se placa itd, nasao sam u meniju update ali nista.
hvala unapred
Sačuvana
Darmarko
Captur
Trenutno vozim: Renault Megane IV Grandcoupe
Pol:
Starost: 40
Odg: Clio V, otključavanje gepeka i multimedija
«
Odgovor #1 poslato:
14.06.2024. - 14:00 »
Dugme na ključ kartici za gepek trebalo bi samo da otkluča gepek, znači samo gepek može da se otvori a vrata ostaju zaključana. Kod limuzine kao što je moja, ako se zadrži to dugme vrata se otključaju ali i otvore. Ima ovde tema vezano za multimediju, probaj da se registruješ na rlink store, tako se legalno mogu kupiti mape, odraditi update neki i slično.
Sačuvana
sasa000
Twingo
Pol:
«
Odgovor #2 poslato:
15.06.2024. - 19:47 »
Hvala na odgovoru, trebalo bi da otkljuca gepek to je logicno, ali se kod mene nista ne desi, nemam karticu imam kljuc, sa komandama. Zato pitam dal to mozda treba nesto softverski ili mozda moj nema tu opciju, dal moze biti i takav slucaj.
Sačuvana
wcyber
Espace
Trenutno vozim: Scenic II ph1 1.9 dci 120PS Scenic III ph3 1.5 dci 110PS
Pol:
Starost: 45
«
Odgovor #3 poslato:
15.06.2024. - 21:05 »
pa i ne desi se nista dok ne pritisnes taster na gepeku da ga otvoris
Sačuvana
sasa000
Twingo
Pol:
«
Odgovor #4 poslato:
17.06.2024. - 08:26 »
Moguce, nisam probao, očekivao sam da bar nesto zablinka ili se cuje bravica. Hvala probacu.
Sačuvana
wcyber
Espace
Pol:
«
Odgovor #5 poslato:
17.06.2024. - 09:09 »
jos od scenica 2 se bravica otkljuca tek na pritisak tastera gepeka .. ne znam kako je na Clio familiji auta
Sačuvana
Darmarko
Captur
Pol:
«
Odgovor #6 poslato:
17.06.2024. - 09:13 »
Da, tako je bilo i na mom Scenic ", a i sada je na Megane 4, praktično to dugme nisam tešto ni koristio, sada po nekad jer se gepek na pritisak i otvori. I Scenic i sada Megane su keyless pa čim priđem gepeku i pritisnem taster otvorim ga, nemam potrebe za pritiskanjem dugmeta na kartici. Jedina super fora mi je kada bi mogli da se spuste prozori preko kartice, kao na nekim automobilima. U jednom video opisu sam video kao da postoji ta mogućnost, ali nisam uspeo to da postignem, mislim da ta opcija ne postoji, ne spominje se ni u uputstvu. Na starom Scenic 2 znam sigurno da nije moglo.
Sačuvana
wcyber
Espace
Pol:
«
Odgovor #7 poslato:
17.06.2024. - 09:22 »
jedino ako postoji neka skrivena opcija preko DDT4ALL dijagnostike, da se to aktivira ..
Sačuvana
Goxxy
Conorde Azure
Administrator
Trenutno vozim: 1998. Renault Laguna Azure RXE 2.0 16v 140bhp, 2008. Renault Megane GT Falcon 2.0dCi (ex 2011. Renault Megane Rafale 1.5dCi 110bhp EDC, 2003. Renault Megane Magister 1,6 16V 113bhp)
Pol:
Not all are as well equipped as a Renault Laguna
«
Odgovor #8 poslato:
17.06.2024. - 10:01 »
Što se tiče otključavanja gepeka - ako ima dugme, ono se stisne i tek se otključa kada se stisne dugme na samoj bravi gepeka. Otključan je onda samo on, ne i bilo koja druga vrata.
Što se tiče zaključavanja vrata i zatvaranja prozora, na Meganu 2 - dva puta se stisne lock na kartici i on zaključa i zatvori sve prozore (i panoramu ako ima). Za otvaranje prozora koliko znam nije imao Renault to do sada, ako ima Megane 4 - to bi bilo super. 2 i 3 to nisu imali.
Sačuvana
Renault
, Createur d'Automobiles
Darmarko
Captur
Pol:
«
Odgovor #9 poslato:
17.06.2024. - 10:08 »
Pa da, zatvaranje nije problem, to je imao i Scenic 2, a ima i Megane 4, ali otvaranje bi bilo lepo, da se pre ulaska po vrućini automobil malo provetri. Tast to ima na Stilu 2003 god.
Sačuvana
wcyber
Espace
Pol:
«
Odgovor #10 poslato:
17.06.2024. - 10:19 »
za brzo provetravanje najvise pomaze otvaranje gepeka .. osim ako nije limuzina sa 4. vrata .. vruc vazduh odleprsa kroz gepek .. naravno, otvaranje i drugih vrata pomaze
inace, dok sam imao calibru sa siberom, ostavljao sam blago otvoren siber .. najbolja stvar
Sačuvana
Darmarko
Captur
Pol:
«
Odgovor #11 poslato:
17.06.2024. - 10:20 »
Limuzina sa 4 vrata
Sačuvana
wcyber
Espace
Pol:
«
Odgovor #12 poslato:
17.06.2024. - 10:26 »
onda udjes u auto, oma upalis klimu i legnes na gas da zavrtis kompresor
Sačuvana
Darmarko
Captur
Pol:
«
Odgovor #13 poslato:
17.06.2024. - 10:51 »
Po mogućstvu go
Sačuvana
sasa000
Twingo
Pol:
«
Odgovor #14 poslato:
22.06.2024. - 06:03 »
Drugari ipak nista bez uputstva, smogao sam snage juče, otvorio fioku ispred suvozaca, i uzeo uputstvo i procitao. Gepek se ipak otvara, ne samo otključava, odnosno fizički otvori gepek vrata, kada se na ključu zadrži dugme za gepek duze od 2-3 sek, to je ono sto sam hteo, jer kod ovog clia 5, otvaranje nije na samim gepek vratima nego ispod dole, maltene na braniku, pa kad dodje lose vreme i blato, prljavstina i kise, da se ne ubrljam ko na svinjokolju, ovo nije losa opcija.
Takođe ako nekom zatreba, leti pogotovo, kada izadjete iz auta, a prozori ostanu otvoreni, dva puta kratko na zaključavanje na ključu, zatvara sve, ili kako pise u uputstvu deadlocking.
Obe stvari probane i rade, napominjem da imam ključ ne karticu, ne znam za karticu.
imam jos nedoumica, ovo nije prava tema, ali ako neko zna ili da me uputi na temu, kako mogu da se procitaju poruke da li SMS ili sa vibera ili whatsupa, posto ima carplay, ne bitno, nista nece da cita, niti da ih pokaze na ekranu. Samo javi da sam dobio poruku kakvu god.
i da jos nesto, posto sam i to hteo da pitam, posto moram uzeti neke felne za zimske gume, u uputstvu pise da koliko sam ja shvatio nema senzore pritiska u gumama, nego meri ne znam ni ja sta, neku brzinu, da li neko sigurno zna ako samo uzmem fizički odgovarajuce felne i kad ih zamenim odradim taj reset pritiska u gumama, dal ce sve biti ok, ne moram da kupujem nekakve senzore i necu muciti muku sa zimskim gumama.
«
Poslednja izmena: 22.06.2024. - 06:07 od strane sasa000
»
Sačuvana
Štampaj
Stranice:
1
2
Idi gore
« prethodna tema
sledeća tema »
Renault Forum Srbija