Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite lokaciju u Profilu.
Powered by
Plus hosting
Toggle full width forum
Dobrodošli,
Gost
. Molim vas
prijavite se
ili se
registrujte
.
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Pretraga
Vesti:
RFS na
Facebook
-u
RFS na
YouTube
Početna
Pomoć
Prijavljivanje
Registracija
Renault Forum Srbija
»
Renault
»
Saveti pri kupovini
»
Tema:
Megan IV ili Kadjar
« prethodna tema
sledeća tema »
Štampaj
Stranice:
1
2
Idi dole
Autor
Tema: Megan IV ili Kadjar (Pročitano 1062 puta)
0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.
LukAn
Twingo
Trenutno vozim: Citroen c3 koji zelim da zamenim Renault Meganom ili Kadjarom.
Pol:
Starost: 39
Megan IV ili Kadjar
«
poslato:
06.07.2024. - 21:19 »
U potrazi sam za autom koji će zadovoljiti potrebe cetviroclane porodice. Nakon citroena c3 kojeg planiram da prodam i dodam pozamasnu sumu, odluka je pala na Renault. Dvoumim se izmedju Megana IV i Kadjara. Ja lično jaaaako volim SUV, ali za planirani budžet možemo da uzmemo stariji Kadjar sa slabijom opremom u odnosu na Megan.
Potrebna mi je pomoć, šta izabrati i zašto. Uslovi su - ne starije od 2017, cena do 13000 evra, dizel isključivo, manuelni menjač. Da li vredi Kadjar kupiti uprkos starijem automobilu, slabijoj opremi (i ponudi) ili se fokusirati na novijeg Megana sa boljom opremom i manje pređenih km?
Unapred hvala 😊
Sačuvana
♏️other of dragons 👨👩👧👦
alexsasa
Scenic
Trenutno vozim: Renault Megane 2 1,5 dCI 78 KW karavan, Renault Clio 3 TCE100
Pol:
Starost: 45
Odg: Megan IV ili Kadjar
«
Odgovor #1 poslato:
06.07.2024. - 21:37 »
Najbolje je kupiti auto koji je u boljem stanju, sad godinu-dve razlike i ne igra neku ulogu. I ja sam bio u istoj dilemi, na kraju ulozio dve trecine tog novca u posao i za kusur kupio Clio xD
Nemoj da me drzis za rec, ono sto sam ja procitao, od ta dva je Kadjar bolje “napravljen”.
Sa druge strane M4 bi bio moj odabir sto se voznje tice- znam sta da ocekujem dok Kadjara nisam vozio niti su me vozili u njemu. Zena i cerka su naravno za Kadjara i samo bih ga zbog njih uzeo
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sačuvana
webad
Clio
Trenutno vozim: Renault Talisman 2.0dci 160hp Business+
Pol:
Starost: 35
«
Odgovor #2 poslato:
06.07.2024. - 21:41 »
Meni je Kadjar tesan na zadnjoj klupi. Za te pare i po tim kriterijumima možda nađeš i ok Talismana
Sačuvana
horvat
Megane
Trenutno vozim: Renault Clio 3 Sport 197 Renault Grand Modus 1.2 tce
Pol:
Starost: 34
«
Odgovor #3 poslato:
06.07.2024. - 22:14 »
Ne znam kolika su deca. Scenic 4 nije u opticaju?
Sačuvana
Darmarko
Captur
Trenutno vozim: Renault Megane IV Grandcoupe
Pol:
Starost: 40
«
Odgovor #4 poslato:
06.07.2024. - 23:04 »
Mi smo bili u istoj dilemi, plus smo vozili Scenic 2. SUV je bio u razmatranju, ali smo se na kraju odlučili za megane 4 limuzinu, nismo hteli karavan. Razlozi, upravo gore navedeni, teze naći dobar SUV, slično godište kilometraža i oprema. Zamalo dosta više novca da dam za neki SUV koji mi se svideo, ali sam se onda spustio na zemlju. Za isto godište opremu i slično sve od SUV sto mi se svidelo i delovalo dobro išlo je bar 3-5k€ gore. Onda sam bio u dilemi da li da uzmemo stariji SUV, ali opet, nije mi se davalo toliko novca. Inače smo mi platili 13k€ našeg Megana. Kadjar me nije oduševio, imao ga drugar, kupljen nov, samo ga on vozio, bilo priče da ga uzmem ako ga bude prodavao. Nije me oduševio prostor ni gepeka ni enterijera, Scenic mi bio mnogo praktičniji i komotniji.
Sačuvana
LukAn
Twingo
Pol:
«
Odgovor #5 poslato:
07.07.2024. - 08:27 »
Senica nismo razmatrali jer suprug ne želi mini van, mada sam sinoć pogledala par modela na PA i uopšte ne izgleda lose. Zaljubljena sam u one Meganove farove, a Kadjar mi je mnogo lep. E sad uživo jos uvek nisam videla ni jedan. Volela bih da sednem u oba i vidim kako se sedi, preglednost i udobnost. Vidim da ima dosta dobrih modela dok je za Kadjara slabija ponuda u tom cenovnom rangu. Ne bih da me pristrasnost prema Kadjaru navede da načinim grešku jer nisu male pare u pitanju (mora kredit da se digne 🙈). Znaci mi da je gepek ok, npr kad putujemo ili dečija kolica da strpam unutra ( to u citroenu nisam mogla 😂)
Sačuvana
♏️other of dragons 👨👩👧👦
pedjak
Megane
Pol:
Starost: 43
«
Odgovor #6 poslato:
07.07.2024. - 09:42 »
Kako napisaše, ako se u obzir uzme samo pojam kupovina automobila, gledsti onaj koji je u boljem stanju, što je i logično.
Možda neko može ukazati na mane jednog ili drugog, koje se ne mogu uvideti prostim razgledanjem automobila.
Sve ostalo su lične preferencije, i slabo tu neko drugi može pomoći.
Morate sesti, videti, opipati. Ako ergo omija nije dobra, ili nešto smeta, a nije lako napraviti kompromis, bolje preskočiti. Imate dete, ako je gepek lošeg oblika, previsok, plitak i sl, džabe. Neko će da vozi krovni kofer i baš ga briga.
Neko će kupiti mali auto, za lokal, a na odmor je rentiranim. Mnogo je tu opcija, a izvodljivost je "u oku (džepu ili mozgu) posmatrača".
Sutra da kupujem iole skuplji automobil, i ulazim u kredit, a da već postoji tako sužen izbor, uzeo bih rent a car, probao oba (ili prvo onaj ka kojem malo pretežem), pa izvagao.
Malo grad, malo van, pakovanje... Možda se ispostavi da ne možete naći dobar položaj sedenja, da klimu ne možete namestiti da duva gde i koliko treba, sedišta ne odgovaraju, nepregledan za vožnju, noga žulja o centralnu tablu...a možda se i pozitivno iznenadite nekim stvarima. Dok se lepo ne provoza, nećete znati. Kada se završi kredit, pa posle nešto "žulja" (fizički ili psihički), teško je ispraviti bez gubitka novca, vremena, živaca.
Trošak rente je možda jedna rata kredita, samo odložite nabavku za mesec dana i eto
TapaT
«
Poslednja izmena: 07.07.2024. - 09:43 od strane pedjak
»
Sačuvana
alexsasa
Scenic
Pol:
«
Odgovor #7 poslato:
07.07.2024. - 12:34 »
Lepo napisano kolega
Sačuvana
pedjak
Megane
Pol:
Starost: 43
«
Odgovor #8 poslato:
07.07.2024. - 18:59 »
Hvala. Imam slične dileme
TapaT
Sačuvana
simke_08
Global Moderator
Trenutno vozim: VW Atlas 2.0T / Renault Megane 3 ph3 1.5 dci / '84 Zastava 750 LE
Pol:
Starost: 32
«
Odgovor #9 poslato:
08.07.2024. - 02:48 »
Citat: webad 06.07.2024. - 21:41
Meni je Kadjar tesan na zadnjoj klupi.
Megan je jos tesnji.
Moj zet ima Kadjara i prezadovoljan je njime. 1.6dci Bose, jedina mana su mozda velike felne, gume su mu skupe kad dodje vreme kupovine. Inace sve ostalo vrlo zahvalno.
Sačuvana
Filip
VIP
Trenutno vozim: Captur 1.5 dci 2016
Pol:
Starost: 42
«
Odgovor #10 poslato:
08.07.2024. - 15:34 »
Stvar izbora, slicne su duzine, SUV je lepsi i prakticniji,a mislim da je Megane bolji izbor zbog dalje prodaje, Kadjar se kao model ugasio i za par godina ce verovatno biti jako malo ljudi koji ce bas "njega" da traze.
Sačuvana
Captur 1.5 dci 2016
markofpi
Megane
Trenutno vozim: Renault Scenic 3 ph2 1.6 dCi
Pol:
Renault Scenic 3 ph2 1.6 dCi
«
Odgovor #11 poslato:
08.07.2024. - 18:28 »
Megan IV u karavan izvedbi imam vec neka 3 meseca pa mogu da dam neki sud. Takodje, cesto imam prilike da vozim Kadjar, doduse automatik. Sto se prostora na zadnjoj klupi tice cini mi se da isto imam prostora kad sedne u oba vozila. U kadjaru sedim malo uspravnije i vise, tako da mozda zapremina cini da imam osecaj da ima vise prostora, a taj prostor je uglavnom onaj iznad glave ili oko nje. Vozac/suvozac manje vise isti osecaj, osim sto naravno opet sedenje nesto uspravnije i naravno nize.
Za klasu kojoj pripada Kadjar bi trebalo da ima veci gepek ali nema i tesko da se 4-voroclana porodiza moze spakovati, a bez gepeka na krovu.
Po meni jedini glas za kadjar je klirens za ove nase puteve, sve ostalo je u rangu Megana koji je opet nizi, pa i elegantniji.
Treba provozati i jedan i drugi, jer usu razlike i potrebe, a kao i ocekivanja iskljucivo subjektivne prirode.
Sačuvana
alexsasa
Scenic
Pol:
«
Odgovor #12 poslato:
08.07.2024. - 20:18 »
Mozda da uracunamo jos jedan glas za Kadjara posto je temu pokrenula dama, zna se da dame uglavnom vole malo povisenija vozila zbog preglednosti
Salu na stranu, ovom poredjenju treba dodati i cinjenicu da ce, sa istom motorizacijom, Megan manje trositi, biti startniji ,bolji u preticanju i tisi na autoputu od Kadjara. A i u krivinama je bolji. Kadjar je pregledniji, bolji za ivicnjake i van puta i subjektivno bezbedniji automobil. Objektivno, po meni, Megan nije nista manje bezbedan, u nekim aspektima je i bezbedniji.
Sačuvana
markofpi
Megane
Trenutno vozim: Renault Scenic 3 ph2 1.6 dCi
Pol:
Renault Scenic 3 ph2 1.6 dCi
«
Odgovor #13 poslato:
09.07.2024. - 07:32 »
A ja da dodam sto se tice bolje preglednosti, meni Kadjar nije pregledniji od recimo Megana. Recimo Skoda Karoq mi je za klasu bolja sto se tice preglednosti. Kadjar ima cudnu haubu kada se posmatra iznutra, vidis je, a ne vidis joj kraj, dok pozadi zbog blage povisenosti zadnjeg kraja slicna prica. No to ne treba da bude odlucujuci faktor, pogotovo ako uzmemo u obzir da je vecina opremljena 360 stepeni senzorima. Ali da mi je cudan osecaj za volanom kada gledam preko haube Kadjara, jeste.
Sačuvana
LukAn
Twingo
Pol:
«
Odgovor #14 poslato:
09.07.2024. - 13:03 »
Mnogo mi znače svi vazi komentari, jer ja izgleda bolujem od te ženske boljke zvane SUV 😂. Šalu na stranu, živim na jugu Srbije gde su putevi daleko od divnih - rupa rupu drži i ivičnjaci, tako da tu poen ide Kadjaru. Više sedenje i bolja preglednost napred opet poen za Kadjara. Po specifikacijama i testovima vidim da troše slično, tako da to nije presudno. Ruku na srce, Megan je stvarno mače, odradili su ga estetski super. E sad malo me muči ovo oko pakovanja četvoročlane porodice - da li je prtljažnik zaista tako mali? Kako je kod Megana?
Sačuvana
♏️other of dragons 👨👩👧👦
Štampaj
Stranice:
1
2
Idi gore
« prethodna tema
sledeća tema »
Renault Forum Srbija
»
Renault