Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite lokaciju u Profilu.
Powered by
Plus hosting
Toggle full width forum
Dobrodošli,
Gost
. Molim vas
prijavite se
ili se
registrujte
.
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Registracija
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Pretraga
Vesti:
RFS na
Facebook
-u
RFS na
YouTube
Početna
Pomoć
Prijavljivanje
Registracija
Renault Forum Srbija
»
Renault - delovi, održavanje, problemi, unapređivanje vozila
»
Delovi, održavanje, problemi
»
Klima i ventilacija
»
Tema:
Megane 3 - problem sa ventilatorom kabine
« prethodna tema
sledeća tema »
Štampaj
Stranice:
1
2
Idi dole
Autor
Tema: Megane 3 - problem sa ventilatorom kabine (Pročitano 4456 puta)
0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.
singer
Koleos
Trenutno vozim: laguna 1.8 rxe
Pol:
kupujem samo kola koja imaju svoj tim u F1!!!
Starost: 50
Odg: Megane 3 - problem sa ventilatorom kabine
«
Odgovor #15 poslato:
05.09.2024. - 16:00 »
Uh, što nisam vodoistalater
Sačuvana
skocnizglob
Twingo
Trenutno vozim: Megane 3
Pol:
Starost: 28
Odg: Megane 3 - problem sa ventilatorom kabine
«
Odgovor #16 poslato:
05.09.2024. - 16:50 »
Epilog price:
Proverio sam i sa radnjama najjeftiniji reostati za megana 3 po broju sasije idu od 5500 RSD pa navise, u mog je ugradjen "Calix" (ili nesto slicno, nisam uspeo da nadjem tacno ime tako da bi mi jako znacilo ako gresim) ako sam dobro razumeo on se vodi kao "bolji" tj ne kao "kinesko djubre".
Mada i po recima majstora ne moze nista da se uradi ili da se spreci da reostat ode, rekao je da je na starom otisla Zenerica i da je to to, generalno boljka i nesto sto je poznata na M3, u principu nema pravila, moze da potraje godinu dve, ili da traje jako dugo. Pokazao mi je izvadjeni reostat da nije fabrika i da je ranije ubacen neki zamenski kinez, mada po servisnoj istoriji ja vidim da nije menjan od kad je uvezen u Srbiju 2017. tad je imao oko 140k sada ima 200k. Tako da ako ce da traje toliko i da radi posao onda tih 100e i nije najgora stvar na svetu.
Za kraj samo sam hteo da ostavim malo teksta za nekoga ko bude u slicnoj situaciji ako naleti na ovu temu da se ne opece na isti nacin:
0. Redovno cistite odvod sa vozaceve i suvozaceve strane da biste izbegli potencijalno talozenje zemlje i curenje vode na ventilator i generalno auto, da sam znao ranije za ovu boljku mozda ne bi doslo do ovoga, nije veliki posao najgore su zabice sa strane, 60 - 90min posla jednom godisnje nije najgora stvar na svetu
1. Osigurace proveriti obavezno - testna lampa je super stvar
2. Nakon toga proveriti reostat ---- bonus ne verovati "Majstorima" koji samovuereno govore kako da je otisao reostat mora da radi na najvecoj brzini jer je "direktno zavaren" znaci kad ode reostat moze da se desi da je do njega a ne do ventilatora iako ne vrti na maksimalnoj brzini.
3. Nakon toga sumnjati na ventilator i obavezno proveriti da li je ventilator ispravan pre kupovine novog, tj da li vrti kada se poveze na napon, mozete sebi potencijalno spasiti finu kolicinu novca.
Na kraju ove price imam novi ventilator, oko 14 hiljada i ceo dan cimanja da se stari skine i zameni, odlicna lekcija, ne bih preporucio nikome ko nije spreman da se fino pomuci i iskrvari, narocito ako je vecih gabarita poput mene.
Takodje zamenjen reostat sa novim, isto 14k ali to je sa rukama majstora.
Ne bih da reklamiram servis jer vertujem da je protiv pravila, ali momci su ispali maksimalno korektni, prijatni i profesionalni, nemam nikakvu zamerku za njih, zvao sam u ponedeljak, primili su auto u sredu ujutru, zvali me da mi kazu sta je problem i da li se slazem da oni nadju deo i zamene, da su imali deo bilo bi istog dana ovako sam cekao do cetvrtka (danas) popodne. Strpljivi objasnili situaciju sta su uradili, cena je ta koja jeste ali problem mi je resen, da li je moglo jeftinije verovatnije da jeste, ali to je sto je i to ne mogu da promenim.
Zelim da zahvalim svim clanovima koji su pomogli i davali savete tokom ove "avanture".
Zelim da zahvalim svima na pomoci i savetima
Sačuvana
Štampaj
Stranice:
1
2
Idi gore
« prethodna tema
sledeća tema »
Renault Forum Srbija
»
Renault - delovi, održavanje, problemi, unapređivanje vozila