Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Vibracije u autu

Započeo mike_task, 09.10.2024. - 08:37

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

mike_task

Zdravo svima. Imam problem sa vibracijama.  :nezna: Od skoro je auto bučniji kad dam gas a i na leru. Ima direktan uticaj koliko dajem gas. Sumnjam da nije nešto sa auspuhom i kako da rešim vibracije. Kada izađem napolje i pritisnem auspuh nogom vibracije skoro da nestaju. Nosače motora, menjača i td sam menjao skoro novim. Ne znam kako da rešim muku. Auto je megan 3 1.5dci 63kw 2010.  Hvala  :yeah:

Ap0calypto

Nosač auspuha?

Sent from my Poco using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

mike_task

Gde je taj nosač auspuha? Da li je to jedan nosač ili ih ima više? Dešava se isto ponekad kao da zacvili nešto ali mislim da je sve to vezano sa auspuhom....

wcyber

gde je nosac auspuha ? pa ispod auta nosi auspuh  :kez:

negde iza zadnjeg lonca, gledano od pozadi :)

mire

Ja ne razumem baš pitanje. Imaš problem sa vibracijama, ili sa bučnim radom motora, ili i jedno i drugo? Kako se manifestuju te vibracije?

To što si menjao nosače motora ne mora da znači da si rešio problem. Neki zamenski su se jako loše pokazali.

wcyber

mike_task

Citat: mire poslato 09.10.2024. - 10:11
Ja ne razumem baš pitanje. Imaš problem sa vibracijama, ili sa bučnim radom motora, ili i jedno i drugo? Kako se manifestuju te vibracije?

To što si menjao nosače motora ne mora da znači da si rešio problem. Neki zamenski su se jako loše pokazali.

Kada upalim auto, čujem vibracije i kao da mi se čini iz zadnjeg dela auta, gepeka itd... Dam gas vibracije se menjaju, pustim gas vibracije i buka opet. Izađem napolje čuje se bučnije, malo nagazim auspuh i on umiri vibracije. Gledao sam sastav auspuha sa motorom i ima neka opruga, probao da dotegnem ona dva šrafa ali ne biva, stegnuti i nema dalje. Jedino da nisu pretegnuti ili ta opruga sama reguliše stepen zatezanja.

mike_task

Citat: wcyber poslato 09.10.2024. - 10:23
https://www.kamracing.co.uk/renault-oe-centre-exhaust-mount-renault-megane-mk3-rs.html

evo ovde i opisano gde se nalazi .. koliko vidim prodaje se i samo ova guma

E to mi pokaži, da znam šta da gledam.  :too: Ne moraš odmah da sprdaš.  :rotfl:  :kafa:
Danas silazim u kanal da ispratim celu liniju auspuha da probam da saznam odakle dolazi ta vibracija....

wcyber

ih, sprdanje je pola forumske zabave  :kez:

meni se na scenicu 2 otkinula da guma, visio mi auspuh od NS-a do Sapca i nazad i povremeno deljao o asfalt .. sreca prezivelo sve  :pije:

mike_task

Verovatno se i kod mene nešto izdogađalo sa nosačem. Danas gledam...

mire

Ako je do nosača auspuha to se lako prepozna. Auspuh baš glasno udara u pod auta. Taj zvuk nije sličan ničemu drugom.

Ap0calypto

Nosac motora bih uzimao jedino u originalu, jer zamenski traju oko 6 meseci. Glavni nosac sam uzeo fabrički Citroen, 2-3 godine vec nikakvih problema nema. Razlika u ceni opravdava razliku u kvalitetu.

Sent from my Poco using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

wcyber

takoe.. na scenicu 2 sam zamenio nosace i  nista im nije falilo narednih skoro 10 god

mike_task

Zameniću novim originalnim sigurno samo da otkrijem koji od njih nije dobar. Ja se prvo prepao da nije nešto sa motorom ali dobro ispalo na kraju...  :fucka: