Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite lokaciju u Profilu.
Powered by
Plus hosting
Toggle full width forum
Dobrodošli,
Gost
. Molim vas
prijavite se
ili se
registrujte
.
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Pretraga
Vesti:
RFS na
Facebook
-u
RFS na
YouTube
Početna
Pomoć
Prijavljivanje
Registracija
Renault Forum Srbija
»
Renault - delovi, održavanje, problemi, unapređivanje vozila
»
Delovi, održavanje, problemi
»
Električna oprema
»
Tema:
Kadjar- problem sa grejačem sedišta
« prethodna tema
sledeća tema »
Štampaj
Stranice:
1
Idi dole
Autor
Tema: Kadjar- problem sa grejačem sedišta (Pročitano 297 puta)
0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.
J 21
Twingo
Trenutno vozim: Kadjar
Pol:
Starost: 48
Kadjar- problem sa grejačem sedišta
«
poslato:
11.10.2024. - 16:15 »
Pozdrav svima,
Imam Kadjara 1.6 dizel awd, 2016 godište i pre mesec dana vidim da mi sedište vozača ne greje. Naime uključio sam dugme za grejače sedišta zasvetli tri četri sekunde i sam se ugasi, probao sam suvozačko ono radi, gledao sam dole džekove svi su na svom mestu, osigurač takođe ispravan, negde sam našao da navodno postoji neki modul grejača sedišta, ali nemam pojma gde se isti nalazi, po mojoj nekoj logici, nisam električar, ali da je kvar u samom grejaču u sedištu što je verovatno ,trebao bi osigurač da izbije kad se uključi ako postoji kratak spoj, ali me buni što dugme zasvetli i drži tri četri sekunde i onda se ugasi.
Pa bih vas zamolio ako neko ima iskustva da prokomentariše ili ako zna gde se nalazi taj famozni modul grejača sedišta?
Ovo je taster kad sam mu menjao poziciju sa suvozačkog sedišta, ali oba rade nije do njega
Ovo je greška koju je prijavio na dijagnozi, ali mislim da ima veze sa skidanjem džekova na sedištu, ali opet nisam siguran?
Sačuvana
mire
Administrator
Trenutno vozim: BMW 430iX
Pol:
Odg: Kadjar- problem sa grejačem sedišta
«
Odgovor #1 poslato:
11.10.2024. - 17:41 »
Pa ne mora da bude kratak spoj. Možda nema protoka struje, tj možda je prekinut.
Sačuvana
https://penzije.com
J 21
Twingo
Pol:
«
Odgovor #2 poslato:
11.10.2024. - 21:51 »
To je onda opcija da je sam grejač u prekidu, taster radi ( zasvetli normalno, da nalog tj.pusti struju) ali zbog prekida se isključi?! Ili je nešto drugo, kažem nemam iskustva, zato mi treba pomoć ,ako neko zna
Sačuvana
mire
Administrator
Trenutno vozim: BMW 430iX
Pol:
«
Odgovor #3 poslato:
12.10.2024. - 13:59 »
Na to sam i mislio, da je grejač možda u prekidu.
Sačuvana
https://penzije.com
Goxxy
Conorde Azure
Administrator
Trenutno vozim: 1998. Renault Laguna Azure RXE 2.0 16v 140bhp, 2008. Renault Megane GT Falcon 2.0dCi (ex 2011. Renault Megane Rafale 1.5dCi 110bhp EDC, 2003. Renault Megane Magister 1,6 16V 113bhp)
Pol:
Not all are as well equipped as a Renault Laguna
Starost: 45
«
Odgovor #4 poslato:
13.10.2024. - 13:52 »
Najverovatnije je grejač, jer će najpre on da crkne - a ne prekidač ili sama kablaža. Dakle, potraži eventualno novi grejač ako te baš nervira. I budi spreman na trošak - jer to podrazumeva kupovinu novog grejača (koji sigurno nije jeftin), skidanje sedišta, rastavljanje sedišta i vraćanje svega nazad... 🙄
Ovde pogledaj koji je broj dela u pitanju:
https://catcar.info/renault/?lang=en&l=c3Q9PTUwfHxzdHM9PXsiMTAiOiJNb2RlbCIsIjIwIjoiS2FkamFyIiwiMzAiOiJITE1SIiwiNDAiOiJVcGhvbHN0ZXJ5IC0gRWxlY3RyaWNpdHkiLCI1MCI6Ijc3IEZyb250IHNlYXQgdHJpbSBcLyBTZWF0IHRyaW0ifXx8bm9wcnM9PTE4MDJ8fGJyYW5kPT1SZW5hdWx0fHxub3ByPT0xODAyfHx0eXBlPT1ITE1SfHxjYXRfaWQ9PUl8fGltZz09fHxncnBfaWQ9PTc3fHxzdWJHcnBfaWQ9PTc3QQ%3D%3D
Dakle ili 873354746R ili 873354987R
Po nekim cenama u Poljskoj, sam grejač po komadu je oko 400e...
«
Poslednja izmena: 13.10.2024. - 13:57 od strane Goxxy
»
Sačuvana
Renault
, Createur d'Automobiles
J 21
Twingo
Pol:
«
Odgovor #5 poslato:
13.10.2024. - 17:53 »
Hvala Goxxy, reci mi taj famozni modul grejača sedišta jel postoji i gde se nalazi, ako imaš podatke?!
Sačuvana
Štampaj
Stranice:
1
Idi gore
« prethodna tema
sledeća tema »
Renault Forum Srbija
»
Renault - delovi, održavanje, problemi, unapređivanje vozila
»
Delovi, održavanje, problemi