Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Voda u boksu u podu ispred zadnjeg desnog sedišta, Scenik 3

Započeo darkovozd, 24.11.2024. - 21:37

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

darkovozd

Boks u podu ispred zadnjeg desnog sedišta (Scenik 3) je stalno vlažan. Jesenas kad nije bilo kiše sam držao poklopac otvoren nedelju dana i osušilo se. Međutim danas kad sam usisavao opet mokro i kad sam pomerio ivicu tog boksa (slika) ispod ima barica vode. Da li je neko imao takve probleme i da li neko ima ideju odakle voda. Pod i patosnica odozgo su suvi.

Darkovozd

alexsasa

Proveri da li su zapuseni odvodi na donjoj strani vrata.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ap0calypto

Sliva ti se od negde definitivno. Na mom autu je probijalo na spoju antene koja je na krovu. Vodu sam imao u gepeku, bocno gde je lampa. Napred na suvozacevim vratima je probijalo kroz zvucnik. Uzmi balon vode i sipaj na spoljnu stranu tih vrata po staklu. Gledaj da li ti probija u kabinu i gde. Kao sto je kolega napisao, zapuseni odvodi koji su na donjoj ivici vrata naprave problem. Posle svakog pranja auta ili jace kise izvucem tu gumu malo i dosta vode izađe. Voda je predviđena da prolazi kroz vrata, ali ne i da se zadrzava.

Sent from my Poco using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

mire

wcyber

moze da stigne voda od tih odvoda do zadnjeg sedista ?

Ap0calypto

Verujem da se od vrata sliva, moze biti suvo na prelazu od vrata do te kutije jer se to osusilo u međuvremenu. Pretpostavljam da je kutija na podu gde su noge obično.

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

IsNoGood

Tipujem na Miretovu pretpostavku, upravo to mi se desilo na Scenicu III.
Pretpostavka je majka svih zajeba!

darkovozd

Citat: Ap0calypto poslato 25.11.2024. - 09:55
Verujem da se od vrata sliva, moze biti suvo na prelazu od vrata do te kutije jer se to osusilo u međuvremenu. Pretpostavljam da je kutija na podu gde su noge obično.

Jeste ta kutija. Hvala proveriću te odvode na vratima i probaću da sipam vodu.
Darkovozd

Jakota

Ja sam imao mokar pod u gepeku

I sve sam proveravao, i slucajno sam video rupu na blatobranu iznad tocka

Kroz rupu se slivalo i prolazilo na mesti gde su kablovi za svetlo u gepeku.

Tako da probaj i to da proveris
Bolje biciklom u ku*vanje, nego mercedesom na posao

Ap0calypto

Voda uvek nađe put, neverovatno

— Robert Todd Carroll

wcyber

mire

Citat: wcyber poslato 25.11.2024. - 09:49
moze da stigne voda od tih odvoda do zadnjeg sedista ?

Može. Pod je skoro pa ravan. Greda koja ga ojačava po sredini nije prepreka za vodu, jer voda može da prođe ispod. Nije pun var na spoju te grede i poda.

darkovozd

Bio kod majstora očistio sve drenažne kanale i skinuo neke čepove na krajevima. Platio 2000din. Sad čekam da vidim da li će da se osuši.
Darkovozd

darkovozd

Posle čišćenja kanala ništa se nije promenilo. Ovih dana sam zalivao auto deo po deo i definitivno ulazi iz odvoda ispred desnog dela šoferke kao što je Mire napisao. Moje pitanje šta mislite da li mogu nešto da uradim sam (šta) ili idem kod majstora.
Darkovozd

Ap0calypto

Pa mozes sam, skines brisače, skines plastiku ispod soferke. Proveri da li tu imaš prljavštine, odvod mora biti negde iza prednjih točkova ili iznad. Voda vi trebala da se sliva po plastici iznad prednjih točkova ukoliko su odvodi čisti. Znam da je na Picasso tu fabrički postojala guma koja zadrzava svu prljavštinu. Svi su je skidali kako bi voda i prljavština mogle da izađu.

— Robert Todd Carroll