Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Prijavljuje gresku

Započeo Boeing, 06.01.2025. - 10:28

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Boeing

Pozdrav svima. Dakle, u pitanju je Scenic 2, 2005god, 1.5dci. Kupio sam ga pre par dana od coveka, kucnog prijatelja. Covek mi samo rece da ima taj neki problem sa kojim nije stigao da se bakce pa to mene ceka. Elem, prilikom voznje, kada ga nagazim i predjem, cini mi se 2500 obrtaja, zacuje se zvucni signal biiiiip, pali se crveno 'stop' i izbacuje 'injection fault'. Kako prodje te obrtaje (ode vise ili nize) , greska nestaje, gasi se i to je to. I tako non stop, kako ubrzam, to zapisti, i tako do besvesti. Ne utice na voznju ni malo.  Covek se raspitao svojevremeno i neko mu rece da moze biti senzor pritiska goriva ili tako nesto. Jel imao ko takav problem? Bavicu se autom posle Bozica kada pocnu svi da rade, ali cisto da se, eto raspitam unapred malo.

wcyber

za pocetak nakacis neku BT dijagnostiku i sam procitas koja greska se javlja..

ako ne, onda u mnogo dobar reno servis gde imaju clip dijagnostiku..

najvise sanse ima da bude nesto vezano za pritisak turbine.. al sve je to nagadjanje

mire

Da, po meni - nemoj da gubiš vreme sa jeftinim (a i skupim, ali neodgovarajućim) dijagnostikama, idi u neki servis gde koriste Clip.

Može da bude jednostavno, ali i ne mora da bude. Mora da se isprati šta zapravo izaziva grešku.

Jakota

Kao sto kazu kolege, samo dobar servis sa Clip dijagnostikom

Nemoj trositi vreme i pare na dijagnostiku koja ce nesto polazati ali ne i tacno sta je kvar

Ja sam imao slican problem. Jedan majstor nije mogao da popravi kvar iako ne naplacivao delove koje je menjao. Na kraju je hteo i turbinu da skida, pa ako nike do nje, onda dizne da radimo.

Na kraju sam resio problem u servisu koji radi samo Reno i kvar je bio dosta jeftin.

Problem bio u ventili turbine.
Bolje biciklom u ku*vanje, nego mercedesom na posao

Boeing

Ok ljudi, hvala na odgovorima.
Da li preporucujete neki servis u Beogradu gde mogu dobiti potrebne info bez raznih zavlacenje?
Nov sam sa Renoom i nemam ama bas nikakva iskustva..