Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Polovni pneumatici, da ili ne?

Započeo Pecaaa, 10.01.2025. - 13:15

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Pecaaa

Pozdrav svimaa :kez:

Moram da menjam gume... Eh sad je pitanje, kakvo je vaše iskustvo sa polovnim pneumaticima?
Da li je to okej izbor, preporuke i slično.
Znam da je najbolji izbor novo, al ajde da vidim i ovo.

Vozim Reno Megan 2 limuzinu i na njemu su trenutno zimske gume, 6 godina stare, al zbog nekih kvarova, letve volana, homokinetickog zgloba, stabilizatora, kugle... koje je sad sve promenjeno, majstor mi reče da su se gume ukrivo  trošile i da zato vuče auto u stranu, tokom vožnje.
Auto je inače kod mene 2 godine.

wcyber

6 god gume su svakako za bacanje ..

evo sta sam ja uradio 2019. godine .. nasao sam najskuplje continental winter gume na polovni automobili, 205/60/16 su bile 180 eura... super su bile i vozio sam ih naredne 4 god i dalje im nista nije falilo..

kao i bilo sta polovno, sve zavisi na sta naletis...

Ap0calypto

Uzeo bih 2 nove ako ne mogu 4, pa bih kad budem mogao, i ostale dve zamenio sa novim. To je moj stav.

Sent from my Poco using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

wcyber

ne znam u kom su mu stanju sve 4, ali ako su sve 4 ukrivo istrosene i ko zna sta ... onda je bolje sve zameniti odjednom

svakako ako se uzimaju polovne, ciljaj continental i slicne premium gume.. njih jedino vredi uzeti polovne

polovniautomobili imaju odlicne filtere za pretrazivanje guma

Pecaaa

Danas, sutra ću da proverim da li su sve iskrivljene, zasad znam da su prednje dve sigurno, jer je to majtsor proverio.
Ako su sve 4 i moram da ih menjaam, polovne mi deluju kao bolja opcija zasad, jer mi ove nedelje već otišlo 100 evra na popravku.
Hvala inače na odgovorima.
Da li imate predloge za još neke, sem Continentalovih i do koliko godina da su stare da gledam? :)

slavko_bgd

Improvizacija je majka svih...sekiracija.

alexsasa

Ono sto je kolega Apocalypto napisao, po meni je bolje uzeti novu iz nizeg ranga nego polovnu premium, jedini da gatas kakvu ces da dobijes. Mozda ako je par sezona vozena..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pecaaa

Moje su 195/65 R15

https://www.polovniautomobili.com/gume/21136164/continental-19565-r15-sve-sezone?
Ovde me brine samo ta dubina šare od 5mm, to mi deluje malo i ne bih ispod 6mm polovne

Što se tiče novih, Matador all season bih, ostale ne znam kakve su.

Na autu su trenutno Kleber zimske

wcyber

alexsasa

Za par hiljada vise moze da kupi nove.

wcyber

cim se traze polovne gume, znaci da su pare problem .. i ja sam pre mesec dana dao 66000 din za 4 nove gume, jbg .. pa sam bankrotirao .. najlakse je kupiti sve novo

alexsasa

Da ne relativizujemo previse , ja pricam o 800din razlike a ti o 66000

wcyber

u pravu si potpuno, nemam predstavu posto su regularne nove gume u toj dimenziji  :pije:

BaneX

Citat: Pecaaa poslato 10.01.2025. - 14:10
Moje su 195/65 R15

https://www.polovniautomobili.com/gume/21136164/continental-19565-r15-sve-sezone?
Ovde me brine samo ta dubina šare od 5mm, to mi deluje malo i ne bih ispod 6mm polovne

Što se tiče novih, Matador all season bih, ostale ne znam kakve su.

Na autu su trenutno Kleber zimske
U Zrenjaninu u Optimi su bile neke gume za nesto vise od 5000 sa besplatnom montažom, info pre Nove.
Pošto ćale ima istu dimenziju pa sam se raspitivao, ali nisam ni oterao auto...