Megane 2 1.5 dci 82ks potrošnja ulja

Započeo Milan Šijaković, 14.01.2025. - 12:31

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

slavko_bgd

Citat: Milan Šijaković poslato 31.01.2025. - 12:54
Celo planinarenje izašlo oko 1700e. Moguće da je bacanje para

Svaki automobil je žderač novca, bilo da je nov ili polovan. I samo je pitanje kako i koliko će da ga poždere.
A danas uglavnom ne možemo bez automobila i većina jako teško može da dobaci do novog ili značajno novijeg automobila.
Tako da... srećna ti popravka, da se slatko voziš i da ti se ulaganje otplati bar kroz zadovoljstvo.  :ziveli:
Improvizacija je majka svih...sekiracija.

wcyber

problem je sto turbina strada kad ne dobija dobar pritisak ulja , a to dobija od motora.. tako da obicno jedno vuce drugo

bice super ako sad izvuces jos bar 50.000km iz ove intervencije

slavko_bgd

Fali ti jedna nula u prognozi.
Da uložim u svoj auto 1700€ u popravku motora i da budem miran 50.000km, to bi značilo 340€/10.000km.
Sa takvim parametrima bih ga digao u vazduh, veruj mi ...  :kez:

Ako je generalka urađena propisno, trajaće mnoooogo duže.

wcyber

u tom grmu lezi zec..  namerno sam tako napisao, jer retko ko racuna troskove na osnovu planirane eksploatacije auta..

a ako me secanje ne vara  na dizelima se teze uradi generalna kako treba pa da stvarno potraje duze od tih  nekih smesnih 20-50.000 km

BaneX

Pa to jedino ako su neki šalabajzeri radili, da pređe samo 50 000km...
Ko iole ozbiljno prilazi poslu, i nabavi kvalitetne delove, auto će preći ozbiljnu km.

Ap0calypto

50 000? Pa Jugo bi mogao toliko posle ovakve popravke :D.

Sent from my Poco using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

slavko_bgd

Citat: wcyber poslato 01.02.2025. - 09:34quote author=wcyber link=topic=60578.msg895474#msg895474 date=1738398871]
a ako me secanje ne vara  na dizelima se teze uradi generalna kako treba pa da stvarno potraje duze od tih  nekih smesnih 20-50.000 km
Ako misliš na varijantu "prekaričimo ga, stavimo ležajeve u standardu i liznemo glavu, ovo ostalo ti je super", da, takva "generalna" ne može da traje.
Dizel motori se u osnovi ni po čemu suštinski ne razlikuju od benzinskih, ako diskutujemo o generalnoj popravci i o bazi motora, blok + glava.
Postoje oštećenja delova motora koja se ne mogu popraviti i postoje nestručne ili nekompletne generalne popravke. 
Stručna, kvalitetna i kompletna generalna popravka ne može biti jeftina i očekuje se da bude dugotrajna. Radi se kad god je moguća i ako je ekonomski isplativa.

wcyber

mislio sam zbog vece kompresije motora i da su mozda tolerancije zbog toga manje nego na atmo benzincu.. svakako da moze da se uradi kako treba ko zna sta radi

slavko_bgd

Razmišljaš dobro u pravcu da su u dizel-motoru veća naprezanja u kompresionom prostoru nego kod benzinca, tako da se "fušeraj" brže manifestuje.
A da ti ulepšam veče, reći ću ti iz ličnog iskustva da isfušerisan benzinac isto ne traje dugo, čak može da se sprži i pre dizela ili da doživi otvoreni prelom radilice ili klipnjače.
Nagledao sam se svega u životu...

:ziveli:

Ivan037

Drugaru crkne motor 1.4TSI + metan na Touranu iz 2011.
Otera auto kod majstora. Kompletna generalna 2400€.
Posle 12.000km prilikom voznje na auto putu, uz brdo ispred Beograda motor pocne da lupa. Stao i ugasio motor. Slep do Krusevca 300€.
Majstor mu rekao da saceka da dodje na red da vide sta se desilo. Posle dva meseca cekanja drugar stavi auto na oglase i proda za 3000€.

Nije hteo da ceka ishod defektaze.

wcyber

taj rad..  :krsti:

nisu danasnji motori ko motori od pre 50 god, jbg.. lako je uzeti 500-1000-2000 eura i raditi remont motora al brate ajd stani iza toga sto radis ili budi musko i priznaj da nemas kompletnu dokumentaciju i znanje da to uradis ko fabrika

ali za 2400 eura, sta je sve mogao kupiti.. ne znam.. ceo motor  :hmm:

Ivan037

Zamenjeni su klipovi i karike, svi zaptivaci, vodena pumpa (200€), kompresor, filteri, ulje...

wcyber

mire

Nebitno je šta je zamenjeno ako nije urađeno kako treba. Ako nisu poštovani momenti, mereni zazori... Isto kao da ništa nije urađeno. Osim što košta.

Mnogo naših majstora (ne samo automehaničara) su u fazonu - šta tupe ti kreteni u uputstvima, znam ja bolje kako se to radi.

danijel_69

moze kontakt nekog ok maistora ,koji je posten ,trosi mi ulje reno megan 1,5 dci ,turbina je dobra ,svi kazu da su karike ,ako ima neko kontakt bio bi zahvalan ,mozete mi poslati na darkopetrovic6969@gmail.com ili ovde u poruci havla unapred