Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Prskalica zadnjeg stakla

Započeo Boeing, 18.01.2025. - 20:14

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Boeing

Pozdrav.. U pitanju je Scenic 2, 2005god. Konkretno, kod mene kada aktiviram prskalicu zadnjeg stakla ona samo 'sipa' na dole tecnost, nikako ne rasprsava. Da li je to normalno ili ipak treba drugacije, tj bar kao jedna prednja da lepo prska?
Izvinjavam se, mozda je pitanje glupo ali me zanima, da znam :)

URKE 80

I kod mene na Cliu...

Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока

Karavani su kul

webad

Tako je bilo na mojoj bivšoj L2ph2, nisam proveravao da li može/treba drugačije (bolje)

Ivan037

alexsasa

Kod mene na Cliu i M2 isto.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Boeing

Onda ce biti da je tako osmisljeno. Prskalica sipa, a brisac razvlaci

Milenko_M

Da bi raspršavalo mora da bude specijalna prskalica sa više mlaznica.A pitanje je dali tamo može da bude dovoljan pritisak pošto je crevo dugačko.
Bitno je da sipa vodu.

Drobac

slavko_bgd

I na Mercedesu W169 je tako.
Kad nema Zvečka, što bi im'o Renault?  :kez:
Improvizacija je majka svih...sekiracija.

nemanja.zigic

I kod senika 3 isto samo sipa na staklo

Sent from my SM-S908B using Tapatalk

wcyber

nisam nikad primetio problem sa pranjem zadnjeg stakla na takav nacin  :celb2:

Slavce20

I kod scenica 3 samo sipa nema da rasprsti vodu.

cika mili

Kako se skida prskalica? Od jesenas mi na Meganu IV ne baca tečnost nazad. Prednje rade. Motorić se čuje da radi, tečnosti nazad nema.  Ne znam da li i to gledaju na tehničkom, pa da me ne vrate i onda navrat-nanos...

alexsasa

Ne verujem da gledaju, da nije zaglavila klapna?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Milenko_M

Ne verujem da to kontrolišu na tehničkom .Prskalica je u desnom podkrilu. Ali ako čuješ da radi motorčić onda je vorovatno crevce u prekidu . Najčešće na zadnjim vratima. Kada je star auto ta crevca postanu krta i lako pucaju , posebno na pregibima . Ipak počni od zadnjih vrata .