Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Greska DF091

Započeo Jovana, 03.03.2025. - 21:55

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Jovana

Imam Clia 3 1.2 turbo benzinac
Startuje dobro,ali slabo ubrzava,kad dostignem zeljenu brzinu lepo ide,znam da mi je problem turbina,jer pali tek na 3000,3500 hiljade obrtaja,i da moram da je radim.
Ali ono sto me muci jeste slabo ubravanje,greska motora df091 i jaka potrosnja ulja?
Savet?

alexsasa

Koliko trosi ulja? Izbaca li dim?

Sent from my iPhone using Tapatalk

wcyber

zvuci kao remont svega ili da ga lepo prodas i uzmes drugi auto

v.marjan81

Df091 greška je povezana sa abs senzorom za očitavanje brzine i airbag. Meni je izbacilo takvu grešku, kada džek od abs senzora nije bio ukopčan dobro, pa je gubio signal.

Послато са M2101K6G помоћу Тапатока

Jovana

Citat: wcyber poslato 03.03.2025. - 22:32
zvuci kao remont svega ili da ga lepo prodas i uzmes drugi auto
Auu remont cega tacno?

Jovana

Citat: alexsasa poslato 03.03.2025. - 22:12
Koliko trosi ulja? Izbaca li dim?
Pa ja nemam nikad ulja 😳
Mozda litar mesecno

v.marjan81

Turbina prvo, zatim nove uljne karike, gumice ventila. Taj motor je opet najjeftiniji za održavanje. Jel, auto pregledan od dunstera ili mehaničara. Možda ti curka ulje negde na dihtungu poklopca ventila, karter, senzor pritiska ulja, nosač filtera ulja. D4Ft motor hoće da slini. Znači, oteraj kod majstora, ne kod montera, koji zna samo da menja delove i ništa drugo. I meni je gubio ulje zbog curenja iz motora.

Jovana

Muz mi je mehanicar,al covek nema vremena,pa cu ga sad oterati u servis pa nek plati
Zao mi sa da ga prodam,za 4 godine sam mu promenila samo bombinu i motor brisaca

v.marjan81

Napamet pričati šta može biti je jako nezahvalno, još kad auto ima dobru kilometražu, sve postaje frustrirajuće. Vozim clio 3 1.2 atmosferski i imai sam problem sa gubitkom ulja zbog curenja. Taj motor, kad je ulje na minimumu, kao da nije isti motor, čim se napuni do maximuma, povampiri se. Barem mi se tako čini.

Jovana

Meni je dobar za grad,brz je,okretan,pregledan
Al za otvoren put i preticanje,uzas
Mozda mi je prilika da ovaj prodam i kupim sebi sa jacim motorom i kubikazom

alexsasa

Ubrzanje od 80-120kmh mu je solidno sto znaci da nije los za preticanje na magistrali a na AP ide lepo na 130-150kmh..

Jovana

Citat: alexsasa poslato 04.03.2025. - 00:01
Ubrzanje od 80-120kmh mu je solidno sto znaci da nije los za preticanje na magistrali a na AP ide lepo na 130-150kmh..
Kod mene muka,treba mu bas dosta da ubrza do 80km , jos kad je uzbrdica pa taj nema snage
A na AP je bucan,mada ajde ne idem cesto
Kakav je naslednik Clio 4,benzin ili dizel?

mire

@Jovana - Dobrodošla na forum. Pre učešća u diskusijama, molim te da pročitaš pravila foruma i da se predstaviš u temi za nove članove. Podatke u profilu si popunila kako treba, čini mi se. Kada ovo uradiš, dobićeš pun pristup.

:rfs:

Jovana

Savet gde nositi turbinu na remont,kad smo se raspitivali bilo je i do 500evra  popravka bez skidanja i ugradnje,jel to previse?

wcyber

to je mnogo previse ... ja sam radio remont turbine u Sapcu za 1.9 dci, bilo je oko 200 eura .. pored toga uradjen mali servis, montaza/demontaza  .. sve ukupno je bilo 300-400 eura.. ne secam se vise tacno