Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Sigurnosni pojas

Započeo pexony, 08.04.2025. - 07:28

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

pexony

Pozdrav!
Imam problem sa zadnjim desnim pojasom koji se uvrnuo i nece da se namota. Da li neko zna kako da ga rasturim jer koliko vidim tamo ima i zadnji air bag pa mi malo rizicno za rasturanje?

Goxxy

Koji auto? Koji god da je auto, moraš da izvučeš pojas do kraja i da ga lagano vraćaš nazad. Ukoliko je uvrnut pri samoj osnovi, tj na samom početku - najbolje da skineš zaštitnu donju plastiku B stuba i da onda polako kreneš da ga vraćaš nazad. Ali ovo je realno baš teško da se dogodi da se tu uvrnuo... da nije samo mnogo prljav?

mire

U svakom slučaju, airbag nema nikakve veze sa pojasom i neće se aktivirati zbog sređivanja pojasa.

pexony

Hvala na odgovoru! Nisam napisao u pitanju je laguna 2 2002.god

pexony

Uvrnut je na samom pocetku i ne mogu ga ispraviti nikako od spolja

Goxxy

Onda nikako ništa ne možeš da uradiš dokle god ne rastaviš plastiku B stuba. Samo sa gornje strane plastičnim alatom malo poguraj i žabice će iskočiti. Sa donje strane mislim da je neophodno prvo da ukloniš ove kod suvozača i pozadi da bi uopšte prišao toj plastici - može biti i da je ušrafljena sa donje strane. Kada to uradiš imaš pristup mehanizmu pojasa pa ga možeš razmrsiti.

wcyber

u svakom slucaju, ako krenes bilo sta da cackas oko konektora, najbolje da skines kleme sa akumulatora, tad si skroz bezbedan od svega

pexony

Uspeo sam da resim pojas. Skinuo sam keder i malo rastvorio plastiku (jer se bas tesko skida) kod pojasa,dovoljno da mogu da ga dohvatim i izvucem napolje kako bi ga razmrsio .
Problem resen.
Hvala na pomoci

Goxxy

Super, bitno je da si se snašao i da si rešio problem, baš mi je drago.