Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Motor 1.6 benzin se gasi

Započeo sasa_87, 21.04.2025. - 14:18

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

sasa_87

Zdravo svima u pitanju je  Dacia Sandero Stepway 1.6 benzin + ugrađeni plin u kojoj je motor od renoa.

Ujutro auto upali bez problema sačekam par minuta da se ugrije i krećem.

Na ravnici dodam gas međutim kada puštam gas i kočim pali se lampica od akumulatora i auto se gasi (skoro uvijek kada je nakon gasa naglo ločenje)
nekada se lampica upali na kratko ali auto se ne ugasi (ne dešava se često).

Poslije toga bez problema upali a ako ponovim istu radnju malo jači gas pa kočenje opet se gasi.

Nekda se znala upaliti i lampica motora (check engine) ali vrlo rijetko palila se češće dok se nisu očistile dizne.

Na autu su čišćenje dizne, novi akumulator, svijećice, kablovi, bombina....

Kada je auto ugrijan nisam primjetio ovaj problem sa gašenjem to je najčešće ujtiro nakon prvog paljenja u zimskom periodu....

Problem se dešava dok je auto na benzinu doduše znalo se desiti nekada dok je na plinu ali nedugo nakon što je prebacio na plin.

wcyber

da ti nije servo kocnice problem?

sasa_87

Iskren da budem ne razumijem se, htjeo sam ovdje da čujem da li je neko imao sličan problem pošto ovi moji majstori mi ništa konkretno nisu rekli osim ovo što su zamijenili ali nije do toga definitivno.

OBRISAN CITAT

wcyber

ako se desava samo dok kocis u leru...  neispravan servo kocnice ume da ugusi motor

alexsasa

Ima tu jos neka stvar koja moze da bude uzrok kod plina i gasenja u leru tokom voznje, nisam 100% siguran ali mislim da ima veze sa prevelikom protokom vazduha koji ide u usis, drugaru su nesto cackali, stavili parce plastike da redukuju protok vazduha. Posle toga je mogao da izbaci iz brzine tokom voznje. Davno je to bilo, prebacivanje na plin se izvodilo davanjem gasa do odredjenog broja obrtaja.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Filip

Cek, jel i na plinu i na benzinu isti simptomi?
Captur 1.3 tce 2025

Drobac

Citat: alexsasa poslato 21.04.2025. - 23:23
Ima tu jos neka stvar koja moze da bude uzrok kod plina i gasenja u leru tokom voznje, nisam 100% siguran ali mislim da ima veze sa prevelikom protokom vazduha koji ide u usis, drugaru su nesto cackali, stavili parce plastike da redukuju protok vazduha. Posle toga je mogao da izbaci iz brzine tokom voznje. Davno je to bilo, prebacivanje na plin se izvodilo davanjem gasa do odredjenog broja obrtaja.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Starac je imao isti problem sa Pastom, samo su okrenuli usisnu cev da ne ide vazduh direktno u nju.

mire

Dobrodošao @sasa_87 Pre nego što se uključiš u diskusije, pročitaj pravila foruma, popuni profil do kraja (rođendan) i predstavi se u temi za nove članove. U međuvremenu, ovde ide katanac.

:rfs: