Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Elektro(nička) ručna Megane 3 Ph2 - ponekad javi grešku

Započeo flega, 06.05.2025. - 19:55

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

flega

Pozdrav svima,
svakih par dana, uglavnom kad upalim auto i krećem na displeju mi se pojavi greška da ručna ne radi. Ne upali se ni simbol servisa niti neko drugo upozorenje, samo to piše na displeju. Kad aktiviram ručnu na dugme prema dolje, čujem motor odozada ali greška i dalje piše, kad polako pustim kvačilo (bez gasa) osjetim da se auto kao izvija na desnu stranu odnosno da lijeva kočnica ne drži. Ručnu deaktiviram i auto ide normalno ali je greška i dalje tu. Kad ugasim auto, upalim ga ponovo onda najčešće ta greška nestane. Spajao sam ga na DDT4All ali ne znam kako s njim iščitati grešku?!?

wcyber

uh, najvise sanse da se greska procita je dok je greska aktivna na displeju .. u tvom slucaju ja bih ipak otisao u neki bolji / ne daj boze zvanicni renault servis sa original dijagnostikom .. moguce da te zeza samo jedan tocak .. trebalo bi da su od te generacije parkirne kocnice presle na odvojene motorice za svaki tocak, ali nisam siguran

moguce i da te zeza senzor na pedali kvacila

flega

Auto ima dva motora za kočnice, po meni samo lijevi ne zakoči. Ali to se desi jednom u par dana pa je malo teže sada otići u servis dok greška ne bude stalno

wcyber

najvise sanse ima da nesto gubi kontakt, neki konektor, ili da su negde zice u prekidu  :pije: