Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Garancija na vozilu

Započeo cacaboss, 06.05.2025. - 22:08

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

cacaboss

Pozdrav svima,
Da li neko sa foruma mozda kupio kadjara 2022, zanima me da li tada bila garancija 5god.
Ja juce instalirao renault aplikaciju i ukucao broj sasije, kad tamo pise garancija  i pomoc na putu istekla 2024.
Kad sam kupovao prethodni auto clio 2018 bila garancija 5god, pa tako bi trabalo i na kadjaru 2022.

mire

Fabrička garancija je 2 godine. Sve preko toga daje diler i uglavnom su to zapravo plaćena osiguranja za slučaj kvara.

baki800

Valjda piše kolika je garancija, ako ne piše onda je 2god.

Kontaktirajte dilera

Sent from my ELI-NX9 using Tapatalk

damal

Ja sam 2019 kupio Kadjara i tada je bila akcija 5 god garancije (tako i reklamirana - kao "akcija"). Tako da to ide od trenutka do trenutka. Nije pravilo

Sent from my SM-S938B using Tapatalk

cacaboss

Zvao predstavnistvo u Beogradu, i poslao mail sa fakturama i ugovorom. Oni kontaktirali Krunica iz Nisa, zvali danas i naravno ima 5god garancije, ali nisu to ubacili na fakturu. Sad ce da posalju naknadno posle 3god😂😂....Cim im pomenes da nisu u pravu i da ces ih tuziti..Odmah sve moze...

slavko_bgd

Po mom iskustvu stvari se mnogo brže i lakše rešavaju pristojnim i argumentovanim nastupom. Svaki prodavac želi normalnog kupca, i suprotno naravno. 
To je prirodno, zar ne?

Nakon preuzimanja RNS od EF grupacije, zbog sistemskih problema uslovljenih promenom modela poslovanja i posledično zbog transfera baza podataka, za neka vozila je bilo situacija da se garancijski uslovi u sistemu nisu poklapali sa "papirnim" garancijskim uslovima pod kojima su vozila bila isporučena kupcima.
U početku je bilo problema da se to ispravi. Sada koliko čujem tih problema više nema i ako se nešto i pojavi - sve se rešava.

Uvek imajte na umu da garancijske uslove odnosno troškove propisuje, plaća i kontroliše proizvođač a ne prodavac vozila.
Interes svakog servisa i uvoznika je da u skladu sa propisanim pravilima i zakonima tržišta na kojem posluje ispoštuje svakog kupca čije vozilo je pokriveno garancijom. Najbolji interes svakog proizvođača vozila je da plati do zadnjeg centa ono što kupcu pripada.
Ništa manje i ništa više od toga.
Improvizacija je majka svih...sekiracija.