Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Cerada

Započeo Filip Petreski, 15.05.2025. - 19:32

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Filip Petreski

Zdravo. Zelim da pitam za iskustva sa ceradama protiv grada i koju biste mi preporucili da kupim?

baki800

Pa koliko ti to često pada grad da toliko brineš o tome?

Meni zadnjih 35 godina nije bio oštećen auto od grada.

Ja to ne bi kupio...

I još treba da budeš fizički prisutan pored auta da staviš tu ceradu pošto ne verujem da ćeš je držati stalno na njemu.

Sent from my ELI-NX9 using Tapatalk

Goxxy

Ta cerada (ili cirada, kako god) se stavlja ne kada počne grad, nego pre nego što počne. Kada vidiš da se sprema nevreme pa ako si pored auta i vidiš da bi moglo neko nevreme da bude. Meni bi bila dobrodošla prošle godine dva puta na letovanju, jer je takvo nevreme bilo da sam očekivoa da će oba puta da bude grad. Srećom nije, samo je bio ogroman pljusak.

E sad... ne znam Filipe na kakve si mislio, kakvih ima u prodaji, obična cerada je oko 30-50e, a protivgradna oko 120-150e.

webad

i ja se razmisljao jedno vreme o ceradi (i dalje je tu negde u pozadini misli), ali me odvratile sledece stvari
- treba svaki put stavljati i skidati. u 80+% voznji sam sa decom, pa je to dodatni "problem" posto su mala. a ako se ne stavlja/skida svaki put onda cemu
- glomazno - zauzima gepek
- posle nevremena treba to susiti, procistiti da se ne spakuje prljavo
- citao sam teoretisanja o "disanju", kako obicne cirade lose uticu na karoseriju/farbu/lak. a te sto "disu" samim tim nisu potpuno nepropusne
- imam vec kasko koji pokriva grad i ostale padalice (prirodne i neprirodne)

imam ono sto pokriva samo soferku (i retrovizore). stavljam kada znam da sam parkirao na duze najvise da bi mi ostala cistija soferka

alexsasa

Komsinica drzala celo leto auto prekriven ceradom i nekim jorganom ispod nje a auto bele boje
Mislim bio bele boje pre toga, pre svega krov.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ap0calypto

Taman fino da krene da rđa :D.
Imao sam priliku da iskusim grad na autoputu. Tukao je bas fino, i dalje imam trag na limu, kao da je kamen udario. To leto je preživeo 3 grada :D.

Sent from my Poco using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

alexsasa

Upio joj krov boju sa jorgana, sve se lepo ocrtalo
To je onaj baksuz sto je bio protiv toga da mi zgrada nadoknadi stetu..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ap0calypto

Sećam se sada, pa to je pametno uradila.

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

Filip Petreski

Ne pojavljuje se cesto, ali najavljuju leto sa olujama. Prosle godine kad je pao grad ostetio mi je krov i od tada kad god se prognozira oluja, auto sakrijem ispod mosta ali ni tamo nije bas bezbedno ostaviti ga radi lopova...Znam da je najbolje resenje garaza medzutim zivim u zgradu i nemamo garaze...
Da odgovorim i na drugu poruku, vidim da u Beogradu ima veci izbor za cerade protiv grada u sporedbu sa Skoplju pa zato sam i pitao za iskustva, konkretnije video sam Petex i Walser.

Solajam

I mene interesje cerada za Megane 4 sedan nije potrebna protiv grada. 
Idem na letovanje pa sam mislio prekriti ceo auto zbog sunca, toplote.
Auto je nov imam i kasko.
Sta uzeti , bilo kakav predlog je dobrodosao.

Ap0calypto

Imas ih kakve hoces, od 4000 naviše.

— Robert Todd Carroll

Solajam

Pa za do 50tak evra ne bih vise platio. Ima svega, pa da mi ne uvale totale krš ceradu. Ili je to pak sve isto ? Narucujem online.

Ap0calypto

Mislim da ti je to sve isto.

— Robert Todd Carroll

Solajam

Uzeta Kegel-Blazusiak garage , deluje ok.