Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Toplo hladno na klimi

Započeo VaskeGT, 31.07.2014. - 15:21

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Darko95

Zvao sam ovog sto mi je dopunio klimu, kaze verovatno je klapna, jer da curi freon, ne bi hladilo uopste, ne samo na jednoj strani. Vozicu jos par dana ali po meni verovatno mora i hladnjak da se menja, što je 100€ + ruka :/

wcyber

nema covek pojma ... uvek tako pocne da duva hladno samo s jedne strane, cak i kad je manuelna klima ... kakva crna klapna  :krsti:

alexsasa

Moguce, meni je tako bilo kada je ispustao, nije bilo do klapne. Plus to sto sisti pri startovanju kompresora ukazuje da negde pusta.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Darko95

https://vocaroo.com/1eMbHEMyIY9i

Evo kako se čuje, definitivno nije kako treba. Oteraću mu sutra auto, nek proveri nivo freona u sistemu

slavko_bgd

Čuje se "hissss".
Prvo proveriti i najverovatnije dopuniti freon, pa ako se ne normalizuje - onda sve ostalo redom.
Improvizacija je majka svih...sekiracija.

wcyber

i meni se na scenicu 3 culo sustanje kad upalim klimu pred sam kraj freona u sistemu.. a curelo na spoljnom hladnjaku.. kako se culo u kabini, ja sam mislio da curi unutrasnji hladnjak

mire

Citat: wcyber poslato 11.06.2025. - 14:22
nema covek pojma ... uvek tako pocne da duva hladno samo s jedne strane, cak i kad je manuelna klima ... kakva crna klapna  :krsti:

U životu tako nešto nisam primetio, ni na jednom autu.

wcyber

e sad.. mnogi su to spominjali ... i kod mene na scenicu 2 i na scenicu 3 se ponasalo na isti nacin kad je nestajalo freona .. i majstor rece isto to kad sam mu rekao da duva ladno samo sa jedne strane.. kaze - nestaje freona .. verovatno onaj hladnjak u kabini uspe da ohladi samo tamo gde ulazi gas i gas se vec ugreje .. i onda ohladi samo vazduh sa jedne strane .. ne znam koje bi drugo objasnjenje moglo biti  :pije:

Ap0calypto

Na Citroen c4, C4P, C4GP. Poznata je boljka pucanja plastike koja pomera klapnu toplo/hladno. Zato se desi da recimo suvozaceva strana cepa toplo, dok vozačeva hladi. Mozda je majstor, posto je auto francuz to prvo pomislio, i ja bih.

Sent from my Poco using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

wcyber

to bi sve bilo lepo kada se ne bi desavalo na manuelnoj klimi i prestalo nakon dopune freona  :rotfl:

mire

@wcyb - Možda se nismo razumeli. Ti si valjda mislio da duva toplo s jedne strane kad fali freon, a ja sam razumeo da je normalno da uvek tako počne da hladi klima. Za ovo drugo sam rekao da nikad to nisam primetio i mislim da to nije normalno.

wcyber

ne ne ne .. samo kad fali freona, o tome pricamo svo vreme.. ili sam ja pogresno razumeo da o tome pricamo ?  :hmm:

mire

Pričamo, ako se držimo pretpostavke da nije problem u klapni. :)

Bistro

I ja tipujem da fali freona, isti problem imao  :yes: