Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
L

Odrzavanje klime (filter klime, kabine, gas, podmazivanje...)

Započeo Lela5, 02.06.2008. - 09:00

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

zokce

Ременица компресора климе не може да се чује кад је компресор укључен. Ако јесте укључен и чује се на 3000 обртаја у минуту, онда му долазе црни дани, и мора замена, обично полован. Ја то из искуства.

Послато са SM-N9005 помоћу Тапатока

Mrki

Citat: Bokkie poslato 04.07.2021. - 10:45
Kad je auto skroz hladan ujutru, dok si u leru, upali auto bez klime. Ostani u leru i ukljucu klimu, cim ukljucis, treba da pali prvu brzinu. Nakon par minuta drugu. Ovo sve sam mozes da proveris.
Ako odmah pali drugu nakon sto ukljucis klimu, pa je ugasi relativno brzo (i ne pali prvu), verovatno je reostat.
Gledah juce, upsli odmah jako i radi neko vreme, zatim ugasi... Klima radi, sad dal jwe to kako treba...

Wilson

Citat: Pac-Man poslato 22.01.2019. - 20:47
Kad pritisnem dugme za klimu, cuje se tup udarac i onda se cuje kao da vri voda, pa se posle to smiri.
To se uvek cuje pri paljenju.
Klima hladi pa rastura, ne smrdi, ne curi.
Jel to karakteristican zvuk prilikom ukljucivanja kompresora ili nesto zeza?
Klimu palim tako sto prvo upalim auto, malo ga proluftiram, pa tek onda upalim klimu i to na najslabije dok ne izadjem na otvoren put, a onda na maksimum.
Kad je gasim, radim to 10-ak minuta pre nego sto cu da stanem. Da bi se koliko toliko osusio isparivac i da ne dozivim sok kad izlazim iz auta.
Vodim racuna o klimi. Zbog sebe najvise. Samo sto se taj zvuk cuje od prvog dana od kada je auto kod mene.
Pa zbog toga prvenstveno pitam jel to normalna pojava.
Meni se ovo isto dešava, ali samo kad palim klimu posle nekog perioda, odnosno kod prvog paljenja. Kasnije, kad je uključujem i isključujem, ne čuje se. Inače, bio sam na servisu klime u maju, klima radi super. Zanima me da li je kod kolege i dalje isto, ako vozi isti auto i daje. Zvao sam majstora što je radio servis klime, kaže da je to zbog kvačila klime i da nije problem. S druge strane, nelogično mi je da se tako čuje...

zokce

Обично је најбоље не чачкати док ради како ваља. Ако нешто и није у реду показаће се кад дође време. Тешко је наћи мајстора који ће да тражи шта је у питању, кад добро хлади, поготово код нас.

Послато са SM-N9005 помоћу Тапатока

Torex

Kaže mi sin pre neki dan kad sam vozio sa klimom, sedeo je na mestu suvozača i leva noga mu bila pored sredine ispod table, kaže da kaplje neka voda. Jel imao neko taj problem? Senik dvojka benzinac
Ком' опанци, Том и Џери

valjan

Zapušio se odvod kondenza pa flisuje unutra, meni se to desilo jedared.

Megane IV

Dugo si vozio sa klimom, pa se na vent. cevima stvorio kondenz i to sa spoljne strane. U nekom trenutku poceo je kapljati po nogama i to je to. Nista strasno, ali sad ti treba mnogo vremena za njegovo isusivanje. Plasim se da je 10 min malo

frenchkey

Citat: valjan poslato 08.08.2021. - 23:55
Zapušio se odvod kondenza pa flisuje unutra, meni se to desilo jedared.
Da, treba vidit odozdo po sredini auta curi li voda kad radi klima. Ako ne, onda zavrsi u kabini

Poslano sa mog koristeći Tapatalk

Torex

Hvala bratija, vozio sam jedno 400-500km sa klimom, do mora. Znači nije neki smak sveta? Ostavljaću odškrinut prozor jedno pola cm sa obe strane da se presuši. Hvala vam još jednom.
Ком' опанци, Том и Џери

wcyber

auto na suncu, ima da se osusi sve unutra dok kazes keks :D

Torex

Citat: wcyber poslato 09.08.2021. - 09:33
auto na suncu, ima da se osusi sve unutra dok kazes keks :D
Na suncu je već nedelju dana :)

Ком' опанци, Том и Џери

nevada1

Društvo, ima li razlike u kompresoru klime u zavisnosti od jačine i vrste motora? Konkretno mislim na lagunu 2.
Hvala

SasaLaguna95

Mislim da nema, ja sam gledao kompresor sa 1.9 i 1.8 isti su i odgovaraju

My car = My rules !

nevada1

SasaLaguna95

Nema na cemu druze
jel i tebi otisao kompresor na L2
My car = My rules !