Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
L

Odrzavanje klime (filter klime, kabine, gas, podmazivanje...)

Započeo Lela5, 02.06.2008. - 09:00

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

zokce

И тај је зрео за замену.

Послато са SM-N9005 помоћу Тапатока

SasaLaguna95

I prošli je bio pa opet isto, tj bar nije supalj kao prošli (fabrički koji je bio)
Ne mogu naći nigdje sa neke lagune da je bila u voznom stanju da znam da je ispravan kompresor
Sve neke leže po 5god na otpadu ili kompresori stari
My car = My rules !

frenchkey

I Scenic ima samo za 1 crijevo prikljucak.
Hladnjak klime je jako tanak, obično on negdje probije.
Ako novi treba, onda Valeo, Turski koji je jeftiniji je jos tanji

Torex

Danas sam testirao klimu i ne hladi uopšte. Nije problem dopuniću je ali prošle godine kad sam je dopunio a i pre dopune kad vozim sa klimom kompresor se čuo da čangrlja onako baš zuji kao da je gotov, ali hladio.
Danas kad sam testirao, uključim je i cakne kompresor ali ne čuje se ono čangrljanje. Da li je otišao kompresor?
I još jedna stvar, kada smanjim temperaturu i bez klime na minimum (15 stepeni) i dalje duva dosta vruće.
Dakle dva su pitanja,
1) dal je kompresor crko ili ne čangrlja zato što je klima prazna?,
2) zašto duva u kabini baš vruće iako sam spustio na minimum temperaturu?
Ком' опанци, Том и Џери

baki800

Pa duva vruće zato što ne radi klima...

Što ne radi treba neko da utvrdi.

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk

Bistro

I da ne radi klima na minimumu ne bi smelo da duva vruce osim ako je napoju preko 35 stepena. Mozda klapna zglavljena na topao vazduh?

mire

To sa duvanjem toplog vazduha je jako česta pojava. Na novijim automobilima pogotovo.

wcyber

moguce da ga muci i elektronska klapna, posto je digitalna klima..

zokce

Možda ipak da odeš kod nekog ko se time bavi i ima odgovarajuću opremu.

Послато са SM-N9005 помоћу Тапатока

mixxer

Pozdrav, imam megane 2,2003 godiste, manuelna klima, u zadnje vreme na dugim putovanjima pocela je da mi se gasi klima u sred voznje, posle nekih otprilike sat vremena, lepo upali, hladi, i posle nekih sat, sat i po prestane da duva hladno, isključi se klima, tako da duva samo ventilacija. Resavao sam problem tako sto ugasim auto, iskljucim kontakt, ponovo upalim auto, i klima radi, ali je pitanje da li će taj "trik" stalno uspevati, a i to nije resenje.
Do cega to moze biti?

wcyber

moguce da imas problem sa presostatom, pritiskom u sistemu il tako nesto ..

frenchkey

mene tako zezao novi peugeot partner. Upalio bi ventilator na max i ugasio klimu jedno 30 sek ili minut. Nakon što bi se ugrijalo upalio bi opet klimu i radilo bi ok

slavko_bgd

Moguće je više uzroka i možda će biti potrebna dijagnostika.
Prvi uzrok može da bude, ako je automatska klima,  strategija da razlika između spoljne i unutrašnje temperature ne sme da bude veća od ako se sećam dobro 15C bez obzira na setovanje klime. A to nije kvar, to je program, isto kao npr što CLio4 svaki put , iako vozač ugasi klimu pre zaustavljanja motora, kad se pokrene motor klima startuje i mora se ručno isključiti. Drugi uzrok može da bude kvar upravljačke ploče klime. Treći uzrok  može da bude kvar ili softver računara motora koji na osnovu pritiska u sistemu upravlja kvačilom kompresora. I tako dalje. Znači, ima još uslova inhibicije kompresora klime zbog kojih je možda potrebno uraditi dijagnostiku a što će biti problem jer se manifestuje samo nakon duže vožnje i verovatno ne uvek.
Improvizacija je majka svih...sekiracija.

Torex

Napunio klimu u četvrtak, u petak prazna. Odem danas kaže to je onda veći kvar, sutra doteraj i spremi 8-10.000 din pa ćemo da rasturamo sve živo
Ком' опанци, Том и Џери

pedjak

Ne mora biti veći kvar, mada se nikada ne zna. Ako je sipao boju, verovatno će brzo naći i gde curi, pogotovo kada sve ode za dan.

TT